• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOUCHIAutorské právo v 21. století
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KLDR: OK.:)
    KLDR
    KLDR --- ---
    ALRAUNE: to už tu bylo ...nejsem z oboru nevím ...vymyslete si system jak to dostat k lidem a vychovat si je ...tento system uz nefunguje ..a nezmení to ani omezovaní osobních svobod
    KLDR
    KLDR --- ---
    PREVIT: tak prasarna
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    HINTZU: ale to s tim magauploadem bych bral na bernou minci... to co se ted deje u uloz.to to jen potvrzuje... je to evidentni nasledna akce... a jasne uz dlouho projednavana a planovana .. ostatne proc nepockat par mesicu abychom to videli na valstni oci?? :)) pockejme uvidime.. ja si jsem docela jistej ze tahle urban legent neni legend :)) ale realita
    ostatne tohle s tim megauplaodem uz pred nekym casem zverejnil treba jeden z opravdu slusnejch ceskejch IT analitiku:
    Josef Šlerka, vedoucí Studia nových médií, FF UK
    Jak se z piráta stane ctihodný obchodník | EKONOM.IHNED.CZ - top - technologie
    http://m.ihned.cz/ekonom/c1-54583060-jak-se-z-pirata-stane-ctihodny-obchodnik
    ale neni sam... takze na tom opravdu bude hodne velkej kus pravdy...
    konecne, pokud vim, objevili se nejdrive tyhle naznaky oc slo od hudebniku v US a Britanii .. tvrdily ze je opravdu magaupload oslovil a jednal s nima... a pak bac..
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    KLDR: Lichva je asi trochu jiny pojem, nez myslis....
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KLDR: No, pokud by autor bral 100% zisku, tak z něj stejně musí zaplatit jak dph, tak redaktora, distributora i knihkupce, v čem myslíš, že by to bylo výhodnější? Tu práci někdo udělat musí. Ano, může mě štvát, že vzhledem k dph na knihy má stát z jednoho výtisku víc, než já, ale když se řešilo dph na knihy, nevšimla jsem si, že by se veřejnost bouřila.
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: a kupodivu mam nazor ze jestli autor dila bere 15-20 % je to lichva ..pachana na vás
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    KLDR: ACTA, pokud jde o autorská práva umělců, nepřináší vůbec nic, co už léta není v autorském zákoně. Nepotřebujeme ACTA, jako autorům nám autorský zákon bohatě stačí.
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: já ani nevím ..donedávna me to nezajímalo. a proc taky ..já jsem zaplatil a knihu přecetl a bylo mi fajn ..ted me to zajíma jelikož se o tom mluví v souvislosti s ACTA který jsou největší svinarnou na lidi od 68roku ..a vyjadření jistých umělců tady mě občas udivují .
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: Výborně. Pověz mi, koho to vůbec podporuješ, když knihu kupuješ.
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: už 3 den se naše nazory nesetkavaj a furt mas povýšený narážky .ještě 3 dny další s tebou a budu bojkotovat i ty knihy a co víc začnu se zajimat o to jak to obejít . protože lidi jako ty nutí nás obyčejný lidi přemýšlet o tom koho to vůbec podporujem kdyz knihu kupujem .celou dobu jsem deklaroval že nejsem pirát a přesto se chováš minimalně povýšeně .
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    WITTGENSTEIN: To vypada sympaticky. Kdeze se to vsechno da stahnout zadarmo? :))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: Připadá ti toto
    [ WITTGENSTEIN @ Autorské právo v 21. století ] jako brekot člověka, kterého okradli? Máš potíže s porozuměním psanému textu?
    HINTZU
    HINTZU --- ---
    KLDR: hele, sice netuším, co chlastáš, ale chci to taky:) Nicméně z tohohle příspěvku je docela cítit, že už jsi měl pro dnešek dost a být tebou, šel bych se z toho raději vyspat, protože začínáš být drobet... mimo realitu a začínáš vidět věci tam, kde nejsou.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    HINTZU: Mas pravdu. To P.S. je demagogie. Protoze Megaupload mel servery i v USA, takze porusoval jejich zakony. Nicmene si myslim, ze tady:
    [ PREVIT @ Autorské právo v 21. století ]
    je hodne pravdy.
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: ty jsi taky autor nebo co?? kvuli takovým jako ty bych začal rozmešlet že seknu i stema knihama ...jelikož mam pocit že je škoda nekde vydělat těžce peníze a pak je dát prvnímu uplakánkovi kterej brečí že jeho okradli ..takovejch je před nadražím ČD dost ..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: Já tady brečím? Kdepak?
    KLDR
    KLDR --- ---
    WITTGENSTEIN: zase máš hlad ...najdi si jinou práci tedy už jsem ti to psal kolikrát .smiřse s tím že dneska je to tak že budto se uživíš a nebo na tebe každej kašle ...ty tu brečíš už hodně dlouho ...a jestli ti 15-20 % neprijde jako ze te nekdo oskube tak je tvoje vec ..( udaje odsud )
    HINTZU
    HINTZU --- ---
    PREVIT: mě se to líbilo, dokud to ještě vypadalo rozumně. Jenže postupně z výzvy mizí některé části a naopak je čím dál víc demagogická. To je škoda, zajímal mě efekt takového zubu. Klidně bych ten měsíc bez kina vydržel a knížky si nakoupil až v dubnu, ale...

Zatím to vypadá, že se k tomuto projektu připojí z největší části právě ti, kteří mají jen plnou hubu řečí a v březnu stejně nic kupovat neplánují (i ten Mass effect 3 si prostě jen stáhnou).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLDR: Už se třeseme. Zejména ti naši oškubávači (rozuměj lidi, kteří nás skutečně platí, na rozdíl od sosačů, kteří - když se dobře vyspí, nebudou skvrny na slunci a jim se bude zdát naše dílo hodnotné - nám pošlou pět korun padesát.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam