• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    TUILE
    TUILE --- ---
    nikdy sem o norme pozadujici samostatne wc a koupelni neslysela.
    o dvoji dverich mezi kuchyni a zachodem jo, ale to uz bylo imho zruseny, pokud to splnuje naky jiny parametry.
    KEB
    KEB --- ---
    ETERNITY: jednou za tři měsíce, když v tom dodělas čůčo?
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Neco jako toto. Ale precetla jsem si recenze a bez spuntu! (ja mam bez spuntu, pekelne blbe se do toho lije voda, ale fyzika pak udela pri davkovani svoje)
    https://allegro.cz/nabidka/zavlazovaci-koule-pro-kvetiny-sklenena-850-ml-10837258076
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    CUKI: Zalezi, kde to stoji a jaka je prirozena vlhkost. Znam zamiokulkase (ano, vim, ze to pisu blbe), co se zaleva jednou za rok.

Ja mam navic sklenene koule do kvetinacu, takze posledni benjamin, vanocni kaktus, kolopejka a neco, co neumim pojmenovat, mi tu zije. Taky kytky resim jednou za tri mesice a v nejvetsich vedrech.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    CUKI: Chlupaty kaktus?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ISCH: tří měsíce :-(
    ISCH
    ISCH --- ---
    CUKI: Co je delší nepřítomnost? 2 týdny, měsíc?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MALATI: ale v případě garsonky tam ty dvoje dveře podle té normy být nemusí. Zatímco u bytu 4kk ano.
    MALATI
    MALATI --- ---
    ETERNITY: Hele díky bohu za nedveře... když mi stavěli garsonku, tak byli tak hodný, že mi na vlastní žádost dveře a vlastně vůbec přepážku mezi předsíní (a dvěřma na záchodokoupelnu) nepostavili, neb nemám ráda stísněný prostory. Dveře byly zvukotěsný a ten prostor se tím fakt zvětšil neskutečně.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SPIKE411: no tak kdyz tam maji ten ktajec za 200+k proc by nemohli mit i outdoorovou TV.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    GIRAFFKA: Uz jsem to pochopila, to je 1+1 a dve satny:)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    ETERNITY: single byt jo,ale mne prijde blbe na ulozny prostory to 4kk. O zachodu spojenym s koupelnou nemluve. I kdyz jsem hledala najemni bydleni jako single-oddeleny mistnosti byly vzdy plus.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ETERNITY: Ta poslední úvaha je sice správná (když něco stavím pro sebe, stavím to pořádně) ale má chybu hned v úvodu. Město (lidi na městě, co to řeší) to nestaví pro sebe. Staví to, aby město mělo byty k pronájmu a to nejspíš jako sociální... a pak to staví tak, aby to bylo co nejlevnější, na komfort obyvatel se hledí jen okrajově... IMHO to dává smysl...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    GIRAFFKA: Cela jedna stena. Nechci rozjizdet flame mikrobytu, ale pro single cloveka, co ma dve navstevy za rok, je to fakt v pohode. Tedy pokud je tak nastaveny.

Ja zas nejsem v pohode s tim, ze bych si od nedelniho obeda mela videt (a slyset) na zachodove dvere. Single byt tak nejak predpoklada, ze tam si prdim sama, ve vetsich bytech mi to nedava smysl. Ale znam lidi, kterym to vubec neprijde jako problem, takze taky o individualnim nastaveni.

Pokud jsem ale pochopila, ve vetsim byte (nekde niz tady to bylo... nebo v jinem klubu?....) by mely byt dvoje dvere a samostatny zachod. Jak neco takoveho muze dostat povoleni, se vymyka memu chapani. Navic je to investice mesta. Mesto si to chce nechat a pronajimat, zjistila jsem. Tak kdyz neco stavim pro sebe, tak to stavim poradne a smysluplne, ne...?
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    ETERNITY: Takhle žijou hory lidí. Tohle kopíruje jádro běžných panelákových bytů. Takže s prodejem problém nebude, i když bych se podivila nad zastaralým pohledem na komfort bydlení.
    Spíš se divim, že prošla koupelna se záchodem v jedné místnosti, to jsem myslela, že u větších bytů nejde.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    ETERNITY: o tom, ze neni kam dat skrine na cokoliv, nemluve.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    JON: na gauci jsem bydlela, maly single byty jsou fajn, ale nechapu velky byt se spoustou kamrliku, kam si ale vic lidi na zachod a k umyvadlu najednou nezajde. A zachodove zvuky v obyvaku taky uplne nepreferuju.
    JON
    JON --- ---
    ETERNITY: chapu to dobre, ze v tech prostrednich dvou bytech se spi ve vane, na gauci, na stole nebo na sporaku?
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Před nějakou dobou se tu řešily normy na hajzly (a dveře mezi nimi). Tohle dneska dostalo v Luhačovicích stavební povolení. 4+kk s jednou záchodokoupelnou prakticky v kuchyni. Chci vidět, jak tohle město prodá...

TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    Je to krásný, ale dokud to nebude v tom strohém interieru krájet prostitutky jako v Americkém psychu, tak nuda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam