• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    NAVITAS
    NAVITAS --- ---
    SPM: Asi až po dvou třech vrstvách, první to vytisklo hezky. Ještě připojim obrázek, nějak jsem ho zapomněla přidat :). Strkal jsi strunu jakože opačnym směrem? O_o

    SPM
    SPM --- ---
    NAVITAS: začalo to dělat už při první vrstvě? může být Z moc nízko, že prostě tlačíš ten plast do trysky, která je moc přilepená na podložku a nemá kam vytékat. Případně moc nízká teplota, kdy se to nedaří tlačit ven... Na uvíznutý plast v tom spodku se mi většinou povedlo to, že jsem vzal nějaký kus snad PLA struny, hotend jsem nahřál na nějakou vyší teplotu a strkal jsem tam rukou tu strunu - prostě jsem ten ulomenej zbytek protlačil takhle rukou přes trysku ven.
    NAVITAS
    NAVITAS --- ---
    Ahoj! Dotaz (pomoc prosím :) ) - sestavila jsem si novou tiskárnu od Průši, zkalibrovala a začala tisknout. Ale zachvíli mi přestal vytékat filament. Zjistila jsem že to podávací kolečko cvaká a protáčí se a nepodává filament dál. Tak jsem se ho snažila opatrně vytáhnout (což moc nešlo), ale nakonec jsem ho vytáhla. Pak jsem ale zjistila že mi tam kus zůstal - v té trubičce těsně pod podávacím kolečkem. Tryska je průchozí. Co dělám špatně (aby se to neopakovalo)? A jak to uvolnit? Díky moc za rady!
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: Co jsem zjišťoval, tak už mají nějaké průmyslové aplikace, takže výrobní potenciál i podpora tam bude =)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TEAPACK: Nevíš, jak je to u SoPine s délkou podpory, jak dlouho to ještě budou vyrábět? Docela by mi pomohlo to integrovat do jednoho našeho produktu, ale chtěl bych, aby to ještě aspoň 2-3 roky vyráběli v počtu pár tisíc kusů ročně.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    JVCNC: Myslím, že použití Raspi jako takového není takový problém... možná bych použil Compute modul, který je skladnější a má víc vytahaných portů a jen dodělal desku se SoDimm držákem...
    A nebo bych Raspi nahradil rovnou Pine64 - SoPine modul má 2GB Ram, GLAN a podporu eMMC 5.0 =)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RUSSIANBLUE: s tim hned poskrabanim eloxu nemuzu souhlasit,spis bych rekl ze na neeloxovanym to poskrbani neni zase tolik videt.
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    JVCNC: tady nakupuju a mam s nima dobrou zkusenost. vetsinou beru ty metrovy profily a pak si to nechám zpracovat v nejaky kovodilne.. ..obecne je dobry se vyhnout eloxovanymu hliniku, hned se poskrabe...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    nicmene kdyz vidim to mnozstvi dratovych spoju a pouziti USB pro vnitrni rozvod a celkove provedeni u te stare verze na CB-old-2.jpg tak bych si drze dovolil zapochybovat o pricetnosti toho kdo to takto navrhnul. Sice to vypada uhledne ale takto delat konstrukci komercniho zarizeni je nesmysl (stejne jako pouziti raspi jako soucast komercniho zarizeni misto vlastniho designu) a jestli dobre koukam nevidim tam pod zadnou svorkou dokonce ani zadnou dutinku. to nemyslim ve zlym ale jako radu.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    asi nejjednodusseji bych si vybral tady nejakou profilovou
    Skříně, Skříňka f.case, Fischer Elektronik
    http://www.fischerelektronik.de/...ADn%C4%9B/index.xhtml;jsessionid=3D317B8D3A79E9FC4C11991E1414508E

    funguje to tak, že krabicka je slozena z profilu a jednotlivych sten ktere jsou budto hotove a jen se do nich na cnc riznou potrebne diry a popis nebo se koupi prislusny profil v metrazi a pak se nechaj udelat vlastni steny podle potrebne velikosti. ten profil v metrazi vyjde o dost levneji nez od nich uz narezane na miru.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    EXIS: při 500ks/rok by 3D tisk byl nerealisticky drahej, tohle je spíš na laserem řezanej plech/plast/dřevo...je pak otázka jestli vyhovuje víc klasicky ohejbaná krabička nebo skládaná...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EXIS: No a kouals na thingiverse? Tam je krabiček na RasPi asi 1000, stačí si vybrat a domluvit se s autorem.
    EXIS
    EXIS --- ---
    AKA_THE_A: na tom starém jsou to USBčka :D A právě proto, že ta poruchovost/problémy jsou velké, tak jsme to všechno zaintegrovaly do desek.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    EXIS: to jsou všechno USB porty? :D
    EXIS
    EXIS --- ---
    ahoj všichni, jsem ze společnosti Suitest a hledáme (asi) designera/"konstruktera", kdo nám pomůže s vytvořením casu (obalu) pro náš HW. Náš starý HW vypadal takhle (2 fotky starého HW, dvě nového
    https://goo.gl/jvA8AB) a nový HW se skládá z jedné hlavní logické desky, Raspberry Pi a pak z dalších desek, kde jsou ty RJ45 sockety. Cílem je vytvořit buďto jednu krabičku, kde budou záslepky dle toho, kolik se připojí přídavných desek a nebo vytvořit krabičku pro 8, 16 a 40 socketů. Je tady někdo, kdo by nám s tím pomohl? Nemusí to být nutně 3D tisk. Krabiček se ročně vyrobí cca do 500ks.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BIDAK & RAPIDJO: Pokud byste si recyklovali filament, tak by se do něj dal přisypat HoloPowder, který se používá jako přísada do laků na nehty...
    Holo powder | Etsy
    https://www.etsy.com/market/holo_powder
    PECA
    PECA --- ---
    Koukám, že to mám plný překlepů, tak sorry :/
    * ..., že to co tam píšou...
    * ...videa jde o něco...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BIDAK: Pusť si to video, tohle fakt neni glitter.
    PECA
    PECA --- ---
    BIDAK: Na té stránce píšou, že to co tam píšou. Žádný blyštivý piliny, nebo z čeho se běžně dělají třpytky (glitter). Pro jsem reagoval, jak jsem reagoval. Podle popisu, fotek i videa jsem o něco, čemu se třpytky nemůžou vyrovnat.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PECA: Neee, mínil jsem to co se prodává jako glitter. Nasekaný pokovený pp nebo pe. Podle tý fotky to bylo ono. To nebyly žádné sofistikované rohové odražeče.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam