• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PETRUSCHKA: ja tam studovala, ja to tam znam docela duverne :D
    ETERNITY: Jo, nebo kobercove bombardovanu.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    ETERNITY: Držím palce! Když tak dodám kyjačisko na zpádnění argumentů :-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    PETRUSCHKA: mohl ses toho vic naucit a vzit brigadu jako recepcni!

Uz to sice neni interier, ale jednu ohavnou rekonstrukci nam v lete panbuh strhl tornadem. Diky za to, ted budu chodit kazdy den dohlizet a brblat, jakmile nedodrzi puvodni vzhled bratru Kubovych.
    archiweb.cz - Luhačovice začaly s rekonstrukcí sokolovny
    https://www.archiweb.cz/n/domaci/luhacovice-zacaly-s-rekonstrukci-sokolovny

Treba by se vam jedno takove uplne malicke tornado hodilo i v Praze.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    PETRUSCHKA
    PETRUSCHKA --- ---
    GENTIANA: mea culpa.

No ta rekonstrukce je obecně hodně zábavná. Ten komplex je velmi matoucí a mimoúrovňový, teď kompletně předělali číslování dveří, ale nejdřív sundali staré cedulky a nové dali až po několika dnech, přičemž nikdo už nevěděl to staré číslování... Já tam sedím hned u vchodu z Celetné, takže všichni jdou jako ovce ke mně a ptají se na věci, které prostě nevím. Pomalu z toho šílím
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ETERNITY: kozena dlazba sice byla Moda, ale je to velmi kvalitni dlazba, je to tusim slinute, nikoli glazovane, takze hodne odolne.
    PETRUSCHKA: v Karolinu nebyla kozena dlazba, ale hajzlovky 10x10. A ta rekonstrukce ujde, akorat Ty svitici cedule vypalujou sitnice.
    AIJA: vyfotim u nasich. Jemne stinovana hneda dlazba, i kdyz se snad delala i sediva.
    PETRUSCHKA: tohle neni kozena dlazba.
    PETRUSCHKA
    PETRUSCHKA --- ---
    ETERNITY: pravda, ta je ještě trošku jiná. O generaci až dvě mladší proti té mojí
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Tak ja si myslim, ze google a dlazba dekor kuze zvladne Aja i sama
    PETRUSCHKA
    PETRUSCHKA --- ---
    AIJA: tak si počkáme na Eternity. Mě tohle přijde jako bych byl v záhybech tělních laloků nějakého ne úplně zdravého obra Koloděje
    AIJA
    AIJA --- ---
    PETRUSCHKA:
    Tyhle šedý chodby k vidění jsou, ale nevím, jestli je to zrovna ta kožokachle:-)
    PETRUSCHKA
    PETRUSCHKA --- ---
    AIJA: až budu v práci, tak beze všeho
    AIJA
    AIJA --- ---
    PETRUSCHKA:
    Detail kachle by nebyl?
    PETRUSCHKA
    PETRUSCHKA --- ---
    AIJA: třeba takhle

AIJA
    AIJA --- ---
    ETERNITY:
    PETRUSCHKA:
    A to je co? Viděla jsem to někdy? Prosím obrázek:-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ETERNITY: ja jinak nez v najmu u OPBH tehdy nebydlel, byty jsem si rekonstruoval sam. To slovo ktery hledas je „podnajem“, tam se halt muselo s majitelem mluvit. Nicmene, zachodovy misy se sroubujou zeshora, ty srouby jsou nekolik centimetru nad urovni podlahy. Za celej muj profesionalni zivot jsem se nesetkal s tim, ze by nekdo nejprve na stavajici dlazbu nalil pri zabudovany zachodovy mise nekolikacentimetrovou vrstvu podkladovyho betonu a tu nove oblozil tak aby se k tem sroubum nedalo dostat. Ono, to ze k nim nejde dostat je spis ten mensi problem :)

Ale ok, kdyby slo dejme tomu o nenahraditelnou pamatkove chranenou keramiku tak by opakovany nasazeni kyseliny chlorovodikovy plus trpelive cisteni mekkym kartacem za nesnesitelnyho smradu po moci a hovnech bylo metodou vedouci k cili :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    PETRUSCHKA: Nejlepsi jsou kozokoupelny! Mam vzdycky dojem, ze jsem se ocitla uvnitr nejakeho prevraceneho netvora.
    PETRUSCHKA
    PETRUSCHKA --- ---
    ETERNITY: kachličky dekor malomocné kůže s lézami byly ve foyer Karolina ze strany Celetné. I pak dále na chodbách. Nedávno probíhala re(de)konstrukce a památkáři usoudili, že ty kachle už jsou taky historicky cenné (respektive vzhled těch chodeb), takže teď máme fungl nové kožokachle od Raka. Heč.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLOWUP: Jako kdyz ses v najmu tak zrovna nechces rozbouchavat majiteli podlahu. Zvlast, kdyz na tom ma kachlicky (dekor kuze! Kazdy mel kachlicky dekor kuze!), ktere zrovna nejsou k sehnani nebo tak neco.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ETERNITY: samozrejme ze si je pamatuju, majzlik prodavaj v zelezarstvi, hajzly jsem takhle menil dva. Ale ok, u toho prvniho jsem pokus k odstraneni mocovyho kamene udelal, byl to takovej humus ze rozhodnuti neco takovyho nemit doma padlo velmi rychle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam