• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    THERIDANE: zkusim neco vyfotit ale obavam se ze nemam baterky ve fotaku..ale neni to pokazde stejna cast. tisknu valec o prumeru asi 3,5 cm a tloustce steny 3mm. Obcas se to povede dobre, obcas je na nem jedno dve mista kde to praskne, pokazde jinde. zbytek je pevny - tzn rukou neznicitelny. Nekdy to vytisnu pekne cele a neda se to v ruce vubec zlomit..
    Ma smysl vycistit filament acetonem predtim nez jde do tiskarny? dela to nekdo?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    ZELENY_CAJ: děje se to vždy na stejné části výrobku? můžeš ukázat příklady? může to totiž být tím, že se ti to kroutí
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    zdravim, aktualne resim problem s prilnavosti vrstev. vytisknu model, ktery je solidne pevny, ale obcas je tam jedna vrstva ktera jakoby skoro neprilne (ostatni jsou ale tak pevne, ze s nima nehnu). Na pohled je to bez mezer, ale pri sundavani z hotbedu to lupne jak nic. Mam 0.4 trysku, tisknu 0.2 vrstvu a teplotu hotendu sem zvysoval az na 260 s tim, ze to pomuze - nepomohlo. prekalibroval sem osu z, nic. Pouzivam ABS z czechreprap.eu. Napadlo me, ze bud to muze byt spatnym nastavenim regulatoru teploty ve firmware (podle ukazatele v pronterface ale teplota vyrazne nekolisa - otazka je nakolik se mu da verit), nebo tim, ze sem si nedaval bacha a jak sem filament bral do ruky, mel sem je mastne.

    Predem diky za tipy..
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    TLAMPACZ: no a proc ne blender, ma nekdo vylozene neco proti blenderu? v rhinu sem nikdy nic nedelal, ale blender mi prijde vice nez slusne vybaven a je zadarmo.
    PULP121
    PULP121 --- ---
    Popravdě je mi uplně jedno jak to kdo vyrobí. Zcorp je bída. To je jasný. Ale tady ta tiskárna vypadá zajímavě: http://www.innomia.cz/sluzby/kovove-prototypy#doprava A ty ocele co tam mají vypadaj ok. Když to nebude stát gazilion, tak si to tam nechám udělat. Jinak kdybys měl spíš odhad kolik by to stálo na tom cncčku tak sem s tim. Jde o to, že tohle je součástka do starýho kola, který jsem koupil za osm set. S tim, že je rozbitý. Ten samej model "jako nové" se dá sehnat za pět tisíc. Takže jestli se s tim tiskem nevejdu do pár stovek tak na to kašlu. Zase na druhou stranu je to ani ne cm3 materiálu. tak jsem fakt zvědavej na kolik mě to vyjde. Naposled když jsem se ptal kolik by stálo tohle http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DxGH2qHlKBk tak říkali 15 - 20.000,- nevim jestli i s tim začištováním a tak. Opravdu jsem spíš víc zvědavej na to, jak to s tim 3D tiskem kovu teď vlastně je..:-)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    PULP121: V jakým rozlišení to potřebuješ udělat? Soudě podle těch tvarů by ty součástky měly do sebe zapadnout a dokonce se v sobě i snad otáčet, na to u tisknutýho dílu můžeš rovnou zapomenout. Viděl jsem nějaký produkty od Shapeways, kteří to tisknou na nejlepších SLS mašinách na světě (od Zcorp) a co se povrchu týče to byla bída. Tolerance ale máš naštěstí snad adekvátní. Vůbec bych ale nepočítal s tím, že by ti někdo tisknul z kalitelné oceli :)

    Bez problémů to ale půjde udělat na každé 4-osé frézce.
    PULP121
    PULP121 --- ---
    Hm. Asi si to nechám komplet vytisknout a pak zakalit. Bude to jednodušší. Kdyby to stačilo vyřezat jenom z jendý strany, udělal bych to z nějakýho plátu... Ale jsem spíš zvědavej jak to dopadne. Jestli to dopadne.
    PULP121
    PULP121 --- ---
    TLAMPACZ: jasně že rhino! co jinýho... poradíte mi někdo tu firmu nebo ne?!
    PULP121
    PULP121 --- ---
    čau. poradte mi nějakou firmu kde tisknou kov. nejlépe pražskou. potřeboval bych udělat součástku, co už se od roku 95 nevyrábí. díky!



    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    ZELENY_CAJ: to me v zivote nenapadlo, ja dycky slicuju a pak otviram v pronterface :D
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    GHORMOON: mi to funguje normalne, kdyz otevru stl v prontrerface, spusti se na pozadi slicer, ten to naslicuje. Nevyhoda je ze v ramci pronterface mam omezene moznosti nasteaveni toho slicovani, proto to pri tisku radsi delam pres slicer spusteny zvlast - export gcode a ten pak nactu do pronterface, ale pokud si chci jen prohlednout jestli to vubec determinuje nejake vrstvy v tom stl co sem udelal, tak to nactiu v pronterface..
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    ZELENY_CAJ: cos otevrel v pronterface? stl? jestli chces chodit po vrstvach, tak to musis naslicovat :)
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    JENIIK:parada, diky:)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    ZELENY_CAJ: solidworks a pro úpravu a opravy STL pak netfabb
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Zdar, jaky software pouzivate na modelovani vlastnich modelu? Zkousim blender, libi se mi to prostredi, modely vypadaji dobre ale od momentu kdy dam export do stl tak je vse spatne. Tutorialy sem si prosel a pouzivam 3Dprint toolbox.. pro zacatek sem si zmensil krychli na 2x2x2cm, provedl check a export do stl, pak sem ji otevrel v pronterface a chtel sem se podivat jestli se muzu poybovat "po vrstvach" a pronterface mi ani ten model nenacetl..
    GREGI
    GREGI --- ---
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TIP: Shiny Ceramic-like ABS parts with Acetone and Metal Can - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VvCEnA0NEG4
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    Zas takovej dobrodruh nejsem :D Ale je fakt, ze takhle to vyjde o dost levneji no :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam