Hmm, možná že ty moje největší problémy s PETG jsou taky daný materiálem... teď jsem vytáhl cívku PETG od Mladeče, v rámci pokusů jsem na ní i dost snížil retrakci (mám tam teď 1,3mm) a po hodině tisku je tryska celkem čistá (není na ní nabalená gumová bambule) a stringing skoro žádný (dvě nitky). Paradoxně na tom materiálu, co mi to zlobení dělá, je uvedená i relativně nízká teplota (200-240C, to Mladečský má uvedeno 220-250). No nic, asi prostě radši kupovat jinej materiál, než se s tím takhle vztekat :-)
Nicméně ještě jedna otázka - pozoroval tu někdo, jak se mu chová regulace teploty hotendu, při zapnutí větráku na ofuk výtisku? Já mám regulaci nastavenou přes PID, generálně vzato normálně funguje docela dobře. Problém je ofuk výtisku při zapnutí - větrák fouká i přes hotend a trvá to, než se srovná. Příklad - mám v gcodu puštěný větrák od druhý vrstvy, takže hotend se nahřeje, tiskne první vrstvu v pohodě. Přijde začátek druhé vrstvy, pustí se větrák a teplota na hotendu začne pomalu padat a spadne nakonec asi zhruba o 4 stupně. Tohle padání trvá cca půl minuty, pak se teplota zase začne zvedat, až vyleze na nastavenou teplotu a tam už zase drží v pohodě. Nenapadá mě úplně moc co s tím... regulace samotná asi funguje, když se to pak dostane zpátky na svojí teplotu a drží. Mám přiškrcený maximální výkon pro PID, ale tím bych si asi taky nepomohl, když to té teploty ve finále je schopné dosáhnout. Setkal se s tím někdo?