• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    MEJLA77: podle fotky vchodu jde o outboxphoto.com

Nazor na provozovatele at si udela kazdy sam, ja bych jen vypichl jistou miru sebeteflekxe, protoze ten prostor podle webu disponuje "profesionalní špatnou".
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    MEJLA77: Tomu nerozumím. Inzerovaný to je jako byt ale zkolaudovany jako nebytovej prostor...?
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Ono to vypadá jako hrozně kreativní prostor, ale čím víc do toho koukám, tím větší peklo mi to přijde s každým dalším detailem, ještě bych to asi pochopil jako obchod/ateliér s kancelářema, ale jako byt za 20 míčů ve vchodu paneláku na rohu křižovatky je to docela peklo...

https://reality.idnes.cz/detail/prodej/byt/praha-8-vresova/6a202e4a77a88787cd086136/
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BLOWUP: definitivní řesení kuchyně bude obsahovat i změnu dispozice a další úpravy, které v současné situaci nejsou možné. Prostě pár let potřebuju vydržet s obytnou kuchyní. Proto i nynější podlaha byla plánovaná jako dočasná. Jen jsem neodhadla, že mě bude srát natolik, že o tom benzínu a sirkách budu uvažovat při kazdém vytírání.
    GECKO
    GECKO --- ---
    BLOWUP: Hele, tak ono s benzínem jde pracovat i méně radikálníma metodama, než že v místnosti rozbryndáš kanistr a následně škrtneš sirkou... což sice tu matlu odstraní ale...

Ale jinak je pravda, že na větší množství nebo plochu to je na nic... moc to nejde a výpary nic moc.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BONEMINA: OK :-)
    muj point byl hlavne v tom, ze je ztratou casu i financi nahrazovat neco nevyhovujiciho necim rovnez nevyhovujicim.

Pokud v kuchyni neni parket, tak mas sanci dat tam to, co predstavuje definitivni reseni.
    Osobne bych doporucoval zapomenout vsechny divoky vzory, ale to je jenom muj nazor na kterym nezalezi.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BLOWUP: v kuchyni parkety nejsou, ty jsou jen v ostatních obytných pokojích. A nejsou ve stavu, aby je dal do kupy nadšený amatér s bruskou a bez zkušeností. Proto jsou v pořadí na dobu, až budou zdroje udělat to pořádně, do té doby zůstanou ležet pod laminovou plovoučkou. Která se mi sice nelíbí, ale zvladnu s ní žít.
    S kuchyňskou podlahou žít nezvládnu, takže tu potřebuju řešit hned, svépomocí, a i dílčí zlepšení mi zlepší kvalitu života.

Pivo nepiju, do sázky nejdu, ale jedno balení na zkoušku určitě pořídím.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ALDARION: To je pravda, obvykle to není problém, ale typicky nerozbalené... takže pokud ty čtverce nejsou na kusy ale balení, tak bych se nejdřív přinejmenším zeptal, jestli to případně vezmou, když to rozbalím...
    ILTU
    ILTU --- ---
    BLOWUP: OK, to dává smysl.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ILTU: tak v mnozstvi odlakovace na nehty to nehraje roli, ale v mnozstvi nutnym na odstraneni cely podlahy si koledujes o explozi a nasledny vyhoreni, o nejakejch zdravotnich dopadech ani nemluve. A krome toho, kdyz ta krytina uz lezi hodne dlouho tak to lepidlo tak vytvrdne, ze i to rozpousteni moc nefunguje. Navic: po rozpusteni ho tak jako tak musis spachtli oskrabat, zatimco ztvrdly se da celkem snadno odbrousit a vysat. Jako, to ze to profici tim benzinem nedelaj hovori celkem samo za sebe.
    ILTU
    ILTU --- ---
    BLOWUP: Mno, já používám benzin z lékárny určený k použití na kůži v množství jako odlakovače na nehty (tedy pár kapek na vatičku). A věř mi, že to jde.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BONEMINA: Ve většině hobbymarketů je možné nakoupené nepoužité / nepoškozené zboží do 14 dnů vrátit. Bývají s tím docela v pohodě (asi to motivuje lidi víc nakupovat) - takže když to uděláš jak píše BLOWUP tak si vlastně to balení ani nekupuješ, jenom půjčuješ na kauci. :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BONEMINA: ehh...

Nez si tim tu podlahu vylepis, kup tech ctverci treba devet a na zkousku si je tam poloz. Vsadim se s tebou o pivo ze od sveho zameru upustis.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ILTU: od toho bych durazne odrazoval. Jednak to moc nejde, a krome toho prace s benzinem nebo jinejma rozpoustedlama je nebezpecna. Zpravidla se to odstranuje mechanicky.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BONEMINA: ze vsech tech materialu se mi ten vzorek "beton" libi asi nejvic, i kdyz pro me je cokoli z vinylu proste jenom nerecyklovatelnej odpad. To je ale dany tim co tam je jinak jeste videt - asi nejhorsi mi prijde ten indiferentne vzorovanej bezovej plast.

Ja bych se pustil do toho rekonstruovani tech puvodnich parket, ona to neni zas takova veda a da se to udelat i svepomoci. Brusky se daj pujcit v bauhausu, a vysledek se neda srovnat s nicim jinym. Neco opravovat tak, ze vlastne delam neco jineho nez chci je mrhanim casu tveho zivota i prostredky. Ale to neni asi to co chces slyset.

Pokud se ti ta podlahova krytina nelibi, dej tam takovou ktera se ti libit bude. Treba nejakou prirodni lomenou barvu prirodniho linolea.
    ILTU
    ILTU --- ---
    BONEMINA: lepidlo půjde dolů benzinem. Ale zkusila bych nejdřív, jestli to nepoškodí barvy.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    BONEMINA: to sou nejkrásnější lepivky, co sem kdy viděla.
    MALATI
    MALATI --- ---
    BONEMINA: Ale to jo teda!!!
    KURE
    KURE --- ---
    BONEMINA: Nějakou představu ano, ale barvy budou určitě spatně reprodukovany
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam