Když vezmu jak bydlíme my, tak by to pro spoustu lidí bude taky slušný peklo :D
Skoro 100 let stará nezateplitelná částečná dřevostavba izolovaná škvárou, vytápěnejch 74m2, malá kuchyně, ložnicoobývák, děcák 3,3*4*2,2m pro dva sviště, hajzlík 0,60*1,3 pod schodama na půdu, k umyvadu se musí do koupelny přes kuchyň, všude křivý popraskaný stěny a stropy na rákosu. No prostě taková začínající ruina. :D
Můj sen byl vždycky baráčak někdě na samotě u lesa. Po seznámení s budoucí manželkou, jsme po 14 dnech šli na rodinnou oslavu aby mě "předvedla". Ta byla v baráčku kde bydlela její teta. Pořád je to součást města, ale přitom poloviční samota, 5 baráků a na druhý straně cesty les, do centra cca 2km. Moc rád jsem tam 3 roky jezdil na návštěvy. Jednou sem přijel z práce a manželka mi říká: "Příbuznej co mu to patří chce baráček prodat protože staví a teta se synem co tam jsou ho koupit nechtějí. V sobotu přijedou máme se rozmyslet." Nebylo co, v sobotu jsme se dohodli na ceně a šli jsme do toho. Během 3 tejdnů sem vyběhal půlmega hypo i přes naprosto debilního bankéře, domluvil zkrácenou výpověď z nájmu a čekali jsme až katastr přepíše barák aby banka převedla peníze.
Mezitím jsme se připravovali na maraton. Měli jsme měsíc na to abych udělal komplet novou elektriku a dali to dokupy, tak aby jsme k 30 předat vyklizenej byt... Za tejden to bude 11 let co tu bydlíme. :)
Jasně mohli jsme dál bydlet v nájmu,připadně v tý době koupit za mega 4+1 byt, za 2 - 3 postavit novostavbu. Ale nikdy jsem se nechtěl zadlužit na 30 let. Mít nervy jestli to zvládnem splatit a pod.
Takhle bydlíme sice ve starým baráku, krej má sice spoustu much, ale je na luxusním místě. Každej kdo k mám přijede na návštěvu říká jak je tady krásně a že by tady taky chtěl bydle.
Ještě nás čekají 4 roky v tulhe dobu směšný 4,3k splátky, pak bude jen náš a my bez dluhů. Jsem spokojený a neměnil bych.