• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    SNIPERCZE: spis sem myslel v meritku jako ze 1:10 1:25 ,,nebo tak neco
    ...vytisknout "figurku" ...modelu ...treba koukal sem ze 3dCoat (modelovaci soft) ma primo i fukci joints kdy si treba oddelis pazi a udela ti to rovnou takovy "fufniky " :] ...
    -chtel bych to zkusit vytisknou , ted jestli to mam delat sam jakoze rozdelit si to casti a poslat "nekomu" nebo si poridit pronajmout 3dtiskarnu a laborovat ... ?
    -co natom tisknete ?
    -jaka je budoucnost bude vice jehlickova "tryskova" tiskarna ...vice soutiskovych hlav co to budou placat kao modelar.... voxelova forma ktera se ti slozi a paxe to odleje ...?
    -
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    2NDREALITY: ad 2m model - jde, ale ne tak snadno. Moznost je model rozsekat do bloku max 20x20x20 a pak je slepit pomoci acetonu do jednoho modelu. Pripadne modifikovat tiskarnu aby tiskla ve vetsim objemu (myslim ze ghormoon to nejak resil), ale tam hrozi ze vytisteny casti nebudou az tak super kvalitni.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: tak tect by to nemelo :) to ze se tam semtam objevi nejaky vlas zase az tak nevadi to se da odstranit ale pokdu to proste tece tak trochu ubrat no :) s tim retractem to je jen vocad pocad pak ti to zase zacne treba vynechavat /budou mista kde to vytlaci malo matrose ... ja mel zasadni dva parametry, teplotu a rychlost to melo nejvetsi vliv
    SPM
    SPM --- ---
    GANDALFSEDY: btw jaký je případný příznak u moc vysoké teploty? U mě narážím na to, že mi to zase teče moc - při přejezdech to dělá otřepy (ale přiznám se, že jsem moc ještě nehledal co to způsobuje; jenom postupně zvyšoval retract length, což do nějaké míry pomohlo).
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    GANDALFSEDY: Tisknout na 230 s extruzí na 110% funguje.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    GANDALFSEDY: Zkusím, díky.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    BIDAK: tak mu skus trochu pritopit ... ty ovadeny teploty sou jen velmi orientacni, v realu zalezi cim tu teplotu meris kde ji meris a tak dal ... takze kdyz prokluzuje tak vzdy ujistit se ze je to ozubeny kolecko cisty (kartacek na zuby je idealni) a trochu pridej teplotu a zkus (jen tak na prazdno jestli to zvladne vytlacotvat nebo se zase zahryzne ... nektery materialy co sou mekci na tohle budou vic nachylny ... pripadne zkus silnejsi pruzinu na pritlak toho kolecka pokud je tam neco co jde dost lehko a ujisti se ze tam na ten pritlak mas kolecko spravne velikosti (na 3mm nebo na 1.75)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    GANDALFSEDY: PLA. Teplota 210 °C, rychlost jsem snížil až na 30 mm/s. Celé snad čisté. No, ne zrovna ostrouhá, ale proklouzne.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    BIDAK: teplota, rychlost ... pokud tim prokluzuje mas na mysli ze ti ji posouvaci ozubene kolecko ostrouha
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Tak trysku jsem vyčistil, struna přesto prokluzuje. Nějaké rady?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Tak mám za sebou první případ zanesené trysky. Vařit v DMSO a pak do ultrazvuku v DMSO funguje rychle a dobře.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    2NDREALITY: No jo, vrstvu po vrstvě. Ale zatím je to docela věda, některé modely se tisknou snadno, jiné skoro nejdou. BAvíme-li se o hobby FFF segmentu. Tam gram plastiku vychází kolem 0,5 kč.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    2NDREALITY: běžná 3d tiskárna dělá 20x20x20 cm
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    BIDAK: takze "ortograficky", jakoze je rozdil kdyz kostku postavim na roh a nebo ji necham na plose...., jak je cenova relace a jestli jde vytiskonout 3d model figurky "neco jako clovek" a v jakem meritku (rekneme 2metrovy ) ...nebo se to este nedela ?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VISOPIMUS: Protoze ma jenom 3mm a presel na 1.75
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Takže tento BIDAK můj přříspěvek považujte za bezpředmětný.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    2NDREALITY: No se Z osou.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    AXTHEB: Děkuju!
    2NDREALITY
    2NDREALITY --- ---
    ? je 3d tiskarna plotr 2d co vrstvi nasebe?
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    koukam prusa se na svoji nozzle vykaslal a haze tam e3d, pekny, pekny :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam