• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JASMINOVA: vypadla mi předložka, ale snad je moje sdělení pochopitelné.

GECKO: BTW, to je to co dělá z Vémolandu a jim podobných haciend kolotoče a houpačky - že hogofogo, ale pak tam má nejlevnější radiátory a plastový kliky na plastových oknech. Na obojí jsem už těžce alergická, asi jako na plastový ratan, který je vždycky známkou špatného podniku.

Stačí se podívat na pár detailů na fotce - ten barák má prostě nedořešené detaily - tu odtok vody, tu slabá izolace, takže to tam každou zimu namrzne a dlouho se drží vlhkost, "levné" (anebo) nekvalitní materiály - když si uděláš po obvodu všech pater balustrádu, tak někde zase chceš ušetřit. Zhusta co se tu objeví spojuje právě v několik bodech tohle. A mě to strašně baví, protože se tomu můžu smát, jak blbě se dá investovat velký množství peněz.

Nedávno jsme se s manželem shodli, že čím víc individualismu, tím nepraktičtější řešení a horší prodejnost.
    Příklad, který by možná i zapadl do vegety je tchán. Spadly mu z dědictví do klína nějaké peníze kolem r.2005, tak se rozhodl postavit dům. Nebydlí v něm - to je první věc. Tchyně se tam odmítla nastěhovat. První chyba se stala, že si projekt nechal dělat od kamaráda, který sice dělal celý život technický dozor, ale nikdy nic nekreslil. Aby ušetřil, snížil stropy o jednu řadu bloků. Dal tam malá okna, aby se ušetřilo a neprotopilo se. Výsledkem jsou stísněné tmavé místnosti. Dala bych krk na to, že na nich ještě má stínící folii.
    Dům je zčásti podsklepený, tzn. celý spodek jsou sklady, sklepy, garáž na dvě auta a velká garáž pro traktor, ta zabírá tak 1/3 objemu domu.
    Hlavní vstup je tou garáží pro traktor, druhý vstup je z normální garáže, obojí po schodech. Je z druhé strany i vstup z terénu, tyto zdánlivě vchodové dveře ale vedou do ložnice (ehm). V kuchyni jsou dva dřezy se dvěma vodovodními bateriemi. Oba dřezy jsou v rohu, jedna z těch baterií je v koutě, takže se na ni přes tu druhou nedá dosáhnout. Když jsem se zeptala, proč to tak je, tak prý na ubytovně u lesů mu vždycky ve dřezu nádobí zplesnivělo, tak je rád, že má druhý, kde ho může umýt. Proč v té nové kuchyni nemáte myčku? Mám manželku, hahaha...
    Atd. Při každé návštěvě toho domu odhalím další absurditu. Ale má přeci barák, projekt byl levný...celý to bylo levný.

A pak ti zavolá kámoš, že prý jestli se nechceš podívat na projekt, co mu někdo komplet nakreslil za 20k. Že prý je kluk šikovnej, ale nějak se mu to nezdá, jestli bych neporadila. První co mě praští do očí jsou dva dětské pokoje o 9m2 a koupelna co má 21m2, zádveří co má 13..a to vše s obývákem spojuje chodba s kótou 1182mm o délce 7m.

To se pak chci akorát střelit do hlavy.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    GECKO: Tak to byla ironie. Jednou se mě nějaká studentka ptala, jestli si myslím, že podnikatelský baroko/hodně ulítlá postmoderna budou jednou chráněný památky. Řekla jsem jí, že s ohledem vcelku běžně tyto stavby doprovázející těžkou nekvalitu provedení a složitý detail, se nějaké ochrany nejspíš "nedožijí". A pokud, bude to dost nákladný, nebo se úplně změní.
    GECKO
    GECKO --- ---
    JASMINOVA: Vymazlená... no... vždycky se divím, jak se proboha stalo, že v takhle honosně se tvářící stavbě jsou levný plastový okna, na střeše je bonskej šindel mizerný kvality (ten matroš je sračka sám o sobě, ale ještě je použitej nějakej ultralevnej) a i z fotek je vidět, že kvalita provedení detailů je mizerná.... to muselo stát peněz a výsledek je takhle zoufalej... by jeden brečel. By mě zajímalo, jestli to je za těch 35M fakt prodejný...
    MALATI
    MALATI --- ---
    JASMINOVA: Je mi jasný, proč ten hnědě vykachličkovanej bazén není vyfocenej napuštěnej :D
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    MEJLA77: je to hlavně šunt
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    JASMINOVA: na obr. č. 11 se odlepuje tapeta? Nebo je to záměr?
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Vymazlená vilka
    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/vila/chotec-chotec-/3526220636#img=0&fullscreen=false

ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    ETERNITY: Je to vizualizace.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ETERNITY: tak je to aspon ve spravnym auditku :-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLOWUP: ... ale tahle tva realizace se mi opravdu nelibi.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MEJLA77: To je styl jehoz pocatky bych hledal nekde u navrhu Alda Rossiho (to je ten co udelal treba takovy ty ikonicky konvice pro Alessi) kterej proslul tema cistejma geometrickejma formama. To bylo nekde v osmdesatejch letech, castecne poznamenany postmodernismem, ale osobne bych ho oznacil za puvodce toho stylu jak je uplatnovanej dnes. (Samozrejme, i on mel svy inspirace, ty bych osobne videl treba v pracech J.J.P. Ouda, treba sidliste Weissenhof - tam ale slo jenom o kubicky formy)

Ale jinak mas pravdu, osobne jsem stavby ktery jsem takhle navrhoval vetsinou kombinoval s nejakejma kubickejma objemama (strisky, pavilony atd), nebo s dovnitr orientovanejma dutinama, viz jeden muj starsi projekt.

A jinak, muj barak ma na trech stranach presah strechy pres tri metry a je to opravdu prakticky, sam bych takovy navrhy bez presahu nikdy nechtel ;-)

GECKO
    GECKO --- ---
    MEJLA77: Toje Donald a Ivana ne....
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    LUCIASHECK: nejvíce se mi líbí ten roh s roztaženýma disconohama a svatebním (?) fotem :)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUCIASHECK: v tom prvním bych tak chtěla utírat prach...
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    DOBYTEK: ty je prave neberou :))
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    LUCIASHECK: cítím, jak mi krvácejí oči. Co za drogy ty lidi berou, že se jim tohle líbí?!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    JASMINOVA: Mam obyvak a jidelnu, ktery by tomu dali smrnc :-D

ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JASMINOVA: yes, nadoba plna spuntu od vina nechybi!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam