• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GANDHI: balkon v kinosále je galerie. Neplést s balkonkama v divadle, to jsou zase lože, a.k.a. ty OG lodžie.

SALVATOR: to není pravda. Lodžie se od balkónu neliší vystrčeností, ale tím, že má boční stěny zazděný. Můžeš mít i polo/předsazený lodžie. Když má zazděnou i přední stěnu, je to arkýř.

NELLAS: mno technicky je to pochozí pásová/kordová římsa
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: Hele, vono je to dost jednoduchý, balkon je vystrčenej z fasaády, lodže ne a terasa je lodžie, která už nad sebou nic nemá.

NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: No jo, jak říkám, tady v těch odborných termitech plavu a ráda se nechám poučit :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: Tady bych to úplně nejvejš nazval terasou, všechno ostatní lodžií.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS:
    BASIK: uf. Pak nemají ty domy být v píči a blbě vypadat
    BASIK
    BASIK --- ---
    MAR_TINA: U nas treba jsou v prohlaseni vladtnika soucasti vlastnictvi jednotky "vnitrni strany oken" :D vnitrni strana bohuzel bez vnejsi vymenit nejde, tak si to kazdej delal sam :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: U našich si to měnil každý individuálně. Ale některé domy to opravdu dělají hromadně. A i tam můžeš asi odmítnout.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEB: jako kokot? To se nemění naráz na celém domě?
    KEB
    KEB --- ---
    U nás byl panelák, kde jedno okno zůstalo původní, všechny ostatní už byly plastiky. Holt vždycky se najde nějaký kokot
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: Omlouvám se, správným termínem si nejsem jistá, je to myslím tenhle dům, prosím pouč mě :)

Mapy.cz
    https://en.mapy.cz/zakladni?pid=104098460&newest=1&yaw=2.092&fov=1.257&pitch=-0.055&x=14.4465633&;y=50.0955029&z=17&ovl=8
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NELLAS: Tak balkon, nebo terasa? To je vcelku rozdíl.
    A ten železobetonový monolit asi unese trochu víc než kdovíjak starý barák postavený kdovíjakým způsobem.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    JASMINOVA: Haha, s tou vířivkou... v Karlíně v nových bytovkách u vody má někdo vířivku na balkoně/terase. Zrovna nedávno jsme kolem šli a říkali si, za jak dlouho ten balkon začne protestovat :))
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    SICKBOY4000: tomu říkám odhodlání. Místo aby tu energii věnoval do odjebání se z paneláku, tak odjebe panelák.

Což mi připomíná peklo mojí švagrové. Najala si na rekonstrukci panelového bytu “odbornou” firmu, která zasekala do panelu úplně vše, a to tak důkladně, že až k sousedům se dostaly rozvody její koupelny. Jako…chtěla jsem pro ni na chvíli zapnout svůj profi mód a poradit, ještě než se do toho pustili, ale nebyl zájem.

A tak si tu žijeme. Doufám, že podobný nápad v tom baráku nedostane v horizontu pár let dalších několik sousedů.

Trochu mi to připomíná situaci v naší ulici. V protějším domě si nájemník umístil na střešní terasu vířivku a tak trochu popraskal celý barák. Poté se odstěhoval do Francie.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SOLNAKAR: tohle láká ku spoustě věcí, ale ani jedna z nich není sednout si na to :)) navíc to vypadá jak AI kreace kdy se stable diffusion utrhla ze řetězu

SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    ono je to vlastně exterér, ale kurva, já chci balkón
    Lidé nechápou. Vytrvalý muž si v 6. patře paneláku přistavěl sólo balkon - Deník.cz
    https://www.denik.cz/architektura/dodatecny-balkon-byt.html
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: Pár takovejch znám a pro rejpaly nebyl jsem tvůrce ani návrhu ani realizace. :-)

Dost často je to v podstřeší nějakého činžáku. Kde přístup máš z posledního poschodí.

Podle mě docela ok, jen ta cena?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    OMNIHASH: to bydlíš na schodech
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    SOLNAKAR: Na AirB&B asi fajn, ne?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SOLNAKAR: mezonetová garsonka, tak tenhle pojem vidím prvně
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SOLNAKAR: Andělíčci vevnitř i na balkoně, super.
    Akorát ta patina dává všemu takový ušmudlaný vzhled, bála bych se, že když se pokusím otevřít skříňku, tak se mi to rozpadne v ruce. A ta koupelna vypadá z fotky vyloženě nechutně.
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    Včera kolega hledal nový pronájem a vybafla na nás tato "nádhera", která sem snad zapadne
    Pronájem bytu 1+kk • 25 m² • Lublaňská • Praha - Nové Město • bez RK | Bezrealitky
    https://www.bezrealitky.cz/nemovitosti-byty-domy/790899-nabidka-pronajem-bytu-lublanska-praha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam