• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: mě k tomu stačil youtube

    Já zas mám problém s tím fusionem, ten tinkercad, pokud člověk přijme to paradigma je pak velmi easy a dá se tím udělat hodně.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Za me je nej Rhinoceros 6 a pak jeste stary 123Design na jednoduchy veci - Tinkercad je uplne mimo,nebo mozna ja ,ale absolutne jsem to nepochopil
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: já si tam nastavím mřížku na požadovaný rozměr a chytám a měřím to pomocí l ty mrizky
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PECA: Fusion360
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Já vím, ale ten díl k úpravě není úplně primitivní (je dost komplexní). Chtěl jsem (možná špatně) vzít válec a umístit ho tak, abych "uřízl" vnitřní okruží, za které drží HotEnd a celé je mohl posunout níž. Jenže nejsem schopen "změřit" průměr dutiny v extrudéru, abych si udělal válcovou díru stejného průměru, ani ten negativní válec přesně umístit... Chybí mi tam nějaké přichytávání na plochy, hrany či uzly (snip), chybí mi tam nějaké měření (measure)... Ale nejsem ani schopen zjistit, jestli to jenom neumím, nebo potřebné nástroje neexistují a hledám je marně :)
    Nevím, jestli s tím nadále plevelit v toumto auditku. Zkusím večer pohledat nějaká výuková videa, návody, nebo tak něco (nebo, jestli máš nějaký dobrý zdroj, hoď mi link prosím). Vymodelovat něco od piky bych asi zvládl, to mi je myslím si celkem jasný, ale nějaké úpravy komplexního tělesa mi přijdou dost nereálně (prozatím).
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: Já to taky zkoušel a vůbec jsem s tim nedokázal nic vytvářet, což nedám ani v jiném CADu, jediný z čeho jsem dostal použitelný modely je OpenSCAD a to taky se slušnou dávkou úsilí.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: musíš změnit přemýšlení. Oprostit se od cadu. Tady pracuješ s geometrickýma objektama a různé je slepujes. Když slepis objekt s prázdným objektem tak tam uděláš díru nebo ořez. Když potřebuješ posunout úchyt, tak se to dělá tak že si součástku rozdělís tak, že ten kus co se bude protahovat máš samostatně. rozdělís to tak, že si ten objekt sloucis s prázdnou kostkou, zbytek si dáš do schránky a pak dáš zpět a pastnes. Tak si postupně nasekas jednotlivé části. Protáhnes ten díl co máš a znovu je nagrupujes. Není to těžký, jen člověk prostě přemýšlí v objektech a jejich prunicich. Přičemž díra je taky objekt
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: videí je dost
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak import jednoduchý, ale za zlatý prase nemůžu přijít na to ,jak v tom cokoliv potřebného udělat. Tutorial jsem dokázal spustit jenom úplně základní. Potřebný vhled do "jak na to" jsem nezískal.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    to je hrozny, uz i autodesk kurvi terminologii.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: na jednoduchý úpravy je ideální tinkercad

    Tady bych radil rozrezat to na tři díly, ten prostřední protáhnout a zase slepit (grupovat)
    PECA
    PECA --- ---
    Potřebuji poradit. Mám STL extruderu na nevím jaký HE, ale můj Rebel mod v3.2 tam docela pěkně pasuje. až na to, že je krátký (ten HE, respektive extruder počítá s HE o asi 5 mm delším). Potřebuji to STL upravit. V podstatě bych posunul úchyt HE o 5 mm "níž" a bylo by hotovo, ale...

    V čem to udělat snadno a rychle? Umít trochu ve Sketchupu, mám tu Blender, který se stejně chci naučit.
    Ve Sketchupu se mi to upravuje extra blbě. Buď díky tomu, že je to sestavený z trojúhelníků, nebo protože to se Sketchupem neumím dostatečně dobře. V Blenderu jsem to ještě nezkoušel, tam se obávám práce s přesnými rozměry.
    PECA
    PECA --- ---
    Super, dorazil Průšament (koupený "omylem"), hned si ho vystavím na poličku. Ještě lepší je ale že dorazilo i PET-G, se kterým mi tisk při zkouškách docela dobře fungoval a teplovodivá pasta. Takže najdu STL a zkusím si upravit model extrudéru na míru mému hotendu - pak snad zužitkuju i ten Průšament.
    Challenge accepted :)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    R0C3S3K: Diky. Behem nasledujiciho mesice ve Voix.cz (Dusni 3 - Praha)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    RAJCHE: dsgn je moc peknej, ovsem za 75 tisic si radsi koupim uplne jiny audio;) bude nekde moznost si to poslechnout?
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    Zdravim,
    před více jak 4mi lety jsou postoval 3D tištěné reproduktory z plastu a dřevěného kompozitu. Uteklo hodně vody, ale nespali jsme na vavřínech. Posunuli jsme to trochu dál.



    České designové studio DEEPTIME představuje jako první na světě komerčně dostupnou audio sestavu vyrobenou z písku.

    Audio set Ionic Sound System je sestava reproduktorů, dvou satelitů a aktivního subwooferu, určená především pro domácí či kancelářské interiéry, které nechají vyniknout nejen zvukovou, ale i estetickou kvalitu reproduktorů. Pískové ozvučnice reproduktorů jsou vyrobeny aditivní technologií z jednoho kusu, jejich vzhled a akustické vlastnosti, tak nenarušují žádné viditelné spoje či šrouby. Audio set je navržen a optimalizován tak, aby i při velmi kompaktních rozměrech jednotlivých reproduktorů dosahoval maximálního možného akustického výkonu. Celkový výkon sestavy je tak v běžném provozu dostatečný i pro místnosti do zhruba 40m2. Veškeré komponenty audio systému, včetně ovládacích prvků, nožiček a konektorů jsou vyrobené dle návrhů studia DEEPTIME.

    To, co činí Ionic Sound System opravdu jedinečným, je netradiční využití technologie průmyslového 3D tisku z písku, takzvaného sandprintu. Tato technologie aditivní výroby, byla vyvinuta především pro tisk forem a jader pro odlévání kovů. Studio DEEPTIME vyvinulo technologický postup, který velmi křehké tištěné polotovary promění kombinací na míru vyvinutých tvrdidel a barev ve velmi odolný a trvanlivý produkt. Materiál, který vlastnostmi i vzhledem připomíná kámen, má velmi příznivé akustické vlastnosti, což ve spojení s technologií 3D tisku otevírá studiu možnost navrhovat a vyrábět ozvučnice reproduktorů téměř bez omezení složitosti a variability tvarů či velikostí. Zkušenosti obou designeru s vývojem hardware umožnilystudiu vyvinout vlastní unikátní elektroniku, díky které je možné audio systém připojit optickými či analogovými vstupy nebo přes Bluetooth rozhraní s podporou nejkvalitnějších kodeků aptX a AAC audio.

    Ionic Sound System má za sebou úspěšnou premiéru na jednom z největších HiFi veletrhů Audio Video Show Varšava.
    V Praze bude k vidění od 28.11. do 2.12.2018 v pražském Kongresovém centru v rámci přehlídky Czech Design Week a od ledna 2019 ve vybraných prodejnách audio techniky. Více informací o dostupnosti Ionic Sound System najdete brzy na https://deeptime.limited

    Materiály pro média, včetně fotografií v tiskové kvalitně naleznete zde:
    https://goo.gl/M6t3mX

    REFERENCE
    Zmínky v HiFi mediích v rámci Audio Video Show Varšava “Seriously cool product alert and perhaps THE coolest at the Audio Video Show Warsaw this year.” (HiFiPig.com) / https://hifipig.com/warsaw-audio-video-show-2018-report-part-3/

    “Deeptime [...] created an all-in-one speaker system that looks different and stylish, feels very high quality and sounds a lot bigger than its tiny size. Their designs come from nature, the Spirula speakers are snail shell shaped and the Thunderstone sub is based on the sea urchin skeletons that you find on the beach. They are made using modern techniques and are 3D printed with sand. This makes the little speakers very heavy and solid for their size. They had a very cool, dark and stylish room to match the product and, when we sat down to listen, we were very impressed with the expansive and accurate sound…definitely not a gimmick but a great system for modern life, with Bluetooth connectivity and also analogue and digital inputs.”
    (HiFiPig.com) / https://hifipig.com/audio-video-show-warsaw-2018-a-birds-eye-view-part-1/

    “The sound was promising -- good heft in the bass and decent clarity overall. Mostly, though, it
    looks pretty cool.” (Sound Stage Global.com)
    https://www.soundstageglobal.com/...audio-video-show-2018-warsaw-poland/806-avs-2018-speakers-part-3
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PUNJAB: jo 10* dražší než ta cool nabídka
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SWIST: V téhle velikosti to nemá důvod být nestabilní
    SWIST
    SWIST --- ---
    PUNJAB: Jo, na to jsem taky koukal. S jedním ramenem to bude poměrně nestabilní, max rozměry modelu jsou nějakých 125x125x125 mm a minimálně ten laser má podle nějakého youtube videa 0,5W.. Plus tedy to, že to prodávají za cenu která byla na kickstarteru mi evokuje to, že se toho potřebují rychle zbavit. Ale pokud si to někdo koupí a dá dobrou referenci, tak budu rád. Koncept mě zaujal.
    PUNJAB
    PUNJAB --- ---
    ANDY_WARHOL: Tady je ofiko eshop toho produktu.
    Snapmaker 3-in-1 3D Printer
    https://shop.snapmaker.com/collections/featured-collection/products/3-in-1-3d-printer

    Cena je 600 dolarů ve slevě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam