• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: 1.56mm u filamentu, ktery ma mit 1.75 mi prijde uz docela dost
    tihle maji pod +-0.1mm (sic, delaji ABS a ne PLA)
    recycling ABS into usable 3D printing filament with Filastruder and a paper shredder...
    https://www.youtube.com/watch?v=-yZ9crsRyws


    nedava mi to moc smysl na doma, ale asi by to stalo za to v mistech s intenzivnim 3D tiskem, at uz hackerspace, koumunitni dilny (napr. fablab) nebo univerzity s tiskarnama
    rozjet v ramci tehle prostor neco jako lokalni recyklacni centrum filamentu zni jako docela zajimavy napad :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Recyklace filamentu, resp využití podpor, nepovedených výtisků etc pro nový filament:
    Recycle your failed 3D prints! Make new filament at home.
    https://www.youtube.com/watch?v=vqWwUx8l_Io


    Minimálně ta myšlenka je poměrně zajímavá.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Delam servis na jedny starsi tiskarne jeste s mendel konstrukci. Je nejaky duvod (mimo tiskove vysky) predelavat to na i3 ? me ta mendel konstrukce prijde tuhosti oukej.
    PECA
    PECA --- ---
    SPM: Nevím, otec má ještě poctivý plechový, který mají v hrdle i plechový trychtýř. Celkem slušně vymyšlený. Vůbec bych se nedivil, kdyby to u babičky zbylo po 2. světový válce, nebo to pocházelo z nějakých vojenských skladů... :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SPM: Naprt. Vytisknout z PP.
    SPM
    SPM --- ---
    PECA: no, kanystry jsou jasný, ale když přemýšlím, když to pak někdo leje do hrdla a vytáhne nějakej trychtýř z hobby marketu, tak u trychtýřů se asi úplně neuvádí, jestli jsou ESD safe? :-)
    PECA
    PECA --- ---
    Co se týče plastů a paliv, tak pozor na statickou elektřinu! To je důvod, proč je možné paliva čerpat jen do schválených plastových kanystrů.
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    SPM: neni nic jednodussiho, nez ustrihnout par kousku materialu, vzit tri pixly, naplnit je pozadovanymi kapalinami a vyzkouset to :-) za tyden louhovani bude uz nejaky vysledek...
    SPM
    SPM --- ---
    HANNIBAL92: ok, ja ho zatim pouzil jenom na ten olej, ale trochu me popadl strach, aby to nebylo to same :-D takze zatim snad ok :-)
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    SPM: pet by mel zvladnout benzin, naftu i oleje. Abs nezvladne benzin (cim vice oktanu, tim hure to zvlada), naftu by mel zvladnout pro 20 stupnich, ale pri 60 uz hur (tzn. nepouzival bych ho). Oleje by nemely byt s ABS problem. K pla jsem toho moc nenasel, ale taky jsem to jen rychle proletel, takze nekde urcite neco bude.

    nicmene.... abs, ani pla bych na 100% nepouzival jako trychtyr na palivo, pokud nechces mit valec vymalovany plastem :-).
    SPM
    SPM --- ---
    Hele, jak je na tom ABS / PLA / PETG s odolností proti ropným produktům? Potkal jsem teď na thingiversu model trychtýřku asi zamýšleného k nádrži do auta a v úvodu bylo nějaký strašný varování, že ABS a PLA není safe pro použití s naftou. Ale nějak mi zatím nikdy nepřišlo, že by s těmi plasty nějak benzin nebo olej reagoval... no, co mě na tom zajímá - já používal trychtýřek z ABS na nalejvání oleje do motorů. Tak jenom jestli mám začít shánět nový motory :-D
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PETER_PAN: No tak narozdíl od FFF to vyrábí smetí, je to hlučný a není to móda.

    Pošlu ti na ně kontakt z domova. 100kkč je 3axis.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    HANNIBAL92: Az budu mit proof-of-concept pak reknu. ;-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    BIDAK: Proc to nikdo nechce? Predpokladam ze myslis tu lavici za 15kCZK. Je to nepouzitelne, nebo v cem je problem? Kdybych chtel obrabet drevo/plast.

    A co se tyka te kolem 100kCZK. Jakou mas konkretne na mysli? Ta uz je OK?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: přesně jak píše qwwerty. Samozřejmě sem myslel dostupné technologie
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PETER_PAN: To existuje, v neděli jsem to viděl. Jenom je to pochopitelně o dost dražší, asi 100k. Ale xyz lavici s připojeným Dremelem dáš už i za 15k.
    Nikdo to nechce.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    AXTHEB: problém je, když se v rámci osobní dostupnosti snažíš na 3D tiskárně vyrobit něco, co by měla být práce pro CNC :)
    oba nástroje jsou dostupné technologicky, ale jenom jedním dosáhneš požadovanýho výsledku
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: Vždycky budeš muset svoje potřeby napasovat na dostupnou technologii, nemáme replikátory.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Je to běžná chyba, že si člověk vyhlídne technologií ať na základě sympatii nebo dostupnosti a pak se svoje potřeby snaží na tu technologií napasovat. Ale je to pochopitelné, vstřikovací mašinu si člověk sice taky může postavit, ale kvalita výsledku bude o dost horsi než z doma postavene 3d tiskarny, neni k tomu taková komunita a tak to člověk musí vyrábět sám. U obráběcích Mašin komunita je, postavit se to dá, díly jsou dostupné, ale cena i při domácí výrobě je násobna oproti 3d tisku. A s požadovanou tuhosti rapidně roste.
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    PETER_PAN: Ta dira na trhu je co? :-)
    Jinak uz z toho co pises a co od 3d tisku chces ti musi byt samotnymu jasne, ze hledas neco uplne jineho nez je 3d tiskarna.

    ja ted treba potrebuju vyrobit 100kusu insertu do konstrukcnich krabicek, ktere budou na svych mistech drzet jednotlive komponenty. To je priklad toho, na co je 3d tisk idealni. neexistuje zadny jiny zpusob vyroby, kterym by se takova vec v takovem mnozstvi vyplatila vyrobit :-).

    pokud potrebujes dily s pevnosti/kvalitou obrabenych/vstrikovanych, tak je nesmysl koukat po 3d tisku :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam