• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    FRENNET: Normalne bych se na zivotnim (spadovym stavebnim) zeptala, jestli mi laskave nekoho nedoporuci. Obce mivaji sveho dvorniho projektanta a ten bude mit zas zkratku na tamni urady (a trochu prehled o mistnich pomerech). Samozrejme, ze doporucit nemusi, ale kdyz jsem v takove situaci, vysilam muze a kladu mu na srdce, ze ma pusobit nanejvys mile (pokud resim sama, alespon pochvalim nausnice nebo tak neco). Okouzlena urednice obehne pul baraku, aby jmeno projektanta zjistila.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    GECKO
    GECKO --- ---
    FRENNET: Hmm.. no to je postavený na hlavu (ale hlavně že to stojí). Dráty jsou víceméně jasný a majitel ti jejich ochranný pásmo zakreslí. U lesa teda taky moc nevím, co chtějí vymýšlet. Les je v katastru, vzdálenost je nějak daná (50m? nevím...) a tím vznikne čára.

Osobně bych se trochu bránil, protože jakmile dodáš paní na SÚ nějaký plánek s obdélníkem někde a ona ho odkývne, tak pak už s tím bude problém hnout i když si to rozmyslíte, nebo se výsledný návrh domu upraví. S vlastní laickou představou domu bych osobně pracoval spíš opatrně. Asi lépe postupovat viz MAR_TINA:
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FRENNET: klasická úřednická hlava XII.
    Ty potřebuješ projekt osazení od projektanta, toho si stejně hledej (a nech si dost času). Projektant potřebuje vědět, kam smí dům posadit, tedy znát ochranná pásma. Baba chce vědět, kde bude dům, aby mohla nakreslit ochranné pásmo, kde nesmí být dům... Takže to může taky kreslit 3x (za vaše peníze), než si to sedne.

Doporučuju spojit se s danou správou CHKO, jejich člověk na stavby by mohl pásmo definovat přesně bez podoby domu. Nebo s ohledem na podobu domu (počet podlaží např.), ale bez plánku. Mohl by i bez průtahů dodat jejich požadavky předem.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAR_TINA:GECKO: jde o projekt osazeni domu na pozemek, kvuli posouzeni hranice lesa CHKO. Zatim nemam nic, jen pozemek s dvema ochrannyma zonama (les CHKO a elektricke sloupy) a predstavu domu. Pani na zivotnim nam rekla, ze chce situacni nakres polohy domu od projektanta, aby mohla posoudit tu hranici lesa, kam az ten dum lze napolohovat.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GECKO: ani jedno z toho.
    AIJA: uz odpovedela
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GECKO: pokud je to typovka, je třeba uděla projekt osazení na pozemek a na to mají prodejci typovek nějaké doporučené projektanty.
    GECKO
    GECKO --- ---
    FRENNET: Ne.. proč? Ty plánuješ stavbu, tak ti ji asi někdo navrhnul a projektuje (nebo bude projektovat), tak ať to udělá on ne...

Pokud to je koupený typový projekt, asi to dokáže dodat ten, kdo ho prodal. Pokud je to samodomo amatérský návrh, tak stejněho bude muset někdo autorizovaný naprojektovat a pak ale asi upřesni, oč tu běží.
    AIJA
    AIJA --- ---
    FRENNET:
    Zkus http://www.huslik.cz/nabidka.htm
    Dělají projekční činnost a dají se pak využít i k dalším pracem.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GECKO: mas kontakt na konkretniho projektanta z Brna nebo Blanska?
    GECKO
    GECKO --- ---
    FRENNET: No nejlépe asi na toho, kdy vypracovává projekt ne...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Jdu s prosbou. Potrebujeme situacni zakres navrhovane stavby RD, od projektanta. Jde o pozemek v okoli Brna. Nema nekdo tip na koho se obratit? Brno nebo Blansko. Popripade mne nasmerujte na lepsi klub.
    Diky
    AIJA
    AIJA --- ---
    MEJLA77:
    Vynechala bych varianty na baroko a rokoko, tím by se výběr zúžil...
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    dělám právě nějaké ložnice ve 3D a chtěl jsem nějakou luxusnější, abych měl referenční obrázek a našel jsem toto a nějak si neumím vybrat:
    53 Elegant Luxury Bedrooms (Interior Designs) - Designing Idea
    https://designingidea.com/luxury-bedrooms/
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Nebo obraz Lady...krajina v zimním hávu:-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    AIJA: To budou lepšolidi. On nosí polo trička se zvednutým límečkem, ona oblíká mimino do Tommy Hilfigera, nakupovat chodí jen do Billy, protože "Lidl, to teda nikdy", bydlí v Berouně a holt si někde přečetli, že Matějovský v oblasti povlečení je něco jako Octavia RS ve snech českého řidiče.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    AIJA: jedna moje bývalá kolegyně si to přála k Vánocům...
    AIJA
    AIJA --- ---
    ANNAWA:
    Moc bych chtěla vidět lidi...ani si nefroufnu říct, že znát..., který si ty její psychedelický vzory dobrovolně dají na postel:-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ETERNITY: Jak je najednou ta střílna pod zlatá, že? ;-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    DIGGLER: neco podobneho vzniklo v byte po babicce, ktery jsme prodali. Koupila ho realitka a kdyz jsem pak videla inzerat po rekonstrukci, bylo tam presne takhle absurdni okno v kuchyni. Puvodne tam totiz byl vestaveny spajz s malickym vetracim okenkem. Ten zlikvidovali, miniokno zustalo…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam