• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KATIA: takhle to mají rodiče v domě ......řešej to tak že nahoře se chodí pouze na menší potřebu a dole je to jedno......fakt nechceš si jít užít vanu no nebudu radši komentovat :-D za mě je to nepraktický

FRENNET: je to super skupina člověk i načerpá spoustu věcí jak ne :-D řešej se tam plísně v novostavbách, seky řemeslníků/svépomocníků ....čerpám tam odvahu pro budoucí novostavbu a lituju lidi co si některý ty stavby vystavěný svépomocí např. za 15 let koupěj.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LUSINDA: WC tam jsou dvě, ne? To se dá. Pochopitelně oddělení je lepší, ale...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MEJLA77: s tim se pocita, ale ted chodim s pradlem 4 patra, takze jedno mi neva.
    KATIA: to asi maji spocitano, kdyz to tam tak davaji.

LUSINDA: diky, skocim tam.
    GECKO: neco k veci uz reknes, nebo jen budes blbe kecat? To si nech pro sebe.
    GECKO
    GECKO --- ---
    FRENNET: Nevím, co bych k tomu dodal... když k budoucímu bydlení přistupuješ stylem "vezmem nejjednodušší katalogový dům" a pak přemýšlíme, jak ho opravit aby se v něm dalo aspoň trochu bydlet, asi si výsledek zasloužíš...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    FRENNET: docela dobrý postřehy by ti mohli dát i ve skupině stavíme svépomocí na FB :-) ale ber to s rezervou....... za mě je spojení WC s vanou tam kde jsou všechny pokoje a všichni si budou chtít po ránu čistit zuby/na velkou potřebu apod. docela zlo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRENNET: ještě jedna věc, nechte si hned na začátku udělat pochozí podstřešní prostor (s osvětlením - aspoň jedna blbá žárovka ať je tam vyvedená). Ano, bude to nudle na lezení po čtyřech, ale je to extra prostor na sezónní věci.
    A s barákem prostě přijde spousta krámů, ani člověk neví, jak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak teda skříně, pokud, tak na míru zkosené na severojižní příčce, ale to by chtělo vidět tu nejmenší výšku u jižní obvodové zdi. Jestli je vysoká nebo je to takové to obvyklé katalogové minimum, aby se to všechno ještě dalo počítat jako podlahová plocha.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KID_MCHUTT: dáš-li vysoké skříně na středovou zeď, tak si zastíníš okna. A budeš tam mít tmu jak v p***
    sprcháče v přízemí s dětmi bych se u rodinného domu rozhodně nevzdávala, protože co si člověk nosí dovnitř, s tím rozhodně nechce běhat přes celý dům.

pračka v patře je fakt ten nejmenší problém, mám to tak patnáct let a odnést koš na zahradu je fakt to nejmenší, navíc je to jen část roku, že.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TRISSIE: pokud je pračka se sušičkou a nesušíš větší část roku venku...

FRENNET: asi bych oželel sprchu v přízemí a nacpal pračku a případně sušičku tam.
    To zkosení, pokud to čtu dobře, je jenom na severní a jižní části pokojů, takže bych skříně dal v pohodě proti a postele pod zkosení. Jako jediný problém, pokud ty pokoje mají být dětské, vidím v poskládání pokoje tak, aby se tam v pohodě vešly i stoly, ale to se dá řešit skládáním. Za mě dobrý.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: To je fakt, ale obvykle to beru s sebou, když tu tak jako tak dolů/nahoru, takže to je šulnul
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    TRISSIE: pokud nesuší prádlo na zahradě...
    KATIA
    KATIA --- ---
    FRENNET: Ok, přijde mi to dost nevýhodné tahat to po schodech, možná i víc hluku, který může rezonovat po domě, nárokyna nosnost stropu (možná se novostavby netýká, u reko jsme to řešili kvůli vaně...).. nevim, co dál.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: neběháš s prádlem z koupelny do přízemí a z přízemí ke skříním, má to svoje výhody :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KATIA: nevim, mozna ze je mala a nevesla by se tam? Vcera nam napsal projektant ze prijede dnes a my jsme nemeli vube cas se pripravit.
    KATIA
    KATIA --- ---
    FRENNET: Jaká je motivace pro pračku v patře oproti přízemí?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRENNET: jako někdo, kdo bydlí v domě se zkosenými střechami - jen proto, že pokoj má čtyři zdi, není zaručeno, že byť na jednu jde ta šatní skříň postavit. Na "logických" vnitřních zdech, kde bude dostatečná výška, máš okna, takže tam ji nedáš, a ten zbytek bude ve zkosení. Takže to chce řezy a měřit.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GECKO: sprchovy kout je ve spodni koupelne, vanu pod skosenou strechou mame i ted a nikdo s tim problem nema.
    Tohle je katalogovy dum v zakladnim nastaveni. Dala jsem to sem pro postrehy a doporuceni, uvnitr muze vypadat rozlozeni i jinak, ale musi se dodrzet pricky a posouvat se da o 2.5 m kvuli tramum.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TRISSIE: kotel nebude, bude podlahove topeni na tepelne cerpadlo, na to bude jen skrinka s ovladacimi pakami. Bojler bude v prizemi v koupelne, pracka se doporucuje v patre v koupelne.
    ulozne prostory se pocitaji pod schody, je tam vyska cca 1.5-1.6 m, ale nevidela jsem to, takze nevim jak velke to bude. Dalsi velka satni skrin bude v zadveri a pak v pokojich na patre. Ale chapu co myslis. Chybi mi tam preba i spizka.
    GECKO
    GECKO --- ---
    FRENNET: Střešní okna jsou zlo, vana pod zkosenou střechou by mě srala neskutečně, chyběl by mi sprcháč, nemám rád se sprchovat ve vaně... Proč ten dům vypadá zrovna takhle? Fakt to vzhledem k těm požadavkům nejde navrhnout nějak jinak líp?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRENNET: zamysli se nad tím, jak budou v patře zkosené střechy, a jestli je kam umístit vysokou/vestavnou skříň. Máš tam minimum potenciálního úložného prostoru, budeš muset být velmi kreativní a využít ho do mrtě.
    Kde bude technické zázemí - kotel, bojler, pračka, sušička?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    uff, sory za tapetu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam