• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TEAPACK: Muzu ti to hodit do fronty - Praha 4 Chodov. PLA/PETG
    S podporama se ti delat nechci, takze na to nezavesovat vic jak je sila vrstvy (~15kg)
    Vyjde to cca na 10kc prototyp.

    Pokud se mas chut dnes/zitra zastavit a vyzkouset si to, tak neni problem
    Jinak se pohybuji v Karline a na chodove v pracovni dny.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Technický dotaz: byl by tu někdo ochotný vytisknout držák na GoPro kameru kompatibilní s Lego Technic? Zadarmo to nechci - buď dotyčný dostane reklamu ve videích z robotů, na kterých to bude jezdit, nebo prachy ;) Lego kostky i se propojkama na otestování dodám taky =)

    GoPro LEGO Technic Mount by 08milluz - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:1072741/#files
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Notebnook se simplify3d je tedpouzivan jinde.
    Mate prehled o hostech?

    Pozadavky:
    - Gcode archive (Mista bude dost)
    - Pohodlne ovladani GCode (Makra, Jog Controls, Temp/speed overwrite)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak sem to prechvalil :(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak po vyzkumech, nejlepsi co mi funguje pri tisku petg na skle je lak na vlasy. drzi to a sundava se to nadherne :)
    SVJETLUSHKA
    SVJETLUSHKA --- ---
    i3 od CTC za 99,9e. Dreveny ram, nekolik konstrukcnich vad, kratke kabely, nesmysle ve stavebnim navodu. Vikend na sestaveni, oziveni, kalibraci a vyreseni nejvetsich ptakovin.
    PLA tiskne hezky.
    PECA
    PECA --- ---
    ACID: Dokončuju Rebel II.c a nemám spočítáno, kolik jsem do toho už nacpal peněz - o času nemluvě. Na jednu stranu mě to donutí vstřebat spoustu informací okolo tiskárny a její konfigurace. Na druhou stranu už mě dohání spánkový deficit a řeším kraviny jako "proč mi nejde sestavit FW", "proč mi nejezdí Z2", "proč se Y chová, jako kdyby endstop byl o 5 cm dovnitř konstrukce" (fokin ósóm ixpíríns) :)
    Kdybych měl morál a neutratrácel "kapesné" za deskovky, tak mám za ten rok nakupování a studia informací 20 litrů na Průšu MK3 (nehledě, že před rokem to bylo nějakých 16 za MK2) dávno naspořené a jdu do stavebnice Průši...
    Takhle pro mě bylo jednodušší koupit postupně sadu tištěných dílů, pak sadu hliníkových profilů, pak motory, pak elektroniku, pak to smontovat a zjistit co chybí, objednat další kousky do skládačky... Dílem obchod.rebel.cz (mikrokom motory, bed, hotend...), vsepro3dtisk.cz (řemeny, řemenice, ložiska...), ehlinik.cz (profily a hliníkové desky na bed a vozík) a aliexpres.com (elektronika...). Jo a v železářství spojovák. Cenově jsem odhadem někde kolem 12 tisíc, přesně to spočítám až se mi bude chtít. Čas nepočítám, ale bude to už dobře týden na fulltime (40 hodin = cca 6 - 8 tisíc kdyby to byl melouch bokem). Jako kdyby to nebylo vyloženě hobby, tak ten MK3 jr loženej, ale zase je v tom i samo studium.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ACID: Pokud jdes po cene tak snad jenom rozmysli zda chces tisknout flexible a zda chces mit moznost upgradu na 2 materialy. Podle toho chce vybirat extruder.

    Muj pribeh je ze jsem misto anet A8 si nasel slevenku na CR-10 a mel jsem ji za 330E i s dopravou a extra 1kg vlakna. Trosku jsem toho litoval kdyz se po oznameni MK3 zlevnili kity MK2 na bazarech. Ta kopie CR-10 od Anet patri do sberu, to urcite nekupuj. Jinak moznosti je dnes spousta
    ACID
    ACID --- ---
    A teď babo raď :)

    MCKIDNEY: MK2/3 předpokládám myslíš Průšu. Myslím si, že je na to předpokládané využití zbytečně drahý, ale třeba právě ne, protože nebudu muset ladit každý jednotlivý job podle aktuální velikosti tlakové výše nad Azorama. U Průši předpokládám, že pokud najdu rozumné nastavení, pojede to s ním při stejném materiálu stejně (+- dle niance šarže struny) ne že budu kompenzovat nekonzistentní chování HW a SW tiskárny.
    Průšu má známý, dříve MK2, ted chvíli MK3. Když už bych do toho šel, tak dle jeho info jednoznačně MK3, hluk a heatbed, resp ta planžeta je prý zásadní důvod. Jenže, FW prý stojí zatím za prd a on jede na staré verzi ze své předchozí, jinak by netiskl.. Na tiskárnu čekal 4 měsíce od objednání, kurňa to už. Je jak na auto.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ACID: Narazis presne na to, proc doporuceni vic rika o cloveku co ho dava, nez je uzitecne.
    Stavet si to sam nebylo nikdy jednodussi. Potkal jsem lidi co si prave vychvaluji a8 i pred prusou protoze jsou to v hlave vojaci a nevadi jim nasledovat neuplne instrukce, dokud jsou jasne popsane.
    Lidi co to maji jako hobby si zas vychvaluji CR-10 jako "kvalitni levny stroj" no a pak jsem narazil na lidi co to maji k vyrobe cosplay a figurek a vychvaluji si jak prusa je pro BFU skoro tak dobry jak tiskarny za 2x tolik.

    Z toho jak jsi formuloval druhy odstavec bych ti asi spis rekl at si sezenes kit MK2/MK3, DIY tam je, ale nemusis testovat 3 upgrady abys nasel ten spravny...

    Taky trosku zalezi na tom co chces tisknout.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: to si klidne tu anetu kup, to si myslim, ze neprohloupis
    ACID
    ACID --- ---
    Se sestavením ani upgradem problém nemám, strojně vybavení jsme s otcem poměrně dostatečně (vrtačky, frézky, soustruhy, bruska na plocho i na kulato, malá kalící pec..), výpalky ať už ocel nebo alu není dneska problém sehnat, alu profily taky ne. Samozřejmě čekám že se někdo ozve s tím, proč si to nepostavím celé rovnou, jenže pro mě je více průchozí začít s čímsi a upgradovat, než to celé vymýšlet od nuly.

    Ta tiskárna (alespoň zatím), není určená pro produkční tisk, kdy potřebuju valit kusy a neřešit nic okolo, to jsou samozřejmě úplně jiné stroje (a za jiné peníze). Ale prošlapávat slepé uličky, kdy ta tiskárna není vhodná bez úprav které vyjdou dráž než nový Průša ani k tisku držáku serva do modelu, to taky nechci.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ACID: mam Anetu A6 - a za ty kacky bych ji uprimne i doporucil,jasny je treba par drobnosti doladit,ale nic co by jsi si nemohl vytisknout - trosicku poladit a tiskne fakt hezky,tiskne relativne hezky i bez nejakejch uprav,navic na TV je na ty Anety takovyho tuningu ze s toho jde za par kacek udelat docela nakrmena masinka - never vsemu co se o ni po netech pise,neni to zase takova sracka - jestli jsi z Prahy muzes se u me na ni kouknut a pohrat si tu s ni - mam ji 2 roky,fakt ji nesetrim a za celou dobu mi odesel termistor za cca 2$ jinak bezproblemova
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    No zalezi na tom co myslis tim v praxi. Pokud chces praxi v tom jak to funguje a jak se to musi stelovat a upgradovat tak Anet A8 je rozhodne kit co jde vylepsovat do aleluja.

    Me spis zajima aplikace 3d modelu v tisku a navrhy - tam jsem mel problemy s CR-10 a to je o dost lepsi stroj a prijde prakticky sestavenej.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: s tim se ale nesou i problemy, protoze na svete v podstate neexistuji dve rovnocene anety.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: typek kterymu jsem svoji anetu prenechal, protoze sem nevydrzel cekat nez prijde a koupil jinou mezitim - tak rikal, ze sice sou tam nejaky problemy (musel predelat ulozeni motoru), ale tiskne krasne, pokud si trochu zrucnej v dilne, tak problem mit nebudes, pokud ne, tak bych se do toho nepoustel
    ACID
    ACID --- ---
    Ahoj,
    Uvažuju o pořízení anet a8 na první seznámení s 3d tiskem v praxi. Vy kdož ji máte, doporučili byste ji k tomu účelu, resp. šli byste do ní znovu, nebo se člověk bude jen vztekat a řešit problémy, které by s jiným strojem neřešil?
    Případně jiná verze anet?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDA: Co až budeš chtít tisknout PP?
    EDA
    EDA --- ---
    MCKIDNEY: Aha, pardon, zapomněl jsem dodat, že tisknu prakticky výhradně PLA (a ne na sklo, ale na fólii na Průšovi Mk2)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GOZER1: alza nebo czc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam