• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    ETERNITY: pamatuji dobu, kdy se všechno obkládalo dřevem, palubkama , těžko říct, co je/bylo horší....

EXCITE
    EXCITE --- ---
    ETERNITY: ovšem největší peklo jsou ty nízky stropy. Jak strop těsně nad horním rámem okna by na mne tak trochu padal
    AIJA
    AIJA --- ---
    Vypadá to hnusně, ale kdybych to nějakým nedopatřením na zdech měla, tak spíš asi luxuju než šmudlit zeď hadrem nebo parním čističem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: a ještě spáry jsou u některých
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: ja jsem mela nejake porovite (fakt styl kamen) a ne, akorat se to zaneslo do poru. A ze bych delala parnim cisticem stenu treba 3x2 metry? Nope. Nope nope nope.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Ja to otiram hadrem a funguje to. Teda neotiram, ale jednou jsem to zkusila.
    KURE
    KURE --- ---
    ETERNITY: to nejde utřít handrou, nebo ojet parním čističem? (omyvatelnost je jedna z věcí co mě na tom láká, že bych nemusel malovat :D )
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    V byte to akorat chyta prach a neda se to udrzovat, ja bych to sloupla:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: my máme opukový obklad ze petrama v dílně a je to nejluxusnější dílna, jakou jsem kdy viděla :)
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: mě se třeba kamenej obklad v principu líbí, možná i pro to, že toho člověk kolem sebe moc nevidí. Ale tohle je taková divná slepenina....
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ETERNITY: Jo, tak v tomhle dome je to extrem, ja mam nastesti jen cast jedny steny a uz jsem vymyslela, jak to nejak zaclenit (muj prvni navrh doplnit cerny kamen pohrebnimi svickami se nesetkal s nadsenim). Jeste kdyz si vezmu, jak je to drahy, tak si rikam...tolik penez a takova blbost.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MOODYCAT: Nekdy asi jo (devadesatky?) Taky jsme s tim kupovali byt, nastesti to slo docela dobre dolu.
    Tady to ale vypada, ze si to tou nadherou vyzdobili az po pomerne moderni rekonstrukci (podhledy, bodovky), nejspis se z tech devadesatek nikdy nerozkoukali. A nebo to fakt "odepsali na manko".
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Me by vubec obecne zajimalo, kdo kdy kde rekl, ze kamennej obklad je cool? Mam to doma taky a zajimal by me ten puvod, trendovalo to nekdy? A kdy?
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    ETERNITY: ty jo, krásnej pozemek, očividně docela hezký dům, podsklepený, spousta hezkých detailů. Fakt nechápu, jak to mohli dohromady takhle zkazit. Ty neladící dveře všude, ta dlažba v koupelně, která vypadá jak špinavá.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Nechte me hadat.... majitel domu pracuje ve skladu s fejkokamennymi obklady.
    https://www.sreality.cz/...prodej/dum/rodinny/trinec-horni-listna-/2766908764#img=3&fullscreen=false
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    GENTIANA: Přítelova teta to zažila na vlastní kůži. Do jejich prvorepublikové vily jim nastěhovali sociálně slabé, je dali do jedné místnosti a držte hubu. Ještě jí vykolíkovali zahradu, že tudy povede cesta na silo a pokáceli vzrostlé stromy. V roce 1990 "nájemníkům" konečně mohli říct, ať si sbalí saky paky a vypadnou.
    V roce 1991 přišel šéf ze zemědělského družstva, že by přes jejich zahradu potřebovali vést vodovod. Když se zeptali na kompenzaci takového zásahu, tak jim bylo řečeno nasrat, a že dva roky zpátky by si tam udělali co potřebují. Tak se navzájem poslali do prdele a bylo...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    ERRTU: Přitom měli vědět, že až kdo má židli, bydlí.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    ANNONKA: hele my mame ty standardy trochu rozezrany oproti tomu co je na vychod od nas. mel jsem leta zkusebnu na zizkove v rohacove ulici vedle baru molekula. barak bez omitky, kriva okna, zpocena i v lete, smrad hnus, centimetrove mezery mezi dverma do bytu a futrama, prosakujici trubky, no distopie jak hovado. myslim ze ani squateri by tam dobrovolne nesli. byty 1+prd, jeden zachod na patro.

no a do jednou jsme videli stehovat se do jednoho takoveho krcalku o 30m2 peticlenou ruskojazycnou rodinu, tata mama tri klucy, a vsichni se radovali jak si polepsili. ze budou mit dokonce i stul!

nenasel jsem odvahu se zeptat kde bydleli doted...
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    A už jste viděli ruské komunálky? :-)))))
    Včera jsem se dívala na youtube, kluk co tam bydlel 10 roků nás provázel s nostalgií a lítostí, že to celé někdo koupil a oni odcházejí, jak tam byl spokojený, 13 lidí na dva záchody a jednu vanu, tři sporáky ve společné kuchyni...a protože je to Něvském tak z toho bude luxusní byt .... Já žila jako děcko taky v takové vile, ale každý byt měl svou kuchyň a záchod, koupelnu jenom jeden. . zato balkonek do dvora :-))))
    Normy, představy a ideály jsou jedna věc, realita může být neskutečně krutá
    Ovšem přijít domů přes sprcháč by nenapadlo ani mě :-))))))))))))
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ERRTU: No vida.. a já si zrovna říkala, že bych na prahu bytu užila wapku na děti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam