• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    au..
    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/1+kk/nymburk-nymburk-ruzova/598390092

MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    tady mate dalsi mistni nadheru :D
    ani nevim, kde zacit
    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/4+kk/praha-kyje-davidovicova/847230284

SARGO
    SARGO --- ---
    ... teď si vlastně vybavuju, že my si taky nechali dělat projekt od architekta, a byl opravdu moc pěkný... a pak jsem si upravila typovku po svém a ani po pár letech bych neměnila jedinou čárku v něm :-D Jo jo, v dřevostavbě se dobře bydlelo, šla bych do ní zas. Vytopit se dala svíčkou a hrozně fajn klima. A v případě těch našich šmoulů jediný problém nebyl při stavbě :-)
    Souvislost s aktuálně probíhající debatou patrně nulová, nezkoumala jsem, čí je to projekt, končím nepopulární nostalgické okénko :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    Já bych to zase tak nedramatizovala, jestli vyhovuje počet místností, je to prostě menší úhledný domek, který svou práci odvede. Schody bych nechala oddělené, rozdíl v hlučnosti nahoře je opravdu velký... a jestli je jediný zásadní rozdíl od projektu oddělená kuchyň, no tak to zrovna tady jde docela dobře. Jasně, není to pro střádaly hromad věcí, ale coby člověk, který má i x letech od nastěhování skříň "prý se budou prostory hodit" prázdnou, v tom potíž nevidím :-D
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Promazávám tu soubory a tohle na mě vyskočilo. Asi už bylo, nicméně, když jsem viděla návrh na to, jak tu ID Frennet hodlá naložit s největší životní investicí, nenapadlo mě bohužel nic konstruktivního.
    Kdybych chtěla z pozice své profese poradit, stálo by mě to příliš mnoho volného času, který budu raději věnovat svým dětem.
    Snad jen..zkus ještě přesvědčit rodinu, že by to ještě chtělo zvážit, zda fakt takhle. Výsledek co teď vidím, nebude moc dobrý.

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    FRENNET: ja snad ani nevim, cim bych zacal, jak mi ten projekt prijde tristni.
    Dum clovek nestavi za zivot moc casto, je to vetsi investice, na tvem miste bych se poohledl budto po architektovi, nebo alespon jinem projektu. Dum neni pouze nejake seskupeni mistnosti podivnych proporci, s oknama podle principu „tak nam to paninko vyslo“. Na youtube je nekolik kanalu ktery se stavbou i navrhovanim rodinnejch domku zabejvaj, vedou to celkem pricetny architekti, aspon bys tam ziskala prehled toho, co vsechno je tematem k zamysleni.
    Ale ja jsem ja, ty to treba vidis jinak, to je uplne v poradku.
    TUILE
    TUILE --- ---
    RYCHLAMYS: to stehujes jednou za deset let a vyresi to firma, u ktery kupujes.
    zrovna tohle mi fakt jako deal neprijde.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    RYCHLAMYS: ve dvou to máš 35 kg na každého :-) horší je masivní starožitnej nábytek tam se pohybuješ v řádech 100 kg výš.
    RYCHLAMYS
    RYCHLAMYS --- ---
    SARGO: Pračka v patře? Já bych těch 70 kg
    do schodů tahat nechtěl. Dalších 75 kg sušička 🤪
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAR_TINA: Ten co jsme si vybrali, jako vzorovej neni :(
    GECKO
    GECKO --- ---
    FRENNET: Jo tydle vidle... No IMHO CHKO radši vikýř než střešní okno... i když.. to Avanti vám zkousnou? S vysokýma oknama tak?

Hele, to je těžký... by mě zajímalo, na kolik to nakonec přijde... cena od 2,5 mega vč DPH je pěkná věc, ale IMHO do toho zahučíte tak jako tak za 5 a to to nějak výrazně individualizovaný nebude...

Způsob rozhodování o takhle zásadních věcech ve vaší rodině mi komentovat nepřísluší...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FRENNET: odkaz platny bez koncove zavorky
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GECKO: oka, takze diky a k veci.
    Pozemek je svazity, v historii stavebniho auditka je toho k tomu vice (napr. https://nyx.cz/discussion/10897/id/55642723), ale:
    pozemek je svazity, da se stavet jen ve spodni casti, kvuli hranici lesa 12 m. Sousedi zadni nejsou, je tam majitel prijezdove cesty podel jedne strany pozemku, ten ale tu cestu i s CO krytem prodava. Vedle nej je domek, kde byla nejaka malovyroba. Trvale tam nikdo neni a pokud budou soucasni majitele nazivu, tak ani nebude. To je ale na jinou diskusi. Na pozemku uz chaticka s naradovnou a dilnickou je, kam se uz ted odkladaji zahradni veci a jine veci. V zime tam pak muzou kola, lyze a jine sezonni veci.
    Nad tim sprchovym koutem v horni koupelne silne premyslim, ja tu vanu az tak nepotrebuju, osobne slouzi spise k oplachovani velkych veci, nez ke koupani, ale bydlim se trema kachnama. Oddeleni zachodu je otazka, uz ted mame dve kopelny s WC a davame to v pohode. Kdyby ta koupelna s WC mela byt jen jedna, tak to je jina situace.
    Vikyre nevim jestli jsou povoleny od CHKO, ve kterem se nachazime.

K typovemu domku jsem hned na zacatku vyjadrila svuj nesouhlas, ale byla jsem prehlasovana. Tady bohuzel pres to nejede vlak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já bych k tomu dodala, že kolik se ušetří na projektu k typovce, tolik se vrátí (a spíš 3 víc) na domu dělaném projektantem individuálně.
    A jestli jde o rychlost výstavby, tak montované typovky (dřevostavba, panel apod.) trvají jen o pár týdnů méně než domy z cihel. Ona totiž ta stavba zdi vezme jen velmi malé procento času, vše ostatní je stejné.
    GECKO
    GECKO --- ---
    FRENNET: K věci jsem ti řekl, ale neposloucháš, i tohle bylo k věci...
    Nevíme nic o tom, jak vypadá pozemek, co je na jakou stranu vidět, kde jsou sousedi, jak daleko. Víme, že ti nevyhovuje dispozice a to docela razantně.

Co mě se týče.. u takhle malýho domu je IMHO oddělená schodišťová hala dost plýtvání prostorem. Ten prostor pod schody ve skutečnosti zase tak velký není a z větší části je špatně přístupný, takže tam moc úložnýho prostoru nenaženeš. Proč to má takhle ostrou střechu taky nevíme, nejde to udělat nějak jinak? Místo střešních oken bych dělal vikýře, pokud už teda střecha musí být zrovna takováhle. Aspoň jeden záchod bych oddělil, aby byl samostatný. Ta sprcha v koupelně u ložnic by mě fakt chyběla, nesnáším sprchování ve vaně ještě pod šikmou střechou...

IMHO se dost šetří oknama a jejich plochou. Úložný prostory tu už padly a k tomu dodám ještě jednu věc, co si člověk žijící v bytě často neuvědomuje. U domu s (byť třeba malou) zahradou je obvykle potřeba dost věcí co v bytě nemáš (nějaký ty hrábě, lopata, hrablo na sníh, sekačka, pila a sekera na dřevo do krbu whatwver...) a pak taky přibudou věco jako kola, lyže, další sportovní vybavení, nosič na kola na auto a tak... a to bude kde? Bude k tomu garáž s další dílnou/skladem? Nebo pak začnete osazovat pozemek různýma boudičkama z hobbymarketu na tyhle věci?

Prostě IMHO je postup, kdy si losneš nějakej základní typovej projekt, kterej ti navíc ani nevyhovuje a pak se ho snažíš ohnout od začátku špatně. Ještě je ale čas to přehodnotit a udělat to jinak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FRENNET: jestli je to typovka, budou mít někde jednu na ukazování postavenou. Zajeď se tam podívat.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TRISSIE: nezastíníš - dáš tam skříň se zrcadlem kvůli odrazu + máš velké zrcadlo v pokoji, děvčata jistě ocení :) podle okometrického odhadu tam sice nedáš moc hlubokou skříň, ale pokud by se skladovaly bundy dole + sezónní věci v podhledové části, dá se. Jasně, chce to plánovat, ale holt to není nafukovací prostor.
    SARGO
    SARGO --- ---
    FRENNET: Pračku bych nechala nahoře a sprchu dole - u nás se třeba při podobném rozložení vyprofilovalo, že manžel se ráno před prací myl dole, aby ostatní nebudil. Jinak jsem velký fanda záchodu v koupelně (pokud jsou dva), protože mě neskutečně otravuje, když nemám kam hodit vlasy, nebo muset vybíhat při nějakých větších koupelnových pobytech :-D Pod schody bych udělala spíž - bude tam chladněji a je to překvapivě velký prostor, s policemi po straně. Osobně bych zrušila dveře mezi zádveřím a halou, a dala šoupačky mezi halou a obývákem. :-) Jsem líná to měřit, ale pozor, ať se vejde skříň nahoře na tu rovnou stěnu vzhledem ke vzdálenosti zdí od okna. :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    LUSINDA: uz tam koukam a vidim, ze nekteri maji i veci od firmy, ktera nam to ma postavit, tak se jich poptam. Diky :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KATIA: takhle to mají rodiče v domě ......řešej to tak že nahoře se chodí pouze na menší potřebu a dole je to jedno......fakt nechceš si jít užít vanu no nebudu radši komentovat :-D za mě je to nepraktický

FRENNET: je to super skupina člověk i načerpá spoustu věcí jak ne :-D řešej se tam plísně v novostavbách, seky řemeslníků/svépomocníků ....čerpám tam odvahu pro budoucí novostavbu a lituju lidi co si některý ty stavby vystavěný svépomocí např. za 15 let koupěj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam