SRUBKA: Z mojí zkušenosti - když je pes vidět, je o něj větší zájem. Roli samozřejmě hraje i původ - co máte za otce? Dále co rentgeny, případně genetika?
Krycí psy doporučuje také poradkyně chovu - Valiho třeba za minulý rok doporučila 4krát, kryl jednou (právě na doporučení), jedna další zájemkyně o krytí mě kontaktovala. Jedno další krytí vypadá že bude, ale to jde o kamarádku, která Valiho dobře zná a velmi jí vyhovuje jeho povaha.
Samozřejmě tituly z výstav jsou plus, úspěšně složené (vyšší) zkoušky ještě větší plus.
Za mě - pokud koukneš do předků, co tam je zač, jaká tam je dysplazie (případně jestli máte rentgeny a jsou výborné), pokud možno objektivně se podíváš na psa (je fajn si vzít k ruce bonitační kartu - nebo svodovou a jet podle toho), tak tam by ti mělo vyjít, zda to má smysl nebo ne. Pokud má dobrý pigment, čisté rentgeny, žádnou výraznější "vadu" exteriéru, tak imho každá nová krev je fajn.
Jo, ještě je taky dobrý zjistit, jestli je někdo ze sourozenců chovný.. jestli budou dva krycí psi z jednoho vrhu, např. Nebo naopak jestli není nikdo. :)
Co že on je vlastně zač? :D Já ho znám jen jako Popletu :D - jo už koukám, žes tu vlastně psala rodiče... :)