• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    SPIKE411: To na ty parkety nacákali ten beton omylem?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Prohodila bych drez a sporak.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MONIOUS: jj byl a kdybych si mohl vybrat, asi bych si vybral na kuchyň jinou místnost :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEJLA77: okno nad sporákem? leštit sklo po každým vaření?
    no, každej máme nějakou úchylku, ale tahle bude asi dost raritní...
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    MEJLA77: ty hele, uz si nekdy byl v kuchyni? :D okno nad sporakem nahradi digestor?
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    FRENNET: Za sebe bych ještě navrhoval na obložení stěn místo dřeva dlaždičky. Přijdou mi o něco praktičtější.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    FRENNET: osobně bych asi uvítal okno spíš nad sporákem nebo poblíž (nahradí to digestoř), tím pádem by asi byla praktičtější pec nalevo od sporáku místo lednice a tedy nevím, jak máte vedenou vodu, ale asi by mi přišlo logičtější ji nemít na/v obvodové zdi - okno je předpokládám na obvodové zdi, není to okno do vedlejšího pokoje...? Dřez bych asi tedy posunul napravo a za ním někam lednici, ale asi by to chtělo vidět i půdorys - netuším, jestli tam třeba ta lednice nebude někde překážet v průchodu apod. Celé to zrcadlově přeskládat... :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SPIKE411: V tomhle případě to vytažení do stropu řeší nějakých pět centimetrů hluchého místa, kde by se akorát usazovala mastná špína. To je velký bod k dobru.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: Zas se kolega nemusel kvůli tomu, že to vidím jinak, mazat a minusovat. 🤷‍♂️
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ATUARFIK: taky rohové dřezy moc neoblibuju, ale na druhou stranu velká nepřerušovaná pracovní plocha s výhledem ven má taky hodně do sebe.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Heh, první, co jsem si říkal, že oceňuju skříňky do stropu (a vlastně bych vytáhnul nějakým nábytkem i tu lednici). 🙃
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TRISSIE: Já měla vždycky k rohovým dřezům výhrady, ale v téhle dispozici mi to připadá jako rozumný návrh.

MAR_TINA: Chacha, tak jsem se schválně šla podívat, jak to teda v té kuchyni máme. Takže situace je taková, že mezi baterií a oknem je vzdálenost 48 cm (okno je na vnější linii výklenku v tlusté kamenné zdi) a okno lze otevřít do úhlu cca 60 stupňů. A to otvírání jinak než na ventilačku je očividně zapříčiněno 1) zvykem a 2) tím bordelem, naskládaným na parapetu. Ale dobrá zpráva je, že kdyby hořelo, tak se tamtudy dostaneme ven všichni.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak jo, důvod, proč ta kuchyň vypadá divně, je právě vyosenost dřezu proti oknu.
    zvážila bych možnost rohového dřezu - sice to omezí pracovní plochu kolem sporáku, ale vznikne o to větší jednolitá pracovní plocha pod oknem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: nejen klaustrofobie, ale i prakticky - třeba do něj nedáš síť proti hmyzu, protože na instalaci té potřebuješ okno otevřené.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: existuje sklopná baterie pro dřez pod okno.
    Představa, že to okno nikdy nemohu otevřít, je děsivá. Taková malá klaustrofobie.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    FRENNET: Jj, to chápu. Já to takhle mám, a okno otvírám na ventilačku. Ale v našem rozložení bych ho tak otvírala i bez dřezu.
    Někomu se návrhy hýbat s dřezem nelíbí, tak třeba místo mínusů vysvětlí proč.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    FRENNET: Vadil by mi dřez takhle bokem/nevycentrovaný s oknem..
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ATUARFIK: ja mam pak hruzu z toho, jak budu otevirat okno a voda mezi drezem a oknem. Ale klidne si to necham vymluvit
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    FRENNET: Dřez o jednu spodní skřínku doleva, aby byl před oknem a plocha mezi ním a plotnou větší.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    BASIK: je to blbe videt, je dvoudverova. Takze se otevira na obe strany, s tim se v navrhu pocita :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam