• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAKKABÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK - aneb lední medvědi sem!
    Klub pro rodiče a přátele všech bílých ovčáků na Nyxu. Přijďte se pochlubit, sdílet informace a zkušenosti. Fotky vítány, můžem kdyžtak domluvit i nějaký sraz :-)
    rozbalit záhlaví
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    CYRILA: jeeee :-)
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    trošku to tu zahrnu fotkama :)

DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    Jinak dneska se mcr v agility v kategorii veteranu zucastnili 3 bso (z celkoveho poctu 10 psu, takze druhe nejpocetnejsi plemeno po bockach). Nejlip se umistila Banji Star z Rance montara na 5.miste, Freya byla 6.,oba behy ciste, jen fura tr.bodu za cas. Tak koukejte vsichni trenovat agi, at se tam taky nekdy zucastnime i v normalnich LA :-)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: tak snad brzy pridou na pricinu at se muze ryche spravit
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CYRILA: neni, ale na pohled to moc pekny neni. Je to vysokej velkej pes, ale od slabiny do slabiny je skoro pruhlednej.
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    35kg jestě není tak hrozný. držíme palce, ať přijdete na to, čím to je a Vali se dá brzo do pořádku.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NOITA: dela se komplet parazitologie a bakteriologie v nejaky lidsky laborce v nemecku.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: 35.
    NOITA
    NOITA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: test na girardiozu
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: kolik vazi?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: no, porad doufam ze to jsou jen treba paraziti a prave presne ne nic takovyho.. po vikendu by mely byt vysledky koprologie. kazdopadne, nemit bilej chlupy, tak je to asi na narceni z tyrani jak je hubenej :/
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: aha...no to urcite vypada na nejaky zavaznejsi problem :-( mozna neco s travenim (jatra? ledviny? slinivka?) ci problem se vstrebavanim zivin??? spekuluju, nejsem vet...kazdopadne je mi to moc lito a moc vam drzim palce at se rychle prijde na to, co mu je a muze se to vylecit...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: nejde mi z mobilu hodit link na prispevek, tak to zkopiruju ... tak sorry za roman :) psala jsem to zoo a vet poradny.

" Tak prosím o zkušenosti, případně brainstorming, nebo místní vety o nápady.

Pes, 2 roky, BŠO, superhyperaktivní, věčně má problém přibrat, protože ho nejde zastavit. Furt je to spíš taková žížala, i co se mohutnění týče.
    Odjakživa měl mírný problémy s jídlem, občas průjem, občas blil, ale nic zásadního. Jen jedinkrát (tuším kolem 8 měsíců věku) byl kvůli dlouhodobějšímu průjmu a občasnýmu zvracení přeléčen antibiotiky a odčerven něčím razantnějším - dávalo se to tři dny, ale jak se to jmenovalo si asi nevzpomenu. Celou dobu byl na dietě (klasika rýže s kuřecím), původně žral proplan pro štnata velkejch psů, už jsme se k němu nevraceli. Od mala dostával i maso, s tím že se jednou komplet převede na BARF, tak jsme zůstali u BARFU a podobnej dlouhodnější problém se už nevyskytl.

Až do teď :I Minulý pondělí nežral, což občas dělá, když někde něco hárá. K masu dostává v rámci přílohy i granule (Platinum), takže út a st byl jen o granulích, který nicméně nežral (furt to bylo v rámci normality, byla jsem v klidu). Ve st večer začal být apatický, ležel na pelechu, nereagoval na volání a ni na míček. Tep, dech, teplota, crt všechno ok. Relativně dost pil. Kolem půlnoci začal blít, následně to z něj lítalo i spodem, totál voda. Blil asi 3-4krát, během 3-4 hodin se sklidnil i průjem, už nemusel chodit každejch půl hodiny.

Ráno furt vodovej průjem, jeli jsme k vetovi, dostal injekci proti zvracení a průjmu (někde to mám napsaný), v pátek další injekci. Nicméně stále nežral a pořád měl vodovej průjem, dohodli jsme se v pátek nasadit atb. V pátek už večer s chutí žral. V sobotu ráno měl ve stolici hlen, bylo to něco mezi vodou a kaší. Během dne pak zase apatickej, což se ale rychle zase zlepšilo. Atb dobral v úterý, celout u dobu byl stále na dietě.

V úterý už jsem se radovala z normálních bobků, ale dneska přijdu z práce a najdu box kde na mě čeká než dorazím úplně poblitej a posranej. Takže zase vet, zase injekce, a teď řešíme, co dál.. bude se dělat nějaká komplexní koproška, ale já se bojím, jestli to není nějakej větší problém, když je to v zásadě věčně nenakrmitelnej pes - výživnej stav řešíme furt, třeba ve výstavní kondici nebyl asi nikdy - a když se podobný obtíže čas od času objevujou.

A pardon za román, jsem už na nervy, mám krásnýho psa, kterej nejde nakrmit, a ač momentálně je veselej a má chuť k jídlu, tak se asi někde něco děje :( "
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    CYRILA: tak to neni moc, to by melo jit dobre...
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    DRAKKA: doufam, ze najdou super lidi. jsou tri, dve holky a kluk.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    CYRILA: naadherny:-) drzim palce at najdou jen ty nej panicky.kolik jich je?

SIRRIL_NEMESIS: jjakto? Co je valimu?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Ja teda ted po vsech tech veterinarich a probdenych nocich premyslim jestli si vubec jednou poridim dalsiho psa..
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    CYRILA: Tak takové informace sem nedávej už tuplem. :DDD
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    zatím je zadaná jen jedna :))
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    ňuňu, ti jsou tak boží!! Vůbec to sem nedávej, já bych hned chtěla k těm našim darebákům dalšího. :D
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    mrňata už chodí, štěkaj a všude se rozlízaj :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam