• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    C8400
    C8400 --- ---
    MAR_TINA: moc nechápu ty návrhy turecký záchod. To bych fakt nechtěl.
    SILVEIG: na druhou stranu ten asijský model (a nemusí to ani být tak promyšlené jako v tom TRISSIE videu) mi neprijde spatny. Stačí WC mísa zavěšená do zdi, sprcha někde v opačném rohu, odtok v podlaze, odvětrání u stropu a je to. To, že při sprchování bude WC/podlaha mokrá přeci až tak nevadí. Předpokládám 'normální' užívání, tzn. na WC se chodí každých pár hodin, sprcha jednou, 2 krát denně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: udělej tam turecký záchod, bude to fungovat a bude tam místo
    CUKI
    CUKI --- ---
    GECKO:
    No to silný odvětrání na nahodile užívanou stavbu není zrovna to pravý ořechový. Ono si to vezme poměrně dost vlhkosti i ze sifonů. A když sifon vyschne to nechceš! :-) Pravidelně se mi to stává když se vracím z cest.

Zkoušel jsem si pohrát z měřením vlhkosti a spínáním ventilace, ale nedosáhl jsem svého očekávání. Časovač selhal úplně. A hlavně je to drbání se levou rukou za pravým uchem.

IV0: Jo měl jsem to tak v jednom mobilheimu ve kterym jsem bydlel v UK. A možná proto mám k tomu takovou averzi, protože mě to fajn vůbec nepřišlo. :-D

A v obytce hajzl ani sprchu neplánuju. Už jsem si zvyknul na to že se sprchuju PETkou před autem. A chodím s lopatkou do lesa.
    Ještě jsem si zase pořádně nezvyknul na sprchovej kout s splachovací WC :-)

Napadlo mě použití ozónu, ale to se nedá používat na nahodile navštěvované prostory.
    IV0
    IV0 --- ---
    CUKI: Tohle je standardní řešení v menších obytných autech a přívěsech. Podle mě to je docela fajn, dobře se meje ten hajzl 🙂
    GECKO
    GECKO --- ---
    CUKI: To asi nechápu... proč by to mělo vadit. Tak holt musíš dát silnější odvětrání no... Já bych teda čekal, že jako sprchu to bude používat spíš nouzově občas. Nebo se předpokládá pravidelný a častý využití?
    CUKI
    CUKI --- ---
    GECKO: Tak z epoxidu to asi bude, já z ničeho jiného sprcháče nedělám, jen i přesto všechno že mám rád využití každého cm, tak záchod mám vždy samostatně i kdybych tam bydlel sám. Prostě vlhko a záchod dohromady mě asi nenaplňuje štěstím...

A už jsem dělal třeba sprcháš v chodbě za vchodovýma dveřma do bytu, kterým musíš projít. Bylo to pro kamaráda cyklistu kde se vysprchoval i s kolem po příchodu domů. Říkám tomu dekontaminační zóna. Později doplněno UV světlem a UV logem biohazard a originálními závěsy. Jedna slečna slabší povahy, tím odmítala projít na kolaudaci a raději utekla :-D

TRISSIE: Jo to znám je to jedna z verzí zakrýt, ale to asi moc neřeší. Mě vadí to vlhko.
    GECKO
    GECKO --- ---
    CUKI: Tak ideální by bylo, kdyby ji vyhovoval turecký záchod... pak by to bylo celkem snadný. Stačil by nějaký custom nerezový odklopný kryt na sprchování... Ale jinak to co říkám... ideální by bylo, kdyby podlaha byla epoxydová nebo podobná, hladká a v kuse, aby se to po sprchování dalo snadno stáhnout gumovou stěrkouo do žlábku a následný použití WC neznamenalo stoupnout si na mokrou podlahu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CUKI:
    Life in a Crazy-Small 8m2 Tokyo Apartment
    https://www.youtube.com/watch?v=TYVJbupG3Xg

8:17 až 9:17
    CUKI
    CUKI --- ---
    GECKO: No právě, aby to bylo trochu na úrovni.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CUKI: jestli paní nemá extrémní zálibu ve sraní ve sprše a takto svoji libůstku míní pouze rádobylegalizovat
    GECKO
    GECKO --- ---
    CUKI: To je troch jak bulharskej hotel... ale tak prostě uděůáš sprchový kout se žlábkem a do něj normáílka zasadíš nějakej závesnej hajzlík ne... Jika třeba dělá i nějaký zkráccený mísy, aby to tolik netrčelo do prostoru... a může se ta mísa používat i jako sprchový sedátko. Na stěnu dáš nějaký malý umyvadlo a nad něj na zeď vanovou baterii... no jak říkám, jak bulharskej hotel...
    CUKI
    CUKI --- ---
    Dám to sem. Dostal jsem poměrně specifické přání od investorky, že chce udělat záchod ve sprcháči. Jedná se o malý objekt sloužící jako kancelář na druhé straně pozemku RD asi 300m do kopce. Je tam vlastní příjezd. Plánuje tam malou stavbu 15m2. De facto kancelář s kumbálem a chce tam navíc ještě sprchu a záchod dohromady v jedné obdélníkové místnosti, kde vchod může být jen z kratší strany. Konkrétně to bude mít uvnitř tak 800x 1300 (možná až 1700). Nehraje se tu na žádné normy takže nějakejch 1100mm na délku WC dodržet nepotřebuji Ale prostě se mi to příčí to udělat dohromady jak v karavanu.

Je nějak elegantní řešení, které by neplnilo účel této místnosti? :-D
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    https://9gag.com/gag/azxRowB?

sorry za link mimo, snad se zobrazi
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ENKATT:na druhou stranu ta terasa je jedina vec, co nevypada jak generickej hotelovej pokoj. A kytky se k brku hodej, aspon si ma clovek s kym popovidat. Ve stoje teda.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: :D :D :D
    ....
    :D :D :D
    to je poderžele konkrétní. :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JAKE_UP: Dokonala panska zasivarna, uplne vidim, jak tam nejake ubohe obeti zazijou obsahle vypraveni o tom, jak nikdo nechce hodny kluky nad sklenkou Habanskejch sklepu, nasledovany sestiminutovym prcanim mezi stehna.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TUILE: to není čalounění - ty židličky jsou z modrého mramoru
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    Mně teda nejhorší přijde ta terasa. Překážková dráha z kytek (ne úplně pánský styl) a místo kam by si pan Aleš mohl sednout s panákem a brkem nikde.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAWERICK: ja jsem tu kdysi mel myslim video moji digestore kde bylo videt jak to saje v podstate laminarnim proudenim. Samozrejme zalezi na velikosti tech kapek, ale pokud nedelas nejaky uplny prasarny tak to funguje prekvapive dobre. Poznat to jde po vareni, kdy zadni stena za sporakem je prakticky cista, a naopak filtry musim dat do mycky.

Ale takhle blizko bych asi nedaval sezeni tak jako tak, pri vareni se muzou dit ruzny nehody atd.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MAWERICK: tak záleží, jak moc účinná ta digestoř je... třeba zvládne i prskající kapičky oleje a možná i pánev s omeletou nebo stejkem :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TUILE: To chápu. Ale to není tenhle případ:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam