• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    SARGO
    SARGO --- ---
    Zajímal by mě váš názor na věstavěné dvouvařiče. Všude je vidívám jako tady: ELIS - na výšku a tak nějak po straně. Připadá mi to ale strašně nepraktické, když jsme měli dvouvařič, a stejně jsme si pak nechali udělat i vestavný, tak na šířku a zhruba do dvou třetin hloubky desky: bylo místo i před ním na drobnou práci a mít hrnce vedle sebe bylo násobně pohodlnější (a minimálně pro moje nešikovné pracky i bezpečnější :-)). Jsem exot, nebo běžný architekt vořech? :-D (Což tady architekt JE vořech, jediný náznak šuplíku, a jako na potvoru falešného, zrovna pod dřezem, sakra už. :-D)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIS: To není plíseň a ani mi ji to nepřipomíná, ale zvýšené patro udělat takto dementně? Když už tak tam nedám 20cm vysokou matraci.
    KULA
    KULA --- ---
    ELIS: jakmile si v patře nemůžeš kleknout na kolena a ztopořit záda, znamená to, že tam nejde pořádně šoustat. A to je imho tenhle případ.
    WILL
    WILL --- ---
    ELIS: K tomuhle vyšel i článek na CzechCrunch:
    Dvě garsonky ukazují, že se dá dobře žít i na malém prostoru - CzechCrunch
    https://cc.cz/i-malo-muze-byt-dost-dve-vrsovicke-garsonky-ukazuji-ze-se-da-dobre-zit-i-v-omezenem-prostoru/
    ELIS
    ELIS --- ---
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CUKI: budí to dojem vyzdobení interieru krabičkama od sirek .....aspon na mě :-)
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    CUKI: tady ale prece nekonci jen odstrasujici pripady, muze se sem niminovat ledacos. Nejdriv me taky napadlo, ze pro jednoho cloveka to nemusi byt uplne blby, ale kdyz jsem si pak secetla vsechny detaily, ktere by me sraly pri beznem uzivani, tak to ma muj palecek.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SARGO: Je to špatná fotka ale dle rozměru je to klasická březová cink spárovka. Ta se na desky běžně používá. Teplo z varné desky není zásadní, mnohem horší je pára při otevření trouby. V žádné kuchyni, co jsem kdy dělal, to ještě nezpůsobilo problém dokonce ani s borovou spárovkou. Nebál bych se toho.
    SARGO
    SARGO --- ---
    CUKI: Hele souhlas, hledat podnájem, tohle ve skutečnosti vůbec nevypadá špatně. Což se ale nevylučuje s tím, že je to děs běs :-D Trochu pochybuju, že je na kuchyňské lince opravdu pracovní deska (a tam bych měla vítr, co udělá teplo z varné desky) - a trochu se ve mně probouzí netušené bydlenkovské pudy toužící popadnout kbelík bílé barvy a vyřešit většinu potíží jedním tahem (nebo spíše mnoha tahy...) :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    MONIOUS: Nevím co všichni máte, za je je to poměrně dobrý výsledek, vzhledem využití předem daného prostoru. Docela by mě zajímalo, co by ty pluskaři udělali jinak. Naopak ta kuchyně neobsahuje tradiční chyby kuchyňských architektů a designérů. Rozvržení zón je na dané podmínky vyřešeno poměrně velmi dobře.

Samo že bych si dost věcí věcí udělal jinak. Spaní bych třeba udělal vyvýšené, mw by tam nepřekážela vůbec. Lednička nemá pravděpodobně dostatečnou výměnu vzduchu. Visící skříňky mi nedávají vůbec žádný smysl, ale ta velká mě tak netrápí. Spíš čumím na tu baterii v koupelně, to je ještě větší úlet než britský folklor. :-)

I ta vestavěná skříň je dřevěná, nikoli papundekl co vídám v 99% případů.

Kytky co tam jsou, tam jsou evidentně jen kvůli fotce (bystré oko je najde pravděpodobně i na jiných inzerátech).

Byt za mě vypadá dobře a má lodžii do vnitrobloku. Je to v jednom z mála pěkných měst naší domoviny. Neuráželo by mě tam bydlet a za ty prachy?

Je to pro tolik lidí až fakt tak odstrašující případ?
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Nicmene byt ma bozi balkonek a nemuselo by to byt blby. V popisu je ovsem napsano "vymazleny byt" a to bych nechtela uzavirat smlouvu s nekym, kdo se jeste neprobral z diskoteky v minulem stoleti.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    PRAASHEK: a v te je pak dalsi skrin? :o
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //míněna vyklápěcí
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SEDELAVLOKALE: v té skříni je další postel!
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    MONIOUS: ja bych nezvladala tu skrin nad posteli. Nesnasim, kdyz se leze do postele v dennich hadrech, nedejboze v hadrech z venku. Tafy by to snad ani jinak neslo a resit to prehozem je pro me malo.
    ELIS
    ELIS --- ---
    QUIP: To by mohla být krycí skříň na bojler! Je tu někdo z Jihlavy, kdo zajde na prohlídku a otevře skříňku?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //a do mrazáku se leze po schůdkách, které vzniknou při otevření šuplíků ve správné konfiguraci
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    QUIP: ta skríňka nad kytkou mi evokuje ohromnou lékárničku
    MONIOUS: a ta lednička na mě zas působí, jakoby čekala, až jí někdo podtrhne stoličku a ona se zhoupla na oprátce aby byl jejímu utrpení konec
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUIP: tam měl původně pelech pes nebo kočka, ale současně bylo potřeba někam umístit další úložný nábytek.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MONIOUS: Zřídka. :-D

To je tak úchvatně kutilsky divný... :-D Lednice mimochodem stejně nejspíš nejde úplně otevřít, páč mikrovlnka. Nemůžu se vynadívat, ale kdykoli se pokusím spočítat designy dřeva, dostanu tik. :-D
    QUIP
    QUIP --- ---
    MONIOUS: Uzasna je skrinka nad kytkou. Jak k tomu doslo? "Tady dame kytku", "ale tam potrebujeme skrinku", "tak ji dame nad kytku". Profit :)
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    jak se asi leze do mrazaku?
    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/1+kk/jihlava-jihlava-palackeho/713139532#fullscreen=true&img=1

PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JASMINOVA: - jestli je majitel očkovaný, tak si to nikdo rozumný nemůže koupit
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    FLAIRE: občas to na Facebooku máš a je to vždy notoricky stejný, že si můžeš zahrát něco jako bingo:
    - to jste se s tou cenou posrali
    - tam bych chtěla žít, ale nemám peníze
    - to je hrozná barabizna za ty prachy
    - Babiš/Fiala/Kalousek můžou za to, že tam nemůžu bydlet
    - kolik to stojí? Proč tu není cena?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam