• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    SITH
    SITH --- ---
    JAKE_UP: začínám pozorovat v posledních letech stejné problémy a přemýšlím, který z dětských pokojíčků přestavím na druhou koupelnu :)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    ETERNITY: Já disponuju dvěma dětma a už několikrát se mi stalo, že starší (6yo) chtělo sedět, když jsem seděl já. Naštěstí k tomu disponuju taky dvěma mísama a dvěma koupelnama, přičemž jedna místa je mimo jednu z koupelen, takže jsme se zatím pokaždý nějak poskládali. Je třeba brát v potaz, že dítě bude taky teenager, a představa, že mi dva puboši půl dne blokují koupelnu s jediným záchodem, by mi způsobovala těžký sp(r)aní.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    NIKDAS: Dokazu si to predstavit:) Ze by te nekdo popotahoval, to ne, ale prodavat se to bude zatracene blbe.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    ETERNITY: No on je to dost specifickej případ. Rekonstruovali jsme klasickej panelákovej 3+1 78m2 pro potřeby ZTP/P osoby. A jediná možnost, jak to udělat byla ukrojit kus chodby (která byla do L a měla snad 14m2). A z té chodby, wc a koupelny udělat jednu velkou místnost (10m2 pokud se nepletu). Ale bohužel se prostě do ložnice jde skrze tu koupelnu a jiná v bytě není. (Pokud by byl zájem, můžu to tady nakreslit :D )

MAR_TINA: Jo to je jasný, to se dá vyřešit, třeba výslovným smluvním ujednáním, že si je kupující vědom toho, že je to proti kolaudačním předpisům, ale chce to takhle. Šlo mi spíš o to, jestli se do toho může montovat nějaká třetí strana, třeba by to nějakej aktivní blbec hlásil na úřad, který by zakázal užívání/prodej nebo tak...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Rekla bych, ze pri prodeji nehrozi nic, pokud je kupujici se stavem srozumen (viz vedle v bytove diskusi byt v Marhorach - puvodne uplne bez zachodu a koupelny). Proste se to stavelo, kdyz nebyly (nebyly takove) normy. Smitec.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    NIKDAS: vubec nic evidentne, kdyz se takove byty bezne toci mezi realitami:)
    Jinak jsem si tu normu nastudovala (takze jsem chytra jak radio) a zalezi, kolik tech zachodu mas. Pokud je to jediny zachod, neni to asi uplne koser, jinak "druha zachodova misa muze byt umistena v koupelne, ktera muze byt pristupna z loznice, pokud slouzi pouze obyvatelum teto loznice".
    Ale tohle reseni nebude moc popularni a urcite o takovou nemovitost bude mensi zajem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIKDAS: netuším. koupě /prodej je otázka dohody dohody dvou stran, ale jestli kupující může časem řešit, že to vypadá jinak, než v kolaudačním rozhodnutí, to netuším.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    MAR_TINA: Hele, a jak moc velkej problém to je, když prodáváš byt, ve kterým to tak je?

A poddružná otázka, když prodáváš byt, ve kterým se jde z koupelnozáchodu rovnou do obývacího pokoje(resp. ona je to ložnice, ale to je fuk, není tam dodržen ten požadavek na dvoje dveře), tak je to jak velkej problém? :) Resp. co ti hrozí?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    DOKKTOR: to zjevne mam. Dekuji za uziti mocneho argumentu!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Lidi neumi pouzivat prkynko a tak je obsah z hajzlu rozprasenej po cely koupelne. Jinak je mi to fuk :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já se vždycky na návštěvách, kde mají záchod v prostorné koupelně, cítím hrozně nekomfortně, chybí mi ten uzavřený prostor kolem, jako bych se měla vyčůrat uprostřed obýváku :o) Za mě ideál oddělené WC s vlastním umyvadlem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: byt na prodej je jinačí záležitost než na vlastní bydlení, no.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: tak ja zrovna nahodou dve misy mam, ale sousedi nade mnou maji jen jednu a ti nad nima taky, ale tech rekonstrukci v panelacich se spojenymi koupelnami je bambilion.

Zrovna dneska jsem se jela podivat na jeden barak, ktery se da "snadno" rozdelit na tri nezavisle byty. Zrovna tady by ty nezavisle byty asi mely dost problem s prostorem, kdybych mela pri rekonstrukci normy dodrzet, coz bych asi mela udelat...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: Al epokud tam máš dvě mísy ve dvou koupelnách, je to cajk. Jen nesmí být jediná mísa v koupelně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: nedělej je na stavební povolení a nekolauduj je.
    Jak si to uděláš doma, je (měla by být) tvoje věc. Ale developeři by mohli občas něco dodržet.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: a kruci, to pak nebude vetsina soucasnych rekonstrukci podle platnych norem (a to nepocitam hajzly na chodbe). Sorry, Time.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: Norma ČSN 73 4301 Obytné budovy říká: “Pokud je jediná záchodová mísa, musí být v bytě se 3-4 obytnými místnostmi umístěna v samostatné místnosti. Jediná záchodová mísa v bytě může být umístěna v koupelně jen v bytě s 1-2 obytnými místnostmi.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: myslim, ze ne, Time.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    JAKE_UP: dite nesedi a nelezi, takze je to (v pripade oddeleneho zachodu) kompatibilni. Dite mezitim likviduje literaturu, preskladava pribornik nebo jinak demoluje byt.

77WHITE: babi jsem do panelakoveho zachoda nechala nainstalovat sprsku. Argument invalid. Ja si rada za klidny srani priplatim, zvlast nejakym metrem typu nepouzitelny vyklenek na vase kvetinove aranzma nebo hluchym mistem v predsini.

Nejde to vsude, ale kde to jde (a neni druhy zachod), tam jsem spojovani nikdy nepochopila.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a není od určité velkosti bytu samostatný záchod povinný?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam