• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAKKABÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK - aneb lední medvědi sem!
    SALOMET
    SALOMET --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Jen nejsou s papírama:P Mám takového doma.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SHAMPOO: neztratil, takovejch psu tady imho beha dost..
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    DRAKKA: to je ono, ta hrubější hlava podobná víc na německého ovčáka než na špice

SRUBKA: díky, ale vypadá to , že už taky mají jen chlupáče špičáky

uznávám, že můj dotaz je trochu otravný, ale to se úplně ztratil ten původní typ :( tak teda zajedu na tu klubovku juknout, třeba náhodou
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: pardon :) chybka.
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    SHAMPOO: Nevim, zda uplně správně chápu tvůj požadavek. Nicméně, třeba takový vzhledově drsnější a mohutnější psy jsem zaznamenala v odchovech CHS Donnevara http://donnevara.sweb.cz/bily-ovcak.htm Nic moc o této chovce sice nevim a vzhled některých těch psů je na mě už moc, ale třeba je to zhruba to, co hledáš a budeš se chtít pídit právě někde tímto směrem.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: neni to Svojanov ale Ceska Skalice.

SHAMPOO: Jinak ja mam treba takovouhle fenu

to by mozna tomu "staremu"typu odpovidalo, preci jen ji je uz 9 let - takze bohuzel stenata nebudou. Aktualne mam tu "lisku", proste jemnejsi hlava, sice ma taky 61/62cm, ale je trochu lehci konstituce, coz mne vyhovuje. ale urcite doporucuju tu klubovku :-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SHAMPOO: Klubovka byla teď v sobotu, další je 13-14. září ve Svojanově. Nevím na jaký web koukáš, ale na webu klubu tyhle termíny jsou v akcích.
    Ono ti asi bude stačit jet se podívat i na nějakou národku třeba..
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: děkuju moc, tak já se budu dál pídit, asi mi nezbude než se jet podívat na nějakou klubovku, prostě lišku domů nechci ... k tomu teda další dotaz je někde na webu nějaký roční kalendář kde je jaká klubovka? na webu běloušků toho moc napsaného není
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SHAMPOO: já se orientuju spíš mezi těma chlupatýma, ale imho typově silnější psi furt existujou (taky se mi nelíbí ty "lištičky" ...) chce to asi jen hledat, no..
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: já jsem to ukončila a smázla, připadala jsem si fakt jako bych bránila kombajnistu co přejel schválně bednu se 40 štěňaty.
    já jen koukám po chovce, kde bych našla psa podobného typově mému prvnímu a u nás frčí chlupáči. ale tak je to už 10let co já měla bílého, takže ten vývoj plemene je někde jinde.
    Ale bylo mi porazeno abych si pořídila argentinskou dogu, protože přesně tak dle jedné dámy můj starý pes vypadal. no...no bylo to prima
    prostě hledám takového psa ( je to výřez z filmu, pardon za kvalitu)

SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SHAMPOO: tu debatu bych si docela precetla, jak je to dlouho, pripadne pod jakym jmenem tam jste? :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    zdravím, tak jsem se na fb zkoušela ve skupině švýcarů poptat po chovce švýcara starého typu, načež jsem byla sežrána za živa :) asi jako bych tam napsala "Nazdárek chci štěně bez pp zdarma"
    Neměl by tu někdo typ na chovku co má krátkosrsté odchovy toho staršího hrubého typu psa, prostě ne tohle a omlouvám se šťastnému majiteli pokud se tu vyskytuje :
    jen okukuju možnosti zatím, pokud mě za můj dotaz budete chtít taky sežrat tak mě raděj smažte
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Avalon Altája dnes uchovněn! :) Spadl mi šutr ze srdce, zvláště po tom co si můj vášnivý aportér ulámal před 10 dny všechny 4 horní zuby. Při hodnocení zubů jsem se zapotila, ale úraz je úraz a tak máme splněno :) Takže nevěsty, pokud chcete chlapa s krásným pigmentem a hlavně perfektní pracovní povahou, tady je ;)
    64 cm, DLK 0/0, DKK 0/0 :)

Na výstavě potom známka Výborná 2, res.CAC. :)

DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    tak jste se pochlubim tady - Rivin prvni oficialni agility zavod: 3x disk,ale vubec si nestezuju,bezela moc dobre jinak

DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: vsak dej :-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak jak už Drakka předeslala, máme dnes za sebou náročný den - vstávání ve 2:30, cesta za Malacky na Slovensko a Klubová výstava BŠO Kamenný mlýn: Avalon Altája vybojoval v otevřené třídě známku Výborná 2 a res.CAC! :)

SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: Vidis a predbehla jsi me, zrovna to sem chci dat :D
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: co se da delat. jinak gratulujeme valimu k uspechu na vystave na slovensku...vidim to spravne?:-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: to bude nějak zrovna rodit, no :(
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: no uz 7.6., to bude asi akorat mit mrnata, co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam