• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    TEAPACK: No to si vozi i Mk2 a z dobrejch duvodu. Bowdeny maj svoje jasny nevyhody a Prusa proste neni delana pro rychlej tisk.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    TEAPACK: Myslim ze o mejch narocich na kvalitu tisku a tim i potrebe upgradu svedci i to, ze vubec netusim proc by servo podavace na extruderu melo bejt problem 8) Ja si tisknu v podstate jen krabicky na svoje arduino a raspi bastly, navic ne nejak extra casto, takze me kvalita zas tak moc netrapi.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    REDGUY: ale původní i3 si ještě vozí servo podavače na extrudéru ne? já bych upgradoval hlavně kvůli tomuhle...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BIDAK: Necitim potrebu. Tenhle upgrade byl primarne proto, ze se mi blbe shanely 3mm struny, vsechny ostatni veci na Mk2 jsou sice prima, ale nejak zasadne mi nechybeli, tim spis nejakej multimaterial. Na to moje sudlani to bohate staci.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    REDGUY: Nj, jasne. A pujdes do multimaterialovyho Prusi?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BIDAK: Muzu. Ale musel bych mit tiskarnu u stolu, musel bych mit do notebooku strcenej kabel, musel bych ho nastavit aby nesleepoval, u dlouhejch tisku bych s nim pul dne nemohl hnout... Zlaty RasPi.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    REDGUY: Díky. Počkej, na co RasPi? Dyk můžeš tisknout přes USB rovnou z PC...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BIDAK: Mam ji od patku, cili moc zkusenosti nemam. Ten ridici panel je prima, ale stejne to asi zase pripojim na RasPi s Octoprintem, kdo se ma porad tahat s SD kartou. Vetsi tiskova plocha me tesi, ale nepotrebuju ji (zatim). Tisknu zatim z PLA, predtim vyhradne ABS, trochu me sere ze je tezsi to odloupnout od podlozky, ale nevim jestli to je podlozkou nebo PLA. Co se presnosti tisku tyce asi nemuzu moc soudit, predtim jsem tisknul vyhradne 0.2 vrstvy, ted ty testovaci veci jsou na 0.1 a vypadaj uzasne, ten funkcni, v kuse tistenej planetovej prevod ( http://www.prusa3d.com/printable-3d-models/ ) je proste uzasnej. OS levelovanim jsem u stary nikdy problem nemel, takze autoleveling beru jako cute, ale ne nejak zasadni vyhoda. Nicmene, zda se ze funguje dobre - pokud si teda clovek precte navod a nezapomene doladit Z. Celkove je od pohledu videt zase dalsi pokrok v konstrukci.

    Celkove zatim spokojenost, neni to nejaka revoluce, ale slusna evoluce.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    REDGUY: A nazory, hodnoceni?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BIDAK: Ted jsem upgradoval staryho Prusu i3 na novyho Prusu i3 Mk2.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    REDGUY: Co mas za stroj?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Po upgradu na 1.75mm mi zbylo nejaky 3mm ABS, pul spulky zelenyho a zhruba petina cervenyho. Jestli to nekdo chcete, tak za dobrou cokoladu a odvoz z Karlina.
    PECA
    PECA --- ---
    PECA
    PECA --- ---
    WOODMAKER: Najdi si u nich na webu kontakt a napiš mejla přímo jim, nebo zkus telefon. Podle reakcí na foru rebelove.org jsou v pohodě a domluvíte se. Případně zkus na tom rebelforu, id "honza", nebo tak nějak. Je tam celé vlákno, kde se to řešilo. Teď nevím z hlavy, ale pokud to nenajdeš, tak se mrknu.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    WOODMAKER: Já jsem nikdy neměl problém s jejich cívkami. Je to divný.

    VEVERAK: Hadičky no... Dokud 5x za den neměníš materiál je to dobrý.
    VEVERAK
    VEVERAK --- ---
    Prave pro tohle vedu filament skrz hladkou hadicku, ta zacina u extruderu a konci u kotouce.
    Takhle kdyz clovek povoli fillament tak se nema tendence "protocit" a zamotat.

    A kdyz clovek vybere dobrou hadicku tak to ani nicemu nevadi.
    SPM
    SPM --- ---
    PECA: mně se to u PLA (od jiného dodavatele) taky už párkrát stalo, ale pokaždý to vzniklo v podstatě tím, když jsem to vyndaval z hotendu a ten konec mi vypadl z ruky a jak byl napruženej, tak se rychle vrátil k cívce a podvlíknul se pod závitem. Ale vždycky podskočil akorát pod jedním závitem, takže stačilo ten konec vysunout pod ním ven a zase to pak fungovalo normálně.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    PECA: Tak od nich ty filamenty mám. Jeden z nich je očividně takhle trocu zašmodrchanej a přitom je ještě furt zatavenej v igeliťáku (nerozbalenej).
    PECA
    PECA --- ---
    WOODMAKER: Řešilo se to na rebel fóru s cívkami Plasty Mladeč. Je prý prakticky nereálné, aby se to takto zasukovalo u nich. Ale je možné, že se po rozbalení cívky a manipulaci s ní, může návin uvolnit a uvolněné závity mezi sebou přeskočit. Podobně, při tisku, není-li cívka bržděna, může se předběhnout a přeskočit závit. Posléze při tisku se to pak zatáhne a zasekne.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    WOODMAKER: Není to normální, držkuj u výrobce.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    kupoval jsem teď nějaký filamenty (cosi českého biodegradovatelného) a je to nějaké zasukované. Je potřeba je trochu povolit a přemotat kousek. Je to normální? Čekal jsem, že to bude namotaný tak, aby to mohla tiskárna bez problémů odmotat.
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    REDGUY: Už se mi ozval BIDAK, ale díky za ochotu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam