• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    CUKI: byt 3+kk.

archiweb.cz - Reconstruction of the family house Lerchova
    https://www.archiweb.cz/en/b/rekonstrukce-rodinneho-domu-lerchova
    Osobně bych oželela jedno okno, udělala normální koupelnu třeba průchozí přes prosklenou prádelnu a pračku schovala za roh.

CUKI
    CUKI --- ---
    VOIKUKKA: Z toho obrázku je prd poznat. Nemáš to celé? Za mě to nesplňuje normy. Tedy určitě to nebude kolaudováno jako bytová jednotka.
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    MAEQ: být single, možná, pokud to sklo dokáže perfektně těsnit zvuk a puch. Vzhledem k umyvadlu vlasně “chodí pešek okolo”.
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    VOIKUKKA: Já bych to i celkem bral (v podobném otevřeném prostoru jsem vyrůstal), ale pračka by musela být v koupelně schovaná, ideálně tam někam vedle toho žebříku
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    Chápu světlo, chápu snahu udělat prostor výjimečný, ale tohle je za mě peklo a tu pračku taky nechápu. Pokud si někdo myslí, že to sem nepatří, tak mi hoďte mínusák no.

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Zahrada je krásná, ale ta lokalita nemá mezi litvínovskými nejlepší pověst.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LUSINDA: Já si tedy nemohu pomoci, ale vidím v tom poměrně dost snahy z ruiny ve městě kde nechceš bydlet, udělat něco zajímavého. A popravdě tam je dost dobrých realizací, které jsou bohužel devalvováni financemi. A je vidět že to není hotové.

Za mě škoda takové snahy na nečem, co by chtělo poslat k zemi. Ale klidně bych toho člověk nechal dělat něco s větší perspektivou. Průměrného bytového designera strčí do kapsy.

Jinak oceňuji zahradu se zelení.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    PETRUSCHKA: Plesnivá koupelna je něco.

Dá se to částečně svést na tzv. provozní slepotu?
    PETRUSCHKA
    PETRUSCHKA --- ---
    JASMINOVA: chápu ty vypnuté komentáře. Nechápu ty mamlasy, co si nechají vlézt až do zadku a nafotit pomalu tvaroh za ráfkem. Oni neví, že žijí jako bílá lúza?
    ELIS
    ELIS --- ---
    TANKIE_: Některý časopisy mívají pravidelnou rubriku o bydlení celebrit a po čase už je prostě problém sehnat někoho aspoň trochu známýho s vkusem, kdo pustí dovnitř fotografa.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JASMINOVA: jj, asi tak :)
    Ta hranice je nekdy hodne nezretelna. Casto zalezi na kontextu: kdyby to viselo v tom Rudolfinu, tak by to nejspis nikdo za neco divnyho nepovazoval.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    JASMINOVA: nedělam si iluze, takhle jistě vypadá průměrná česká domácnost. Hrůza hrůz.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    TANKIE_: Já si nemohla pomoct. Takhle vypadá 80% nabídky na sreality.
    Navíc ty popisky k tomu...

BLOWUP: Já si zase vzpomněla na výstavu fotografií v Rudolfinu - Only the good ones, což byla výstava fotografií od slavných fotografů, které měly skončit v koši. Byly tak hrozné, až byly dobré.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    JASMINOVA: jsi statečná, já neměla sílu postovat ty fotky přímo 8)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JASMINOVA: hele, ta fotka je jak od Tillmanse, jednu dobu tohle celkem frcelo :-) Ale nejspis pujde spis o takove kouzlo nechteneho, no :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JASMINOVA: to muselo být hodně těžké k tomu napsat popisky. Ale proč vyšel ten článek?
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    TANKIE_: Vole a já se teď ošívala nad posledním číslem Architectural Digest, že to nestojí za nic.

GECKO
    GECKO --- ---
    TANKIE_: Protože to je recyklovaný článek z něčeho jako "Žena a život" a primárně je o tom chlápkovi... no a když už to jednou někdo nafotil a vygeneroval....
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    Nechci bejt úplně hrubá, ale proč proboha napadne někoho, že tohle je byt, který je hoden článku v rubrice o bydlení? Fotografie u jídelního stolu je velmi vkusná a žertovná, to nemohu říct.
    Herce Sobotku znáte z Červeného trpaslíka. S rodinou žije v Holešovicích - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/bydleni/na-navsteve/cerveny-trpaslik-sobotka-herec-praha-muzikal-laska-je-laska-rytmus-zivota.A250128_111618_dum_osobnosti_web
    GIANT
    GIANT --- ---
    GECKO: aha. tak budes mit sousedy s vlajkou (zadny prekvapeni v tyhle lokalite) ;-)

GECKO:MAR_TINA:jinak 3 mega tezko rict. je to sice relativne velky, ale misto divny. Sice starej Janov pod silnici, ale jizne uz jsou jen vysypky a 2km vzdusnou carou zacina chemicka. Asi se tu pocita do budoucna - Janov se castecne uboural. Docasni veseli obyvatele prestehovani sem z ruznejch koutu CR po roce 2000, se po vybydleni stehujou dal do Litvinova (ponivadz se ty prachy za najem daj votocit jinde a z Janova ziskat lukrativni pozemky). Takze z Janova mozna jednou bude zase prijemna lokalita pod lesem. Plus casem se zatopi dul CSA, takze koupani blizko atd.

GECKO: horkovod je tady ;-) https://en.mapy.cz/letecka?pid=76647923&newest=1&yaw=3.511&fov=1.450&pitch=0.119&;x=13.5686117&y=50.5889073&z=18&ovl=8, tam jsme si se skolkou chodili hrat do krasneho prostredi - za trubky s vyhledem na kovosrot a smradem z chemicky ve vzduchu. Zdroj energie - jedine, ze by ve sklepe meli domaci stolu na uhli ;-)
    GECKO
    GECKO --- ---
    BLOWUP: V katastru jsou dva týpci, vlastnictví napůl a každý se jmenuje jinak... A IMHO je to polepený dost kreativně a stav vzhledem k tomu, že původní barák je víc než 100 let starej bude spíš špatnej. A nedovedu si představit, jak se tohle dá aspoň částečně vytopit v zimě na trochu přijatelnou teplotu, pokud teda někde pod tím nevede nějakej teplovod, ze kterýho se to teplo dá krást... termální pramen ve sklepě asi není...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam