• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    AXTHEB: na to koukam, ten kraken vypada epicky, asi si budu muset postavit nakyho kartezana a zkusit to (aktualne mam v planu modofikaci rostocka, ale prijde mi, ze vrazit tam takhle tezkou hlavu by byla sebevrazda)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Vida. A dost mozna ze tim skonci i to ucpavani hotendu
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: Mno joooo, to už je jiná panečku :) Díky za pomoc

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Jo a nez tam nakrmis hodnoty z autotune tak si soucasny muzes vypsat pomoci M503. A az je zmenis a otestujes, tak to nezapomen pres M500 zapsat do epromky, at se nedivis proc se to rano rozesralo :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Tak to si imho zachranenej. Pokud to nejak neprekopali, tak by ti to melo hodit tri sady Mkovech prikazu na nastaveni toho regulatoru. Ja myslim pouzivam ten prostredni, ma malej overshoot ale je nejsviznejsi.
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: Díky. Nějakej autotune v tom firmware evidetně je, to jsem zvědav co to vymyslí :) To, že je napytel nastavený PID je naprosto jasný...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Hele a co udela
    M303 S200
    Jestli nahodou jen nemas spatne nastavenej pid :) (M303 je PID autotune a S200 znamena ze to ma delat na 200 stupnich. Protoze takovejhle rozkmit mi prijde spis jako spatne nastavenej pid nez jako standardni bangbang, ten ma tak 5 stupnu max.
    MICA
    MICA --- ---
    TEAPACK: Je to smutný, že to prodávaj takhle hrozně nastavený :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MICA: Tak to jsem nechtěl vidět... tak takovou regulaci by zvládla udělat i moje přítelkyně (a to studuje fonetiku... )
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: Amíci se s tim neserou :)) Koukám, že v té desce by měl bejt nějakej Merlin taky. Tak zkusim stáhnout a přeflashnout na nejnovější verzi až budu mít víc času.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: To bych blil.
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: Bimetál by to ureguloval líp asi :)


    Elektronika je tam totok http://www.solidoodle.com/parts/parts-SD2/Parts-SD2-motherboard
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: wtf +-10 stupnu? Co je tam za elektroniku/firmware, nejde tam nahrat Marlin? Ten ma docela dospely PID (i s autotuningem pro lenochy)
    MICA
    MICA --- ---
    AXTHEB: Filament mám od 3Dfactories. Skoro 2/3 špulky to tisklo extraligu a teď se to najednou zesralo bez toho abych se v něčem hrabal.
    Limit je nějak zadrátovanej ve firmware (mám pocit na 230°C). Když nastavim teplotu nad 215°C tak díky celkem velký hysterézi regulátoru +-10°C vyleze teplota nad ten limit a jednotka pak háže na každej G-kod "nasrat, error" a je nutnej restart.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MICA: nedávno jsem si ucpal trysku nekvalitním ABS z Číny, ačkoliv půlka cívky byla v pohodě, pak to začalo blbnout, zkusil jsem jiný v ČR objednaný plast a s tím - po vyčištění extrudéru - to tiskne nádherně, tisknu standardně na 225 °C, ten čínský zmetek jsem dostal ven při nahřívání na 235 - 240 °C a stalo se asi to, že se oddělila barva a plast od sebe nebo nevím, prostě jakoby vytekl čirý plast, jakoby se mu zkrátila délka molekul a získal jiné vlastnosti - přestal být pevným a zůstával tekutý a ten zbytek se s barvou se spekl v extrudéru a tím ucpal trysku...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MICA: Navlhavani filamentu nezpusobi ucpani hotendu, ale takovy slaby praskavy zvuky pri tisku, svetly skvrny na vytisku a/nebo puchyrky na povrchu vytisku. Jestli se ti ucpava hotend a nemas filament za par babek z ciny nebo uplne zaprasenej, tak http://e3d-online.com
    A zjisti proc ti to nedovoli tisknout na vic nez 215, je uplne bezny ze se ABS tiskne na 230 - 245.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MICA: snímání teploty může být v pohodě, pokud se ale sníží plocha pro přenos tepla, tak jednoduše topné těleso nebude stačit dodávat dost... proto můžeš tisknout jen při nižších "průtocích".
    MICA
    MICA --- ---
    TEAPACK: Teplotní snímač je ale ok, tak nevim no. Asi je tryska víc než jsem myslel.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MICA: tisknu na 220 a je to v pohodě. Nezdá se mi, že by to měl být takový rozdíl... ale když říkáš, že máš něco vydrolenýho z HotEndu, tak bych to spíš tipoval na špatný přenos tepla z topnýho telesa.
    MICA
    MICA --- ---
    TEAPACK: 215°C, víc Solidoodle nedovolí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam