• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    KAIAFOX: "Pivot! Pivot! Pivot!"
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: My se v něčem podobným vytáčeli s poměrně velkou vitrínou, po schodech dolů.. to byl zážitek. Míra ajnclíkovitosti mě ohromila.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ATUARFIK: nojo, hygge ted strasne frci, kde jsou ty doby, kdy se byty zarizovaly podle fengsuei.
    Ja mam asi nejradsi Kalsarikannit.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ETERNITY: Právě jsem strávila téměř deset minut na jejich stránkách, abych zjistila, jestli je polštář hygge standardní součástí aranžmá ve všech nabízených bytech.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    VSICHNIMAME: Muzes z nich vykrocit primo do ulice? Jako kdyby te treba nebavil uz zivot nebo tak neco...
    Zrovna jsem se koukala na vysoka okna jinde - pravda asi tak stokrat peknejsi nez ten fialovy hnus, co sdilela Martina, ale taky mi to nejak extra prakticke neprijde.
    https://www.sreality.cz/...3+kk/ostrava-moravska-ostrava-biskupska/2278677852#img=5&fullscreen=false
    GECKO
    GECKO --- ---
    MAR_TINA: byl někde výprodej balkonovek?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    SULTHAN: a jakou ta okna vysoko mají výhodu?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    sim vás, tahle okna, ta jsou teď prostě trendy.
    A můžeš si je natočit, podle potřeby.

SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    Jako člověk, který bydlí v obdobném domě a zvenku na pohled možná i horším a se spoustou chyb, tak se musím ohradit alespoň ohledně těch oken. Na těch oknech vysoko není nic špatného. Na druhou stranu nechápu, jak s docela velkým prostorem ho dokázali zorganizovat tak divně. Je tam naprostý nedostatek prostoru pro skladování.

Jo a Canaba je (byla) hlavně slavná naprostým nedodržováním pravidel při stavbě a spoustou skrytých vad. Snad se jim tam dokonce zabil nějaký dělník.
    Já s nimi byl kdysi v kontaktu, když jsem jim odpovídal na inzerát na koupi domu a teprve při rozhovoru s nimi jsem zjistil, že 1/ ten barák ještě není postavený 2/ oproti domu na jejich fotografii je to dvojdomek 3/ že pozemek není v Praze, jak deklarovali, ale asi 10km za Prahou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKE_UP: jop. Canaba mi dává ročně tak 20 - 30 % zakázek. Povídej mi o ní :D
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    KURE: jo, to znám z Číny, tam jak přestaneš chodit, tak umřeš, protože je všechno tak bariérové, že i mladý zdravý jedinec má probléme se někam dostat. Asi dám radši přednost změkčilému životu s výtahem a nízkopodlažními tramvajemi.
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    JAKE_UP: To jsou všichni tihle GD.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Já jsem v rychlosti proběhl web Canaby a to je tedy solidní devadesátkový skanzen.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KURE: A před 100 lety ženský rodily rovnou na poli a hned po zastřižení pupeční šňůry se vracely k okopávání brambor.
    KURE
    KURE --- ---
    DOBYTEK: spíš nepohlížejí na to vyjít pár schodů, jako na olympijskej výkon.
    Ještě před 20lety, v celý český republice nikdo neznal pojem bungalov a v půlce paneláků byly výtahy rozbitý. Dědkové a babky normálně běhali po schodech, s plnejma taškama nákupů.

Jako nic proti tomu si zařídit bezbarierovej bejvák, ale zase bych to úplně nedémonizoval. Pokud zchromneš, ještě se ukáže, zda tě absence schodů zachrání, nebo ne.
    A Jestli ti patro ušetří 80m z 500m pozemku, možná to stojí za úvahu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OMNIHASH: pod tímhle názvem to teď nabízejí.
    Víc pásový je i šumperák, ale ten není in.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ATUARFIK: dámy, tohle nejsou pásový okna, ale tak maximálně jejich modely 1:10. Pásový okna má třeba Tugenhat a jdou přes celou fasádu deset metrů plus. Tohle co vypadá jak okýnka na hajzl, který někdo omylem otočil na šířku, jsou sklopný okna.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: ale musím uznat, že pokud je pěkná zahrada či krajina na straně kuchyňské linky, tak pohled od vaření do kytek je příjemný. A pod běžná okna se často linka na výšku nevejde, nad zase skříňky. Tam by mi to přišlo určitě lepší, než zeď.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: teorie říká, že pásová okna slouží k přisvětlení místnosti. Tedy máš v ložnici hlavní okno na jih a ráno ti svítí ještě pásem východní slunko a laškovně tě budí.
    (A taky ti nezbyde volná zeď na skříně a obrazy.
    V kuchyni zase máš francouzské dveře v části jídelno - obývák a pásové okno nad linkou na přísun světla k práci.
    Myje se to 3x hůř než dlaždičky, už nikdy nepověsíš skříňky jinak a baterii musíš mít tu sklopnou, ale trend je trend.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ATUARFIK: v koupelně v přízemí se to asi užije, ale to je asi tak všechno.
    jo a vejdou se ti pod ně vyšší skříňky, než pod klasické okno, a pokud tam máš kytky, tak je menší riziko, že je děti nebo kočky shodí.

a asi když si tam schováš (v zimě a na severním okně) bonboniéru, nebude tak na ráně a možná ti ji nikdo nesežere :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Toho si všímám u nás v okolí Prahy - novostavby mají často tahle pásová okna, většinou ještě žertovně pootočená každé o 90 stupňů jinam. A naprosto vážně se ptám, jestli tady někdo ta pásová okna má - mají nějakou výhodu kromě toho, že jimi nemůžou sousedi čučet dovnitř?

(Jinak my se dnes od rána snažíme vytopit naši stařičkou nezaizolovanou haciendu (marně), ale když vidím tady uno cabanu, tak na ty metry krychlové přestávám nadávat a vděčně si navlékám třetí jégrovky.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam