• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    VRATENKA: Ten byt vypadá, jako když se někdo učí dělat nový levely do Doomu nebo něčeho co běží na Build enginu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    VRATENKA: Tak nádherný prostor by to uměl být... uáá.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KURE: třeba padá všechno ostatní a jen lednice je rovně.
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: nojo. Já v ty kuchyni nemůžu utrhnout oči od ty padající lednice
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CUKI: protože dlaždice uprostřed mají jiný směr vzoru.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TRISSIE: jak to z té fotky poznáš?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VRATENKA: mně je zima
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VRATENKA: a v kuchyni je blbě položená!
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MAR_TINA: Jistote desetinasobku se to povedlo. Ale nebyl, pravda, notar.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: takže do 45 otročíš svému otci a zároveň vychováváš dítě, které bude otročit tobě. Pak to přejde na tebe, ale stejně každou neděli absovuješ rodinný oběd s výslechem a kázáním...

Raději advokátskou úschovu a pak pláchnout do Karibiku. :D Povedlo se to někdy někomu? Sebrat prachy a zmizet? Nebo odsedět trochu a prachy se nenašly?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: realne? Nez se maminka/tatínek rozhodnou jit do duchodu a uvolni místo. Ale ofiko na to notarska komora vypisuje konkurs.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: vybrousil se, když si to oddřel jako koncipiet. Kolik let tak průměrně trvá cesta z koncipienta k notáři? A kdo ho vybírá?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: na druhou stranu z prace notare jsem jeste nikdy nechtela tlouct hlavou o zed, narozdil od prace nekterych advokatu :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: ja jsem si při každém jednani s notářem v životě říkala, wtf, dělá houby, navíc většinu z toho nějaká sekretářka a odměna je balík. A ono to tak je ze zákona.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SULTHAN: ano, ovšem je nějaký důvod, proč o zpronevěře notáře prakticky neslyšíš, kdežto ty advokátní v médiích pravidelně končí.

Advokátem, zvlášť takovým tím malým (což je dost často ten typ, co spolupracuje s nějakou realitkou), totiž může být ledaskdo, stačí si odkroutit praxi a udělat zkoušky, limitace na to není. A vydělávat to zas až tak skvěle nemusí.
    Kdežto propracovat se k notářskému úřadu, to je terno. Je jich necelých 500 na republiku, výdělek i klienty máš zaručené až do sedmdesáti, většinu práce za tebe odvedou notářský koncipienti a notářský kandidáti, a před sebou máš vizi pohody až do důchodu. To fakt kvůli nějakýmu blbýmu úschovnímu účtu a útěku do Karibiku riskovat nebudeš, když můžeš legálně do toho Karibiku lítat čtyřikrát ročně na dovolenou za to, co si z provozu kanceláře vyděláš :-)
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    SULTHAN: Jen u notáře jsou legislativně stanovené poplatky, u advokáta je to "smluvně", takže se cena za úschovu může lišit..
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    MAWERICK: Rozdíl mezi zástavou u notáře a právníka není v praxi prakticky žádný. Možnost zpronevěry v obou případech stejná.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MAR_TINA: No, když jsem to poptával naposledy tak to žádná banka nenabízela jako běžnou službu. Ještě tak, pokud tu nemovitost financovala. Jinak bych taky volil bankovní úschovu. A to ani před tím... co si pamatuju, řešili jsme to asi 7 let zpět při prodeji jednoho bytu a cca 4 roky zpátky při nákupu jiného. Jinak souhlasím....

MAWERICK: No technicky není... notář je prostě stejně tak osoba jako advokát pokud se s těma penězma na úschovním účtu rozhodne naložit jinak, než mu ukládá smlouva, není nic, co by ho dokázalo zastavit. Jen zpronevěr notářem je historicky zaznamenáno méně než advokátem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam