• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Nepotrebuje nekdo popelnicek s medvedem? Prave spatren u nas ve starozitnictvi.

SARGO
    SARGO --- ---
    Absence jakéhokoli zábradlí vám přijde ok? To bych taky nepoužívala, a to jsou mi výšky šumák :-D
    FAITH
    FAITH --- ---
    MAR_TINA: Schodiky na mna posobia, ze ich zahaknes a az potom lezies hore, teraz su oprete o stenu, aby zaberali menej priestoru. To, ze su naboku a je na nich hromada zbytocnosti, tak je vidno, ze sa to umelecke dielo ani nevyuziva.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEJLA77: je to hnusný.
    Je to nefunkční, protože vylézt po žebříku na zeď a do boku přelézat na postel je přesně to, co v noci nechceš.
    Taky je vidět, že to patro vůbec nepoužívají.

V kuchyňo-ratejně je vidět na zdi plíseň. Opravili jsme sklep, narvali do něj, co překáželo v domě, a chceme na tom vydělat.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MEJLA77: kovar byl umelec, umeleckeho elektrikare ale nesehnali. Mimochodem nam taky deal patro v byte umelecky kovar a odvedl znamenitou praci. Kdyztak dam kontakt.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MEJLA77: spíš mi přijde šílené provedení toho světla...
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MONIOUS: jo přehlédl jsem to od "uměleckého" kováře... no jako není to zázrak, ale vzhledem k tomu, že je to černé, tak mě to příliš neuráží :)
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    MEJLA77: no ja spis narazim na to, jak priserne ta vec vypada, nez o funkci
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MONIOUS: Tohle podle mě zase tak moc peklo není, ale třeba se špatně dívám? Postel na patro v malém bytě šetří prostor... ten žebřík je IMO uchycený na stěnu a podlahu, vypadá to bytelně, v případě nějaké zlomené nohy apod. mají dole gauč, to se taky občas hodí, navíc je to se zahradou - to je dobrý bonus - prostor navíc...
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    "postel v patře od známého uměleckého kováře"
    Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/1+1/praha-vysocany-pod-krocinkou/3227284812#fullscreen=false&img=1

DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    BLOWUP: to jsem zažila v jednom apartmánu. Opravdu velká místnost s umyvadly a takto řešenou obří sprchou na jedné stěně a vyspádovanou podlahou. Byla tam děsná zima a to i v létě.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP: jeste dodatek: co jsem uz dostkrat delal je takrikajic pravej opak: koupelny kde sprchu tvori cela ta mistnost. Nebyl tam zadnej sprchovej kout, zadny zavesy, zaskleni a takovy veci, v prislusne vyspadovany podlaze byl odtok a na stene sprcha. Jinak tam samozrejme bylo umyvadlo a toaleta, pri normalnim sprchovani byla cast podlahy pod sprchou proste mokra.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    FRENNET: Jestli je to blbost je pouze na tobe, je to tvoje koupelna. Ja jsem to za svoji karieru jeste nikdy nikomu nenavrhoval, a ani sam sobe jsem to tak nechtel. Mam jednu koupelnu s velkou sprchou (asi 120 na 120) a jednu s velkou vanou, ve ktery se i sprchuju. Kdybych ale delal sprchu i vanu v jednom prostoru, mel bych potrebu tu vanu nikam nezavirat - pro me je vana necim kde se v pohode a v klidu ulozim treba s knizkou, urcite nechci bejt zavrenej za sklem jako gorily v ZOO. Ty vany ktery jsem za zivot potkal se spis tvarej jako neco volne inscenovanyho v prostoru, nektery bejvaj i primo v loznici, takze spis pravej opak toho "zatopovyho designu" :-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    FRENNET: Ja som oddelila vanu a sprchac schovala za roh. Nejak sa mi nezdalo mat nacakane na vani kedykolvek sa sprchujem. Plus teda zvaz jednu vec. V sprchaci moze byt zima ked nie si v uzavretom priestore.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANNONKA: Ale zase je to mnohem lepší než když na druhém konci domu ohříváš vodu do malého umyvadla. Protože než tam ta voda doteče, tak vychladne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANNONKA: Průtokový ohřívač je tak málo rozšířený, protože i v dnešních předimenzovaných rozvodech v RD je nedostatečný příkon pro přímé ohřívání vody které by ti stačilo. A proto se to kombinuje s malým zásobníkem.

Navíc je to neekologické protože nemůžeš využít právě ty přebytky v elektrické soustavě.

Proto se to používá právě jen tam kde není prostor alespoň pro malý bojler.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    MLUKS: Díky. Nemám ráda dohady. Moje fantazie je bezbřehá. Tak jste mi pomohli zatnou tipec nereálným nápadům. Ale já si zase najdu něco k vymýšlení blbin :-))))))))))))))
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    ANNONKA: Je to takové nouzové řešení s objemem 20l, tedy nic, co by umožňovalo napuštění vany.

Na chatu ale asi ucházejicí volba.

Ohřívač elektrický zásobníkový Dražice TO 20.1
    https://www.dek.cz/produkty/detail/6000022981-dzd-to-20-1-ohrivac-elektricky-tlakovy-1202105101
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    MAR_TINA: No doufala jsem, že si to myslím správně. Ale že je tak málo rozšířený....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNONKA: průtokový ohřívač?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam