• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: rozumny mesta, to tak asi maj...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE: na Mělníku se platí jen za stavební odpad dle váhy, jinak vše nefiremni je zadarmo. Ale. Občas kontroluji občanky.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    FRENNET: Hele s podivem vyklizeni bordelu muze stat dost penez.
    Fakt me prekvapilo, kolik penez tady u nas (Mseno) chtej za deponovani par veci na sberny dvur...a to jsem jeste mela slevu 10% jako mistnak. Jsem byla zmlsana Prahou, kde proste kazdou chvili nekde za rohem stojej kontejnery na velkoformatovy odpad, anebo kdyz mas trvaly bydliste v urcity ctvrti, tak muzes zdarma na prislusny sbernak.
    Co nechapu, jsou hromady kovovyho odpadu, ktery se da vozit do sbernych surovin, kde ti za nej jeste zaplatej a ne uplne malo, takze pro chudy lidi by to mela byt win-win situace.

SANELIN
    SANELIN --- ---
    ANTALSTASEK: Můj osobní názor (nejsem realiťák, ani z oboru, sama už nějakou chvíli pokukuju po vlastním bytečku) - to, že by tam bylo třeba pořešit ty tapety, ze kterých zvlášť koupelně přecházejí oči, to by spasil víkend až dva se škrabkou a tři kýble balakrylu. Co mě ale děsí je způsob provedení odtoku z pračky skrz stěnu hadicí do vany. To spolu s řešením koupelny naznačuje, že tam je pravděpodobně ještě umakartové jádro. A za to už mi přijde skoro 5 mega dost.
    Pravda, že pokoje jsou hezké, dali si tu péči, že parkety vypadají opečovávané a nově přebroušené. Mě tam chybí balkon, o který bych se nedělila se sousedem, ale uznávám, že jsou lidi, co jim to nevadí.
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    FRENNET: Já zatím jako hlavní argument pro zachování korodujících traktorů a hromad bordelu slyšel ten, že se to třeba bude ještě hodit.

Před dvěma týdny jsme se nastěhovali z Říčan (bývalí Pražáci) do východních čech a první věc do které jsem se pustil bylo vyklízení bordelu. Vydalo to na obří kontejner a nepočítaně cest dodávkou na sběrný dvůr. Začalo to vypadat k světu a začal jsem tedy se zahradou...no a on by se fakt některý ten bordel hodil :D Teď místo abych recykloval, tak jezdím do Hornbachu s "nečestným prohlášením" a zbytečně utrácím peníze za nový bordel a naftu.

Kupce sice už máme, ale kdyby to nevyšlo a někdo místní měl zájem... https://www.sreality.cz/...l/prodej/byt/2+1/ricany-ricany-lipanska/3010071900#img=0&fullscreen=false
    (cenu vážně nechápu, ale skončilo to u více zájemců a obálkové metody)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    GECKO: jak napsala MAR_TINA, ty lidi to musí hlavně vidět. Jinak souhlasím.
    A k druhé části: samozřejmě souhlasím. Nám to prodloužilo proces nákupu o půl roku. Ale vzhledem k tomu, že obě strany byly příčetné, byla to jen legislativa a geodet a taky to štěstíčko :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GECKO: penez ne, ale energie a chteni moc. Tam hraje role ta odevzdanost osudu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE: tak jedou druhou u strýce a třetí generaci u souseda.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ALENNAI: To je pravda, ale pro zahradu plnou bordelu, hnijicí vraky auta v kopřivách, spadlý nepoužívaný boudy a opadaný okapy to omluva není. To dát dokupy stojí práci a schopnost udržet trochu řád v místě, kde žiju. Peněz zase tolik ne...

ALENNAI: No běžný.. je to problém. Je to právní vada, kterou příčetný kupující chce mít vyřešenou před tím než zaplatí...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: no tady u nas, jak jsem pochopila, spory skoncily de facto a de jure az umrtim vsech zucastnenych stran...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE: jo, takhle se rodina mého strýce soudila se sousedem o kus cesty (ční do jeho cesty jejich garáž, snižuje průjezdnost na minimum) od roku 1970...
    A když prohráli poslední z posledních soudů, soused umřel a tak tu garáž nezbourali zas. Měli by ještě dostat pokutu za zatěžování soudů a nebetyčnou tupost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALENNAI: já jsem zpola místní.
    Tyhle vesničky znám skoro všechny, ty neatraktivní a na konci cesty jsou na tom nejhůře.
    Hodně je vidět, že pomůže, když mladí odejdou studovat do města a vrátí se. najednou přijde ten pohled z venku, že bude dobrý odklidit bordel ze zahrady (kovy, vany, shnilé dřevo, spadlé chlívy, hnoje....) a aspoň trochu opravit obytné stavení. Pak se ráz celé vesnice zlepšuje, začne jeden, druhý a ostatní se chytí taky. Když je tam nějaká náves, opravený úřad a škola nebo aspoň obchod, jde to. Lufťáci zabírají hůř, "to jsou zbohatlíci co si mohou dovolit sekat trávu každou sobotu".

A tady se sešla nezajímavá mrňavá osada na konci cesty a fakt chudý lidi, co mají bývalý vejminek a potřebují ho prodat. Dej bůh, aby to nebyla exekuce.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    ALENNAI: Ale kdyz to stesti nemas, tak je z toho zla krev a roky pravnich tahanic. Takhle se rodice predchozich majitelu naseho domu soudili s otcem naseho soucasneho souseda roky o prijezdovku za barakem. A dodneska je to tu jedno z velkych temat. Nastesti soused je uplne normalni a da se s nim mluvit :o)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    AKI4CE: tak jest :( My jsme prazaci a mame nejhorsi fasadu i zahradu z vesnice, heč :)
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    ALENNAI: tak nektere tyhle minivesnice, kolem byvaleho JZD na kopci mezi poli, casem zaniknou samy...
    Az umrou soucasni obyvatele, tak jejich deti vetsinou ty nemovistosti nebudou chtit ani udrzovat, ani opravovat. Baraky v atraktivnejsich lokalitach si koupi prazaci jako vikendovou chalupu a zachrani je, ale v techhle vesnicich je to temer neprodejne.

My bydlime cca 3km od Msena a vetsinou tu plati pravidlo: kdyz je barak i zahrada udrzovana, jsou to prazaci, kdyz je to zchatraly, tak mistni...
    ...jo a prace tu vseobecne neni a kdyz jo, tak za 15 000 hrubyho a z toho se toho moc opravit neda.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    MAR_TINA AKI4CE: taky celkem běžná věc na venkově. Per huba se sousedi domluví, že je to tak a tak a to se to dodržuje. Přišla digitalizace a tam tyhle smluvní svazky samozřejmě nejsou. Řešili jsme lautr to samé. Je to easy řešitelné, jsou-li sousedi i majitelé příčetní.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    OMNIHASH: Ráda bych se vložila: v tomto kraji (5km vzdušnou čarou) máme chalupu. Je tady mnoho, mnoooho vesniček, které původně jeli čistě na zemědělství. Jak před komančema, tak za komančů. Po restituci nebylo jak zaplnit obrovské statky a usedlosti. Taky ten stav po JZD, že jo? Dopadlo to tak, že některý místa našla využití (např. v naší vesnici je jeden velkostatkář), ale jinak je to smutný. Souvisí to hodně s tím, že v kraji je hodně málo práce.
    Kokořínsko žije sezoně turismem, ale tyhle přilehlé rurální části ne.

Tímhle stylem tam určitě žije víc než jeden člověk. Už jen z vyprávění naší sousedky (učitelky ze Mšena) víme, že realita venkovského standardu je někde jinde, než si mnozí myslíme!

Takže si spojenecké nálety strčte za klóbrc, není to pěkný.

GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SITH: na Úvalské je spousta přechodů se semafory a přecházet se tam taky dá, částečně je uprostřed asfaltovej ostrůvek. Samozřejmě, procházet mezi pulsy aut podle semaforů chce trochu skillz, ale dá se. V Olšinách mi přijde jako poklidná ulice, ano, v nejvíc největší špičce se to tam může ucpat, ale zrovna tam se dá taky přecházet křížem krážem, ač je to čtyřproudovka.
    ANTALSTASEK: Triangl je kousek a pod Jižní spojkou je podchod a přes trať mostek. Na týhle fotce úplně vepředu ten cípek mezi tratěmi: GREW Od teska tak deset až patnáct minut. Ty louky nevím, jestli by měly být vlhké nebo stepní, nějak se to tam managementuje, lesejk je klasický městský s odpadkama, ale je to tam docela hezké.

Bydlím o pár ulic dál a mám to tam ráda.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    AKI4CE: ona celá ta vesnice vypadá, že by potřebovala menší spojeneckej nálet...

https://www.google.com/...167.3h,92.4t/data=!3m6!1e1!3m4!1sEWZDv6WQBuK-JHwsB0Nbvg!2e0!7i13312!8i6656
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    KATIA: souhlasim s tebou, smutny je to rozhodne a chudy jsou urcite...zezacatku jsem mela dilema, jestli to sem davat...
    ale myslim si, ze i kdyby ty penize meli, tak z toho bude jenom o to vic drazsi peklo...a napriklad vymalovat si preciznejc zadny prachy navic nevyzaduje
    KATIA
    KATIA --- ---
    AKI4CE: tohle mi přijde spíš smutný, vypadá to, že prostě moc nemají zdroje. vkus taky ne, o tom žádná...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam