• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    JVCNC: ok, neni čistě náhodou nějaký eshop, kde se dá vybrat ta správná tyč, napsat na jaký rozměry to chci nakrouhat a oni to pošlou? Takhle nějak hezky šly kupovat ty alu profily na solární elektrárny, ze kterých je rám; tyč jsem pak kupoval přes někoho, kdo to koupil z ferony a pak to řezal a ve výsledku to bylo ještě dost drahý, pač ferona to prodávala po 2m kusech, což přesně o kousek nevyšlo, takže jsem kupoval dvě a hromada toho zbyla...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SPM: hlazenka z ferony je v toleranci h9, i kdyz na to das pouzdro lepsi nez cinsky srot tak to stejne moc jezdit nebude, na to bys potreboval jeste tu brousenou tyc v toleranci h6. taky pozor pri vyberu toho pouzdra aby nebylo urceno k zalisovani, to pak funguje jen zalisovane do tolerovane diry v kovovem domku.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DIMOUSE: BIDAK: tak kolega se vyjadril tak, ze tohle je hodne tezky vytisknout, protoze jedna noha stoji nad zemi, neni to symetricky. rikal ze by to byl velkej problem. A i kdyby to rozdelil na pulku v pase, tak stejne ty prsty u nohou by byly moc slozity (kvuli tomu stylu, jak se tiskne, by "visely ve vzduchu" defakto, coz pry nejde
    SPM
    SPM --- ---
    jinak namatkou kdyz jsem to stavel, tak si i vybavuju, ze na stejne tyci ruzna loziska jezdila jinak... takze mi to i tenkrat prislo, ze co lozisko, to original
    SPM
    SPM --- ---
    byla to nejaka hlazenka z ferony, kvalitu nedokazu posoudit, ale prislo mi, ze cinsky lozisko bude smejd spis nez ta tyc. zkusim poptat nekde ty skf, kdyz jsem googlil, tak jsem nic nenasel, tak jsem si prave nebyl jist, jestli to neni nejakej atyp, kterej se normalne stejne nevyrabi... jinak na pycu to jezdi od zacatku, takze ciste ohoblovanim nevhodne tyce to taky asi nebude. vetsi pouzdro by nutne vadit nemuselo - na x a y ose je to uchyceny dost primitivni plastovou soucastkou, kterou nebude problem prekreslit a Z se hybe tak malo, ze tam ty cinska loziska nevadi...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    THERIDANE: staci ji riznout na pile nebo liznout celo na soustruhu a jak je to prokalene by melo byt videt, kdyz to bude 0.1mm tak tam ta prokalena vrstva ani videt nebude.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    me tak jeste napada ze pri vymene cinskeho pozdra za znackove bude krome ceny jeste konstrukcni problem, oni ty cinske maji mensi vnejsi prumer pouzdra, tedy znackove kvalitni bude vetsi.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    SPM: Důležitej je nejen povrch ale i průměr, prokud je to vlnitý, nesmíš se divit že ložisko nechce jezdit ;-)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    BIDAK: a kalených do rozumné hloubky, vídám low-end tyče kalený do nějaké možná desetiny mm :-) ruka i pilník podvod nepoznají, ale po pár dnech v tom jsou dráhy količek i na lehké mašině
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    JVCNC: Broušených a kalených, jinak se to ojezdí.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SPM: treba tolerance kruhovitosti, jinak namatkou INA, SKF, HIWIN a dalsi. Ty cinske stoji dost zaprd obecne a kulickova pouzdra maji jezdit po brousenych tycich.
    SPM
    SPM --- ---
    AKA_THE_A: no, co se dá zkazit na hlazený ocelový tyči?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    SPM: kde bereš jistotu že problém je jen v ložisku a ne v tyči na který má jezdit?
    SPM
    SPM --- ---
    Hele nedají se někde koupit ty LM8UU ložiska ve slušný kvalitě? Začal jsem teď po stěhování zase dávat dohromady ten můj RebeliX doma a když srovnám ty pojezdy s tím sestaveným v práci, tak mi to všechno jezdí kurva ztěžka... Co jsem se bavil s autorem RebeliXu, kterej stavěl ten původní, tak to řeší tak, že to bere z číny (ostatně odkud pocházejí i ty moje a IMHO většina těch shopů u nás to stejně akorát přeprodává) a pak z nich vybírá ty, který fungujou. Ale nějak nevim, jestli chci kupovat balík 50 ložisek, abych z nich vybral pár funkčních na jednu tiskárnu... To bych radši koupil správný počet od nějakýho normálního japonskýho výrobce, který budou fungovat na první dobrou, ale nedaří se mi nic takového najít.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BIDAK: jasny, mne prijde ze kdyz to budu delat tak, ze lezi na zadech, tak ten support bude uplne v pohode, co sem tak koukal, co vsechno panove tisknou. no poreferuju.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DIMOUSE: ok, vyfotim
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DIMOUSE: K tomu se přidávám.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DRAGON: Jde o to, jakou plochou se to přímo dotýká podložky. Tady bude support všude. Já neříkám že to nejde, jde to. Ale nebude to snadný.
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    DRAGON: Každopádně až to budeš mít vytištěné, tak bych poprosil o fotku jak to dopadlo.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BIDAK: proc je to stejnej problem? vzdyt kdyz to delam tak jak to je na obrazku, tak ten previs je mnohem mnohem vetsi, kdyz budu zacinat zadama (nebo na boku) tak preci tam jsou jenom drobny vlnky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam