• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    QNEDLEEQ: Hele, já to dělal z ABS ale tohle je spotřebák. Trvanlivost tipuju na max dvě sezóny. Jenže při ceně tisku kolem 10 kč/kus není problém toho vytisknout zásobu.

    PLA mám taky venku v truhlíku a testuju kdy vyklíčí. :) Nemá náhodou být biodegrtadabilní/kompostovatelná?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ANASTAZIA: Tyjo. Teď jsem tohle dělal se středovou krytkou od kol Forda. To se nedá nascanovat, to je potřeba překreslit. Navíc tady to nebude úplně snadný, protože ta púlocha není úplně rovná. Alee když to uděláš (asi nejlíp SketchUp) a dodáš .stl soubory tak to klidně zkusím.
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    AKA_THE_A: to chapu, pokud to dokaze nekdo prekreslit/upravit, tak aby to bylo tisknutelny/funkcni budu rad. Nicmene u stredoveho krouzku jen pruzina na uchytech a pri zacvaknuti se uchyty prohnou max o 2-3mm coz by to melo vydrzet. Jde mi spis o ten tvar aby to nebylo deformovany. Stejne to pujde do plnice a pod lak.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    ANASTAZIA: tisknutej materiál zdaleka neni tak pevnej jako výlisek, součástka by se musela upravit aby se to nerozpadlo ;-)
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    Chci se zeptat, zda je tu nekdo, kdo by byl schopen nascanovat a vytisknout stredovou krytku na alu kolo podle originalu. Idealne bych potreboval alespon dve. Originalni material je vstrikovane ABS.

    Krytka viz odkaz:

    VWVortex.com - WTB: Audi UrS6 Avus Center cap cover 895 601 165
    http://forums.vwvortex.com/...TB-Audi-UrS6-Avus-Center-cap-cover-895-601-165&p=78057725#post78057725



    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    No vida. Tak máme 3D tištěné už nejen motory SuperDraco, ale i motory pro celý "malinkatý Falcon 9" (stejná koncepce uspořádání 1. a 2. stupně...)
    https://rocketlabusa.com/rutherford-engine-qualified-for-flight/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tohle mi docela překvapilo...
    MIT Researchers 3D Print Walking Robot | News & Opinion | PCMag.com
    http://www.pcmag.com/news/343600/mit-researchers-3d-print-walking-robot
    SPM
    SPM --- ---
    TOMAS3333: jinak rebel (viz ten odkaz na stavebnici) se od rebelixe afaik liší akorát extruderem, jinak až na nějaký detaily budou stejný. Takže v zásadě i předělání tý stavebnice na rebelix akorát znamená vytisknout si na tom wade extruder a pár kovovejch bazmeků.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    TOMAS3333: Já mám průšu a souhlasím s AXTHEB. Ta konstrukce je dobrá.
    Já si teda Průšu koupil postavenýho. Je zajímavý jak se liší váš a můj přístup. Mě zajímají výrobky a 3D modelování. Hodně z vás tisk a tiskárny.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TOMAS3333: To s tim rámem je taková urban legend, on drobet pruží ve směru na kterém v zásadě vůbec nezáleží. Naopak v tom podstatném je pevnější než rebelix
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    AXTHEB: QNEDLEEQ: ja som este pozeral na prusov kit, ale bolo mi povedane ze rebelix je lepsi, lebo prusa ma nestabilny ram. ale 12k se vsim vsudy nie je zle
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TOMAS3333: Tohle není špatnej začátek (a ta tiskárna je fakt zvládnutá):
    http://www.jrc.cz/3d_tisk_stavebnice_3d_tiskarny_rebel_ii_hd
    SPM
    SPM --- ---
    TOMAS3333: bez tisknutých dílů a s nějakýma dalšíma věcma co dům dal (tuším ten kovový pojezd pod heatbed, plátek na zdroj) to bylo něco pod 9k (bez započtenýho benzinu za shánění všech těch krámů). Nicméně, hromadu věcí jsem koupil zalevno v číně a u některých, jako třeba hotend, bych to patrně znova už neudělal.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    kto si sam staval rebelixa, na kolko vas to vyslo? (ked nepocitam tlacene diely)
    SPM
    SPM --- ---
    GRAGAGROGOG: Jo, tak přesně tohle tam mám. Nicméně i to tomu mrzkýmu materiálu nezabrání se občas provlíknout mezi tou trubičkou a zubaticí a narvat se pod ní :-) Jinak tryska je rebelmod a ta trubička je tam z výroby - standardně se to tam nedává, ale na požádání a dostatečného otravování to prý umí :-)
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    SPM: Myslel jsem to jakože ta trubička je

    v jednom kuse. BTW je to aluhotend a vstup do chladiče jsem musel převrtat z 3mm na 4mm.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: kdybys to chtel rychleji i s tim lepitkem tak se nejak rychle ozvi, http://www.ebay.co.uk/...plate-Coating-/111925017090?hash=item1a0f403a02:g:hV4AAOSwDNdV6GRk#shpCntId +3.99 za doruceni tento patek ... v sobotu letim do cr tak bych ti to pak nejak preposlal mistne
    SPM
    SPM --- ---
    GRAGAGROGOG: Hmm, asi někoho ukecám, ať to koupí na amazonu a přeprodá :-) Cenově na houby, ale procesně do korporátu ok :-D

    Jinak PTFE výztuha má vypadat jak? Aktuální tiskárna vypadá tak, že je tam wade extruder a v místě u konce zubatice je taková vykouslá trubička, která pak pokračuje do hotendu. To je ono? Jinak ložisko teď je tam normální bez drážky, možná by to pomohlo... Ono to taknějak teď i tiskne, ale semtam se to sekne. Konkrétně se pokaždé stane to, že filament se namáčkne pod tu zubatici (a následně se to kousne).
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    SPM: Mno co si pamatuju někdo to měl v německu, ale vycházelo to dráž než Amazon (USA), z číny to sehnat nejde...

    Jinak na gumu je fajn mít PTFE výstuhu přímo k drive gearu a protiložisko s drážkou, např. http://www.ebay.com/...rinter-Extruder-3x12x4mm-/131279830127?hash=item1e90e33c6f:g:9fIAAOSwVFlT~KQm

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam