• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAKKABÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK - aneb lední medvědi sem!
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    fotku ma tady na nastence, klouby nulovy a hodnoceni z bonitace musim nekde vyhrabat. samozrejme ze se obratim na poradkyni chovu a asi se nakonec pojedu mrknout i ted do Svojanova jestli se mi tam nekdo nezalibi. jen jsem si rikala jestli nekoho neznate, je totiz urcite spouta peknejch zbonitovanejch psu kteri nikam nejezdej a bylo by fajn je treba vyuzit v chovu.......jen me to tak napadlo ze se zeptam i tady
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    CYRILA: presne jak pise sirril, hodnoceni teda spis z bonitace nez ze svodu. plus teda obecne se da obratit na poradkyni chovu...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CYRILA: jake ma cuba hodnoceni ze svodu, jak dopadly rentgeny a co od odchovu cekas? Pripadne nahod fotku.
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    Ahoj vespolek, mam takovy dotaz....v lete planuju kryt Wiky a zacinam se poohlizet po zenichovi, mela jsem jednoho vybranyho, ale nevypada moc nadejne, ze by to vyslo. Takze kdybyste vedeli o nejakem peknem svarnem junakovi, sem s nim :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Cvičíme cvičíme :)
    Avalon Altája - poslušnost - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=EBQxfui_6ho
    NOITA
    NOITA --- ---
    SRUBKA: No ucho je silně inervovaný a prokrvený orgán. Ne nadarmo začínáme s masáží v rámci TTouch právě na uchu. Ucho je podle čínské medicíny obraz celého těla a to platí nejen u člověka, ale stejně u psa. Pro štěně to je bolestivý a stresující zásah. Trvá neskonale déle než aplikace čipu. Zatím co aplikace čipu si naše mimina ani nevšimla, u tetování plakala a třepala. Už se bojí veterináře. Úplně zbytečné trauma.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: mne treba o estetiku nejde, ale jde o to, ze to ty stenata boli pomerne dost a je to imho zbytecne kdyz existuji i jine metody identifkace
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    NOITA: hrozne rada bych, ale nejsme cleny :-( kazdopadne mas ale pravdu, to tetovani je fakt na zlost jen...chudacci stenata...
    NOITA
    NOITA --- ---
    SRUBKA: to je myslím rozumné. My jsme byli na svodu s 15 stehy na uchu a prošlo to:) Na výstavě s hodnotí aktuální kondice.
    Na Svojanově bude také členská schůze klubu. Nemohl by tam někdo z vás zajít a navrhnout ať už se štěňata nemusí tetovat a můžeme čipovat? To je jak ve středověku. Všechny kluby už nabízejí možnost výběru, jen náš klub nás nutí, abychom tetovali. ČMKU je to jedno. Včera jsem mluvila s Rajnišovou i z členy ČMKU (ti kroutili hlavou). Rajnišová argumentovala, že čip putuje a může vypadnout - o vypadnutí jsem nikdy neslyšela, ale že putuje je pravda. Ovšem tetování se rozpije a stejně je nečitelné. Nejraději bych do Svojanova jela sama, ale bohužel nemůžu. Nechcete to někdo udělat pro bílé štěňátka? Vždyť je to zbytečné trápení.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: jinak rozhodci na vystave bude pani Plskova, byvala prezidentka klubu. Trochu netusim co od ni ocekavat, mate s ni nekdo zkusenosti?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SRUBKA: poradila bych se s Rajnišovou..
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: no...asi uplne nejlepsi to neni. jako myslim ze uplny propadak by to byt nemel, ale mozna by dostal nejakou penalizaci za srst...
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    DRAKKA: tak já ještě uvidím, když bude dobrá konstelace a auto pojízdný, tak sbalím dítě a psy a taky dojedu
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ta naše byla taky strašnej hyperaktiv, na procházkách neexistovalo že by zpomalila do chůze nedejbože se snad zastavila :) přešlo ji to ve třech a půl letech, teď už si i občas na chvilku lehne :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: zas moc jsem to nehrotila, ty vyjížďky, kvůli kyčlím. Spíš se přikláním k variantě, že je hyperaktiv (a nejen já, i chovatelka) :D
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: no tak zas pokud od malicka jezdi s konma tak musi mit slusnou fyzicku :-) nase kocarkove tempo je preci jen trochu neco jineho :-))
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    CYRILA: mnoo, my budeme do svojanova ten vikend jezdit z ostravy, to je podobne daleko ;-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Já vám tak závidím to "někam vyrazit abychom unavili psy"... Valiáš dnes od 9:00 do 20:30 lítal se psama dole ve stáji (vystřídal jich za den pět) ... teď si na dvacet minut dáchl a už mi podstrkuje balonek. Jako věděla jsem že je živější, když jsem si ho brala, ale on je čistokrevný hyperaktiv...
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    DRAKKA: no uplne v okoli ne, ted bydlime v Moravskym krasu v Petrovicich, coz je asi 60 km klikatymi silnicemi :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: no tak popletovi posilame oliznuti na cumak at se brzy uzdravi a nezdemoluje cely byt :-)

CYRILA: no a ty jsi nekde tam z okoli? protoze my budeme jak na svodu tak na vystave a radi bysme oba dny po akci nejak unavili psy, idealne v nejakem nezazverenem prostredi. na nedelni odpoledne uz plan mame, ale v sobotu po vystave by mohlo byt prima vyrazit nekam...co vy na to Srubko a Cyrilo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam