• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAKKABÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK - aneb lední medvědi sem!
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SRUBKA: super postup, drzim palce :o)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    DRAKKA: To je v pytli, nadcházející víkend budu bez auta. Takže taky nic. Popř. Stromovka (pokud bude otevřená)/Letná, nechce se vám někomu o víkendu?

JULYZ: Jinak už na tom makáme individuálně s trenérkou a věřím, že to zvládneme. Jde jen o to ty jeho pubertální výlevy, kdy si mě „testuje“, zavčas ukorygovat, plus ho naučit umět se hodit i pod návalem hormonů do klidu. Rozhodně bych ho nerada úplně izolovala od psů. Jen na to teď půjdeme holt postupně. Teď trénujeme v parcích klid v odložení, kdy ho dám do lehu a on se v klidu kouká na ostatní pobíhající psy (i feny) a já ho láduju pamlskama (samozřejmě vzdálenost je uzpůsobená tomu, kdy ještě zvládá). Jakmile se pěkně vyklidní (může to být i 10 minut povalování), dávám za odměnu povel volno (zatím jen k fenám, nebo psům, které už zná déle). A on jak je v pohodě/zrelaxovanej jde se pěkně klidně bezproblémově seznámit/pohrát. Ono mi totiž došlo, že nejde jen o to, aby neměl chuť vyjíždět na psy, ale aby obecně trošku zklidnil svůj způsob seznamování se psy i fenami (který právě začal být takový děsně hrrr). Nese se to ruku v ruce. I velké byť pozitivní vzrušení se při seznamování může velmi rychle změnit v negativní energii a bitku. Tak to teď zkusím tímhle stylem a budu doufat v úspěch.

Jinak se stále konejším tím, že Popleta není žádnej zmagořelej agresor ani útočník z bázlivosti, ale prostě hajzlík, kterej se pod vlivem dospívání rozhodl zkusit, kam až ho pustím. A já to chci včas zarazit, abychom mohli venčit ve Stromovce bez košíku a na pohodu, jako dřív. Ou jéé :)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SRUBKA: btw pri testosteronových návaloch počas puberty sa skôr odporúča zoznamovanie s novými psami - samcami - moc nehrotiť a ak áno, tak iba s takými, ktorí sú schopní nejaký prípadný výpad ustať
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    tak jsem ty moje potvory konečně vyfotila v zápřahu, čímž se dost zvýšil adrenalin z jízdy, protože držet tu kolobku jen jednou rukou je dost mazec :)

DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: tenhle vikend mam bohuzel uz plny, ale pristi sobotu snad zatim ok...
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    DRAKKA: Ehm, tak to jsem se netrefila. :D Jsem měla nějak zafixované ty Roztoky.
    A tehle víkend máš tedy volnej? Že bych ještě během dneška omrkla, kde na půl cesty by bylo nějaké rozumné venčení a v sobotu, nebo v neděli odpoledne bychom to podnikly? :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SRUBKA: Ahoj, bohuzel bydlime u Rican, coz zni sice podobne, ale je to uplne na druhe strane od Prahy :-) Takze pro nas leda nekde napul cesty?

Co se puberty tyce, tak nevim jak je to u psu (samcu) ale je fakt, ze FReya byla cca do roka a kousek totalne submisivni pred vsemi psy, lehala si pred jezevcikem, se vsemi si hrala. Na roce jakoby ji nejak doslo, ze je vlastne docela velky pes a od te doby bylo treba ji docela korigovat. Bohuzel ji hodne povzbuzovalo ze ma v zadech druhou fenu. Zas je fakt, ze jelikoz je to belous, tak nikdy nedoslo z jeji strany k zadne rvacce, nikdy zadneho psa nekousla, ale je fakt, ze ramena teda delala a obcas dela dodnes. Hlavnimi spousteci jsou treba litajici psy - to v ni budi lovecky pud, coz zejmena u mensich psu neni uplne hifi...
    KUURA
    KUURA --- ---
    Jezdíte někdo v létě na šumavu nebo do krkonoš? nemáte dopporučení na bydlení s pejskem? :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    A tady par ilustraci

Chester La Blankpapilio

Nota Bonna Taien

Branwen Grian od Knapovskeho Potoka

Banji Star z Rance Montara

Shegy Kruela Taien

no a nakonec Freya, neboli prvni Veteran sampionka BSO v agi :-))
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    Tak ze Sezemic jsme zpet, fakt jsme si to uzily, cely den lilo (ale to u vas vsech asi taky...). Kazdopadne muj obdiv patri organizatorum, diky nimz se i v tak hnusnem pocasi zavody nepromenily v totalni nocni muru a pak pani rozhodci Vostre, ktera jela bez oddechu a bez ohledu na to, kolik vody na ni pada...
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    a propos drzte nam zitra palce, Freya bude mit sve prvni vystoupeni v agi veteranech...na Specialu BSO v Sezemicich
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    :-))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: on bude první poušťák plemene Švýcarský bahnobílý. :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: krasne skoky :-) koukam, ze si Vali taky nedela nic z nazvu BILY svycarsky ovcak :-))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Jabadabadů, další nářez bílých fotek od Sirril :)

WE_RU
    WE_RU --- ---

co máme naší Lilien, páníček musí sedět na podlaze :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: super fotky :-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Hodlám vám to tu trošku zaspamovat :D snad to nebude vadit, ale já neumím vybrat, všechny jsou totiž krásný :D

Syčák!! Zmetek! Prevít! Pusťte mě na něj! Sežeru, roztrhám, zabiju.... :))

Drrrrž! :)

Kořist :)

Tady si dovolím jednoho Farouše, abych vám ukázala jaký má krásný kšíry!

No a po práci jsme se šli projít na louku. Rostou na ní kromě žlutých (pampe)lišek taky bílí psi :)

Takoví zvláštně deformovaní psi :D

:) Farouš, Baico, Vali, Axi :)

:)

Neřízená střela :)

Roste mi z něj krásnej pes, ať si říká kdo chce co chce :D

Autorem všech fotek je tady Verča "Baico" :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    BAICO: vitej na nyxu :-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    BAICO: to teda! Hlavně doufám, že Valiáš zapomněl, že Jiřík vydává ty divný zvuky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam