• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    FRENNET:
    ad 2. (a tedy ani nic dalšího není neřešitelné). Ale budeš se hodně omezovat na konkrétní výrobky a materiály. Za další nevím co to má být za desku, ale ne všechny materiály jsou vhodné na to vyříznout uprostřed takovou díru. To že se to dělá neznamená že je to super. Ty body jsou hlavně z pohledu realizace.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    CUKI:
    1. digestor je ve skrince, stolar o ni vi
    2. ??? v navrzich bezne vidim pod varnou deskou sufliky
    3. lednice se resila, je tam prostoru dost, tahle je ilustracni
    4. to si pohlidam, spis premyslim, ze ten drez vycentruju a baterie bude presne uprostred okna.
    5. osvetleni drezu, good point.
    CUKI: tak zacni vysvetlovat levakum, ze se maji preorintovat :D dcera nez se naucila otevirat blbe lahve s vickem, tak to trvalo, toci se zasadne za levou rukou. Uz si zvykla ale jako batole z toho byla pekne na prasky. Ma vyhodu, ze je hodne kreativni a prizpusobiva. No chapu, ze treba
    87HIGHFLYER: s tim ma problem. Neni prijemne zit ve svete, ktery je obracenej, protoze majorita.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    CUKI: lednička už se řešila - je dvoudveřová... ale stejně by se asi mělo pohlídat, aby měla kolem sebe trochu prostor a dala se dvířka pořádně otevřít a nevím, jestli to uprostřed je posunutelný stůl nebo je to nepohnutelný ostrůvek - asi by se tam bude blbě procházet nebo složite vyndávat věci z pravé půlky lednice...
    CUKI
    CUKI --- ---
    FRENNET: K tomuhle bych viděl problém
    1) chybějící digestoře
    2) nešťastně vyřešený šuplík pod sporákem, ta pod tou deskou by měl být volná prostor
    3) lednička opačně madla
    4) pohlídat si aby šlo dobře otevřít okno
    5) osvětlení dřezu osobně bych se ho snažil šoupnout na tu plochu vedle
    CUKI
    CUKI --- ---
    87HIGHFLYER: Tak můžeš mít doma dvě kuchyně podle toho kdo zrovna vaří. :-D

Ale osobně tyhle kydy beru z rezervou stejně jako feng šukej. Jediné co je trochu užitečné aby dřez byl na druhém konci jako sporák. Ale asi bych se obešel klidně i bez toho. Lednička ideálně v prostoru mezi. Víc zásadní je třeba kde a jak daleko je spíž.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ATUARFIK: tak proto mě jako leváka dost kuchyni sere...další facka od pravorukýho světa:D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    DA_NIELA: Říká se, že praváci by měli mít kuchyň zleva doprava ve složení lednička - plocha - dřez - plocha - sporák/trouba, kvůli ergonomii. V horším případě opačně (to mám já. jinak to nešlo), ale ne zpřeházeně.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    SPIKE411: To na ty parkety nacákali ten beton omylem?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Prohodila bych drez a sporak.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MONIOUS: jj byl a kdybych si mohl vybrat, asi bych si vybral na kuchyň jinou místnost :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEJLA77: okno nad sporákem? leštit sklo po každým vaření?
    no, každej máme nějakou úchylku, ale tahle bude asi dost raritní...
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    MEJLA77: ty hele, uz si nekdy byl v kuchyni? :D okno nad sporakem nahradi digestor?
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    FRENNET: Za sebe bych ještě navrhoval na obložení stěn místo dřeva dlaždičky. Přijdou mi o něco praktičtější.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    FRENNET: osobně bych asi uvítal okno spíš nad sporákem nebo poblíž (nahradí to digestoř), tím pádem by asi byla praktičtější pec nalevo od sporáku místo lednice a tedy nevím, jak máte vedenou vodu, ale asi by mi přišlo logičtější ji nemít na/v obvodové zdi - okno je předpokládám na obvodové zdi, není to okno do vedlejšího pokoje...? Dřez bych asi tedy posunul napravo a za ním někam lednici, ale asi by to chtělo vidět i půdorys - netuším, jestli tam třeba ta lednice nebude někde překážet v průchodu apod. Celé to zrcadlově přeskládat... :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SPIKE411: V tomhle případě to vytažení do stropu řeší nějakých pět centimetrů hluchého místa, kde by se akorát usazovala mastná špína. To je velký bod k dobru.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: Zas se kolega nemusel kvůli tomu, že to vidím jinak, mazat a minusovat. 🤷‍♂️
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ATUARFIK: taky rohové dřezy moc neoblibuju, ale na druhou stranu velká nepřerušovaná pracovní plocha s výhledem ven má taky hodně do sebe.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Heh, první, co jsem si říkal, že oceňuju skříňky do stropu (a vlastně bych vytáhnul nějakým nábytkem i tu lednici). 🙃
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TRISSIE: Já měla vždycky k rohovým dřezům výhrady, ale v téhle dispozici mi to připadá jako rozumný návrh.

MAR_TINA: Chacha, tak jsem se schválně šla podívat, jak to teda v té kuchyni máme. Takže situace je taková, že mezi baterií a oknem je vzdálenost 48 cm (okno je na vnější linii výklenku v tlusté kamenné zdi) a okno lze otevřít do úhlu cca 60 stupňů. A to otvírání jinak než na ventilačku je očividně zapříčiněno 1) zvykem a 2) tím bordelem, naskládaným na parapetu. Ale dobrá zpráva je, že kdyby hořelo, tak se tamtudy dostaneme ven všichni.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak jo, důvod, proč ta kuchyň vypadá divně, je právě vyosenost dřezu proti oknu.
    zvážila bych možnost rohového dřezu - sice to omezí pracovní plochu kolem sporáku, ale vznikne o to větší jednolitá pracovní plocha pod oknem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: nejen klaustrofobie, ale i prakticky - třeba do něj nedáš síť proti hmyzu, protože na instalaci té potřebuješ okno otevřené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam