• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    KEB
    KEB --- ---
    JAKE_UP: tak dej nějakou historku, já se setkal jen s těmi co byli v pohodě
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: No původně bylo pokojů 8 ale ve třech jsou zabetonovaní nějací lidé. Takže raději nechat být.

Tvl, tohle bude mít jednou obrovskou cenu. Pokud by chtěl někdo zakonzervovat devadesátky a podnikatelské baroko, líp to neudělá. :-)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MAR_TINA: Já poslední dva měsíce velmi intenzivně jednám s různými realitními makléři a nevím o povolání, kterým bych víc pohrdal. Takže tady bych to tipoval na to, že autor/ka textu prostě byla líná otevřít materiály a ty pokoje dopočítat, ale tak nějak si pamatovala, že jich viděla hodně, rozhodně aspoň pět.
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    PRAASHEK: Asi záleží na tom, jestli si necháš pokoj pro lokaje, nebo si z toho uděláš špajz.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MAR_TINA: a tos přehlídla tu předešlou slovní gymnastiku: "S celkovou užitnou plochou 294m² a 5 a více pokoji nabízí dostatek prostoru pro Vaše pohodlí a komfort." Mně se začal vařit ten zbytek mozku, co mám, už zde - a když na to hned vzápětí navazuje: "Dům je patrový se dvěma podlažími a nabízí až osm pokojů, dvě kuchyně a tři koupelny.", tak jsem musel vytrhnout vedení a zapomenout.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FREDSTER: Dům nabízí až osm pokojů... je to na rozhodnutí koho? Toho domu? Vejdu a dům se rozhodne, kolik pokojů mi nabídne?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    FREDSTER: To je skvely, a hlavne tolik luxusu a exkluzivity v cene radovky na mem malomeste. Ostrava je zlata lod.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MONIOUS: zvedne jeho cenu?
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    FREDSTER: to me dycky zajimalo, co udela takovej bazen se zbytkem toho domu. dyt tam musi bejt strasny vlhko..
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    FREDSTER: Vybavení domu je na vrcholné úrovni, abyste se mohli těšit z maximálního luxusu. -líp to říct nešlo
    FREDSTER
    FREDSTER --- ---
    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/ostrava-radvanice-u-lipy/3037627724

Nevím, co říct
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    STARE_CASY: taky tipuju svetsky, ten styl je opravdu neuveritelne podobnej ty hruze, co byla u nás, a to byli staří kolotocari. Akorát ze tohle je jen v pidibytu, u nas to bylo roztazeny do víc jak 100 m2 umelejch kytek a brectanu a koralkovych zavesu a merunkove malby :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    A ta zavřená skříňka mohla být na léky, odkud přiděloval denní dávky někdo příčetnější než senilní stařík :-))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    No kdo tam žil...

Je to Krupka, Maršov, konkrétně sídliště z osmdesátých let. To bývala "lepší" romská čtvrť, bydleli tam hodně světští a lépe postavené romské rodiny. Hodně se sami stranili od romských rodin, co bydlely v rozpadajících se domcích v horní Krupce nebo naopak dole v Bohosudově u nádraží.

Podle vybavení a úprav bych si osobně tipnul na "vejminek" pro prarodiče podobné rodiny. Je jedno, jestli romské nebo světské, byly si životním stylem strašně podobní. Potřeba zaplnit to z jejich pohledu luxusem - masážní sprchový kout, mrazák na zásoby atd.

Reálně většinu věcí nepoužili, bylo věčně naklizeno, o staříky se staraly dcery a snachy.

Vedle toho sídliště je základka. Tři roky jsem tam chodil, spousta vzpomínek na celé místo a okolí...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KID_MCHUTT: hm, nevim jestli nejakej starej mladenec ma nutkani po stukovejch stropech. Ale kdo tam zil by byla urcite zajimava doplnujici informace.
    KULA
    KULA --- ---
    KOCHANSKA_CH: taky že tam někoho umučili. Tohle nebude ten případ, kdy se původní obyvatel odstěhoval do lepšího, původní obyvatel umřel. Mučení ale pokračuje, když domorodcům z dědiny ukážou, jak Franta před smrtí zoufale žil.
    Nevyklizený byt po zemřelém seniorovi je imho samostatnou kapitolou poezie....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: nebo ma dietu a klice u sousedu :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: tam mělo být z. Nevím, čím jsem myslela
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNONKA: vypadá to pultový mrazák s dobře ukrytými a zamčenými ostatky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: jestli v tomhle bytě žije malé dítě, tak místo ledničky vyžírá vonítka s pisoáru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam