• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAKKABÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK - aneb lední medvědi sem!
    Klub pro rodiče a přátele všech bílých ovčáků na Nyxu. Přijďte se pochlubit, sdílet informace a zkušenosti. Fotky vítány, můžem kdyžtak domluvit i nějaký sraz :-)
    rozbalit záhlaví
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: super, tak to si myslim ze jsou dobre duvody :-)

planujete nejake psi sporty? vystavy?
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    DRAKKA: No celkově miluju ovčácký plemena. Jejich vzhled, velikost, energii, všestranost - to mě na nich baví. A když jsem se rozhodovala, jakýho dalšího psa našemu stávajícímu kříženci belgičáka a něměckýho pořídím, bylo jasný, že to bude ovčák.
    U bělouše mě zaujala jeho povaha a výhradně "jemný" způsob vychovy, který se doporučuje. Respektive já jsem přes tu pozitovní motivaci, pochvaly, dobrůtky a hry. A fakt mi vyhovuje, že na tohodle pejska při výchově prý ani nic jinýho neplatí...
    Dál mi šlo o to, vytvořit si doma dobrou a nekonfliktní psí dvojku. A to, že BŠO obecně nemají sklony k dominanci, by tomu mělo nahrávat. Respektive nemusím se moc obávat, že Popletovi během dospívání rupne v kebuly a bude chtít Mamlasovi dokázat, že pánem psí smečky, je tu on. Na domácí bitky tu není nikdo zvědavej. :D
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: proc sis vybrala zrovna tohle plemeno?
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    vsechno hodim na nastenku behem dneska :-)
    NOITA
    NOITA --- ---
    Gaia je momentálně těhotná s CH. Arrezo Bohemia Star Moraveč a štěňátka očekáváme na konci února
    NOITA
    NOITA --- ---
    Taky se přidáváme Faironus Taien (Faro) a Tina Turner Miraja (Gaia)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    A přidávám se tedy taky k příznivcům - a čerstvě i majitelům BŠO.
    Tady můj bělouš "Popleta" (ofiko: Gift King z Ranče Montara), *22.11.2011, dlouhosrstý

Ucho sem, ucho tam... :)

DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: je to tam
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    Na nástěnku by se hodil i odkaz na stránky "Bílý ovčák v nouzi" http://vnouzi.bily-ovcak.cz
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    jinak muzes zatim napsat nejake postrehy ze zivota se psem, eventualne proc ses rozhodla prave pro tohle plemeno :-)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    lepsi?:-) pouzivam anglickou klavecnici, tak s tema hackama a carkama se moc neobtezuju :-)))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: a prosím o opravení nicku a názvu chovný stanice :) (SirRil, AltÁja) dík :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: je to z FB, hodim to pozdeji na rajce. :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: nejde mi nalinkovat fotka na nastenku...klikla jsem na vlastnosti u tveho obrazku a zkopcila to, ale nejde to prenest :-( muzes mi poslat primo odkaz na galerii?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: konkrétně teda 24. 11. 2011 a jsme v Praze :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Určo bych dělala seznam který ID má jakýho psa.. :) A klidně rovnou začnu, mám dlouhosrstýho, Avalon Altája, narozen koncem listopadu 2011 :)

Budu muset udělat aktuálnější fotky :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    JULYZ: standard jsem pridala vcetne odkazu na stranky klubu bso, tam jsou k nalezeni i ruzne akce. chovek je docela dost, tak uvidime :-)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    pridat odkazy na chovky, standard, akce
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    jinak pokud mate nekdo navrhy ohledne toho co jeste na nastenku (krome kontaktu/infa na mistni biluse) tak sem s tim :-)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    Vitam vsechny majitele (rodice) a priznivce tohoto krasneho plemene.:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam