• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEANKITTY11: tohle je kousek od ambasády, tam se reálně uvolnilo spoustu podobných bytů už vyhoštěním "diplomatů" a ano, po rozpoutání plné fáze války odešli další.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    proč je vůbec těch zámeckých bytů na prodej tolik? rusové se odstěhovali?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Dycky když vidím nějaký takový vrcholně barokní interiér v činžáku, tak ambientně slyším ruštinu...
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SEVEN: vzhledem k tomu, že mají 3D model celého bytu, tak si myslím, že nechali 3D grafika vyhodit ten sajrajt a naházet tam nějaký nábytek a tedy ty ilustrační "fotky" jsou 3D vizualizace
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    SEVEN: Už to vidím, "fotografie jsou pouze ilustrační". Takže prohlídka je reálná a fotky jsou vizualizace, jak by ten byt mohl vypadat, kdyby se odstranil ten zámecký cirkus :-)
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    MEJLA77: Netuším, ale rozhodně jsou fotky i prezentace ze stejného bytu, podle oken. Takže je otázka, co bylo dřív - majitel koupil normální byt, udělal z něj tenhle cirkus a teď ho prodává? Nebo si majitel odstěhoval svůj cirkus a prodává se byt už s nudným běžným nábytkem? Ale kdyby to byl druhý případ, tak by asi v textu nebyly ty formulace o "historickém šarmu". Fakt nevím...
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    KEB: mně ty hodiny připomínají toho robota z Transformers: Poslední rytíř
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Mohli aspoň ten žebřík stříknout zlatěnkou...
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NELLAS: souhlas, odflakli to
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOBYTEK: Ta koupelna je prostě až příliš všední.

DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NELLAS: to tyhle pavlačové paláce myslím nemívají. Ten interiér je fascinující, kam oko dohlédne. Biedermeier neskončil, biedermeier trvá!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOBYTEK: Ale hlavně... kde je zlatem zdobená káď nebo vana? Kde jsou pozlacené držáky na ručníky? A ty ošklivé šedivé kachličky taky neladí se zbytkem bytu.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NELLAS: mám z toho pocit, jako by správně měla být na chodbě. A tam kde je teď, by měla spát služka/kuchařka/děvče pro všechno, co vynáší i nočníky. Čímž se dostáváme k tomu, že nová majitelka bude muset kafe kuchtit vlastnoručně, oděna jen v trepky a olezlý župan. Což prostě s takovým nábytkem nelze.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SEVEN: Mě teda ta koupelna hrubě zklamala.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SEVEN: To je nějaký omyl? Nějak to nechápu, každopádně je to nádhera až oči odcházejí :)
    KEB
    KEB --- ---
    SEVEN: tak, zámek jsem si prošel, ale obchod se suvenýry nikde! 😭
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SEVEN: četl jsem historického šermu a dávalo to mnohem větší smysl

Byt je okamžitě k dispozici a představuje nejen luxusní bydlení, ale také investici do spojení historického šarmu s moderním komfortem
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    SEVEN: tu extra dekorativní postel nutně potřebuju
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/4+kk/praha-holesovice-ovenecka/182900044#img=0

Dejte "spustit prohlídku" :-)

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CUKI: oni je znali a používali. Jo - včetně soch i na Karlově mostě

Ale osvícenství a klasicismus to považoval za temno a nechal chátra a blednout a vracel se k renessačnní představě vznešelné a čisté renesance/antiky. Až na to že i antika byla barevný cirkus. To samé pak opakovali romantici se středověkem kde je jen dřevo, šutr a zemité tóny - opět - barevný cirkus, včetně soch a zdí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam