• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ja tisknu na 210 Mladec i Cinany - nicmene ty sensory jsou naprosto nepresne (maji dobre opakovani mereni, ale ty hodnoty se muzou lisit tiskarnu od tiskarny.)
    Slicer muze pomoct taky.
    V pripade nouze muzes zvysit jeste moving speed, retraction speed.

    od prechodu na Simplify z Cura u PLA nemam problemy. U PETG porad jo, ale to je tou vyssi teplotou nutnou pro tisk.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ACID:
    Snizovat teplotu jeste trosku muzes.
    Retraction speed muzes nechat stejny, ale muzes zvysit vzdalenost.
    Slicer by mel umoznovat nastaveni pohybu i mimo tisk (hlavni zdroj oozing), tam jde pak treba navysovat rychlost.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: jeste mi rekni, to mas uvnitr misto vyplne jakoby pavucinu, tak si to myslel ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: na to chci rozjet octprint na orange pi + webcamera. zatim na monitoring pouzivam yavcam na notebooku, co pouzivam jako print server, ale mam to jen lokalne, abych nemusel vstavat z gauce
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: ah so.. no stejne vzdaleny monitoring a zasahy potrebuju, tak to zkusim
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: slicr je spis jako plugin, cura tak umi taky fungovat, ale muze fungovat i stand alone, slicr sice neco taky ma, ale neumi se to pripojit k tiskarne, v podstate to umi jenom vzit stl, slicovat a dat ho na disk. pokud chces ovladat tiskarnu, samotnej slicr ti stacit nebude
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: samotnej slicr potrebuje soft, kterej ho ovlada
    tohle nejak porad nechapu. Ted mam Curu, nic dalsiho. Prozenu tim model, ulozim Gkod, tisknu. Postup s repetierem a slic3rem je jaky?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: samotnej slicr potrebuje soft, kterej ho ovlada, tech muze byt vic. repetier ma i nejaky server, tak by se to dalo ovladat vzdalene, ale ten sem nezkousel. cekam na orange pi, ze si tam dam pro tyhle ucely octopus. ten umi taky pouzivat slicr
    prusa edition neznamena ze to je jen pro prusa tiskarny, ale ze to dela stejna firma a protoze se tiskem zabivaji do hloubky, tak do toho zakomponovali svoje zkusenosti. umi treba pri tisku ze dvou extruderu, kde v jednom mas rozpustitelnou drahou podporu, tim materialem natisknout jenom prechod. a podobny vychytavky co myslim originalni slicr nema. prusa o tom ma nejaky materialy na svych strankach, co tam maj presne navic
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: pokud to dobre chapu, tak repetier je to co mi umozni kontrolovat a pripadne vypnout domaci tiskarnu z prace/odkudkoliv s netem. Nebo to ma jeste nejaky jiny zasadni prinos?
    Prusa edition i pro neprusa tiskarnu? Rozdil, vyhody?

    ANDY_WARHOL: To behem tisku moc nejde a je to ojeb.. Vcera jsem tiskl klipy na spooly a je to uvnitr jak kaktus :-/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: oozingu se zbavuju tak, ze se snazim to usmiknout, kdyz si toho vsimnu, malejma stipackama, ale priznavam, ze to neni moc prakticka metoda, nekdy to zpusobi vic skody nez uzitku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: pokud chces free, tak urcite Slic3r, jako ovladaci program pouzivam repetier a Slic3r pouzivam prusa edition...
    ACID
    ACID --- ---
    Nejake tipy, jak se zbavit oozingu na PLA (Mladec)? Teplota 210°C, retrakce 5mm, rychlost 50mm/s..
    A co misto Cury, Slic3r?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    moje tiskarnova manufaktura, v pravo uz ma hypercube konstukci pro bed a svisle tyce, ale tisknuti mi trva dlouho, tak to postupuje pomalu. proto stavim prednostne vlevo svoji vlastni konstrukci, ta bude rychleji a pomuze mi se zbabit geeetechu co je nahore na stole.
    na ose z budou linearni voziky vlastni konstrukce primo na profilech, hnany to bude bude klasicky pres trapezy, ale nebudou na nic primo dva motorky, ale budou sprazeny remenem a remenicema a motor bude jeden nahore, to je lepsi z hlediska synchronizace, na ose y budou podeprene tyce, pridelane primo na profilech, a pohon klasicky remenem. osa x bude normalni, dve tyce a vozik.

    312_FORREST
    312_FORREST --- ---
    Nahoře máme tohle https://www.thingiverse.com/thing:16483 Stříhám do toho takový kulatý tamponky na čištění obličeje a dole máme https://www.thingiverse.com/thing:540716/#files Je to ten kousek co vypadá jako rohy. Fouká na tisk a ne na trysku.
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    GRAGAGROGOG: Stěrač prachu (kus molitanu) před extrudérem pomáhá proti ucpání.
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    ACID: Pokud tiskneš homogenní materiály, neucpe se to nějakou dřevěnou třískou či jiným bordelem, tak to vydrží minimálně pár let. Jinak i když se ta tryska pomalu odírá, přesnost vnitřního průměru není až tak důležitá. Stejně je lepší tisknout o 5-20% větší průměr extruze než je průměr trysky.
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: tezko rict, u me tryska umrela na to, ze se ucpala a pri jejim odsroubovani se zlomila. mela najeto v te dobe neco pres 5km. ta nova zatim tolik nema :-) ale netisknu abrazivni materialy s flitrama, ty trysku kurvi o dost rychlejs :-)
    ACID
    ACID --- ---
    Jakou zhruba muzu cekat zivotnost trysky (mosaz), nez ji bude potreba vymenit? Zatim PLA, ale co nevidet se chystam na PETG. Na ebay to vidim vzdy ve vicekusovych balenich, to je to vazne takova spotrebka?

    Jinak mam za sebou prvni vytisky ze struny co byla u Anet, bude to chtit samozrejme laborovat, ale zatim spokojenost. Bohuzel mi prijde, ze opevovane circular trysky na chlazeni maji zasadni chybu v designu a ve vysledku funguji hur, nez ta origo..

    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SPM: zemědělce a letecký mechaniky střílej, vzadu u letiště ;)
    SPM
    SPM --- ---
    PECA: to jo, ale zase z toho namočenýho kapesníku jich až tolik nebude :-) ten kyanoakrylát je jinej level, jak tím něco lepím a čuchnu si k tomu, tak mě to málem složí k zemi :-D

    Ale jinak teda taková vtipná příhoda - kolega letěl do Říma, na letišti si ho vyhmátli a začali ho otírat takovýma těma vatičkama na detekci výbušnin. Ty zjevně něco detekovaly, takže ho tam začali vyslýchat :-) Až jim ten pitomec řek, že v kanceláři furt něco tisknu a matlám to acetonem a strčil jim do ruky vytištěnej držák na RFID kartu. Chvíli na něj třeštili oči, pak mávli rukou a pustili ho :-D

    (nicméně stále jsem přesvědčenej, že jestli těch pár utření acetonovym kapesníkem jim fakt někde něco detekuje, tak jestli na to letiště přijde nějaký automechanik nebo někdo, kdo dělá takhle v dílně, tak ho snad musejí na místě zastřelit).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam