ETERNITY: priznam se ze se na to nepamatuju. U ty dispozice jsem chvili vahal - na prvni pohled pusobila kompaktne coz u tech ceskejch pudorysu s komplikovanejma chodbama a predsinema pusobilo prijemne. Jenomze potom clovek zacne videt detaily jak to cely funguje, balkon nepristupnej z obejvaku, loznice s minioknem, pracovna s balkonem, kdo chce do koupelny, musi jit loznici, kdo chce jist na balkone, musi vsechno tahat loznici - tech podivnosti tam je vic nez je zdravo. A u tech ostatnich bytu je to podobny.
Ja vzdycky premejslim, jestli je problemem ze mi unika nejaka specificky ceska potreba jak maji byty fungovat, jako treba ta casta manie plejtvani plochou na predsine ktery nicemu neslouzej, ale nakonec mi z toho vetsinou vyjde ze ty pudorysy jsou proste spatny. Coz je zvlastni, ponevadz si urcite nemyslim ze v cesku nejsou dobry architekti. Proto jsem se ptal kdo tyhle projekty pro ty developery dela, jaka je mechanika vzniku techhle projektu. U nas treba skoro vsechno vznika z achitektonickejch soutezi a ta uroven tech projektu v poslednim kole bejva vetsinou vynikajici, vyhrat vubec neni jednoduchy. Kancelare ktery se specializujou na byty to maj vymakany, nejenomze vsechno perfektne funguje, ale navic to jsou proste strukturalne a graficky cisty pudorysy. Tady v tom baraku ty ruzne uskoceny zdi mi pusobej zaludecni krece :)