• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    QWWERTY: Můžeš mi prosím udělat nějaké fotky, jak to má správně vypadat?

    Já to včera zkoušel. Ve Slic3ru PE to vypadalo velký, tak jsem to zmenšil v ose Y a ono se mi nějak chybně vyslajsovalo moc dopředu. Ale stejně...
    1/ Spodní strana mi přijde relativně v pohodě, ale jsou v ní - podle mě - ještě rezervy. Podle mého by tam materiálu mohlo být víc.
    2/ Vrchni strana mi přijde přeplněná. Občas to za tryskou tahá bordel a místy jsou hrbolky - myslím že prostě moc materiálu.

    Viz foto: https://photos.app.goo.gl/kZSLY1XEmpJhy9Uk6

    Je to furt PET-G Plasty Mladeč, teplota je nastavená na 230 °C HE a 80 °C HB. Tiskne se jenom jedna vrstva. Výška 0,2 mm, rychlost 40 mm/s

    Kdy jsem posledně (u Benchy) ubíral materiál, tak mi to potom hůř drželo a byly na tom zespoda místa, kde mi přišlo materiálu málo. Takže to plnění mi přijde ok. Vůbec netuším, jak to zlepšit. Začínám si zoufat - projevuje se to tím, že se mi k tiskárně nechce, jsem se k ní dokopal po 14 dnech, abych to alespoň zkusil :/
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: Vyber si délku jak potřebuješ
    25/100X M3 Brass Copper Metric Threaded Round Knurl Insert Embedded Nut OD 4/5mm | eBay
    https://www.ebay.com/...459?hash=item25ff96466b:m:m1Og-3CDgiRIv0ggP67B9BQ:rk:2:pf:0&var=462390998885
    SPM
    SPM --- ---
    AKA_THE_A: tyhle matky jsem nedávno nakoupil. Ale drobet vada je, že se mi je nepovedlo sehnat v kratší verzi, než cca 1cm (přičemž ten závit stejně není po celé délce). Teda na hromadu věci stejně tisknu prolisy na normální matku, protože tohle se mi tam nevejde :-/
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    QWWERTY: doporučuju ještě přikoupit chirurgický svorky (hemostat, peán...) různejch velikostí, maj i se zahnutejma čelistma...jsou dobrý na ještě jemnější věci, který bys jehelcem rozmáčknul nebo na lovení drobnejch věcí který spadly kam neměly ;-)

    btw tohle bylo?
    Threading 3D Printed Parts: How to Use Heat-Set Inserts | Hackaday
    https://hackaday.com/2019/02/28/threading-3d-printed-parts-how-to-use-heat-set-inserts/
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    AXTHEB: Jo, o tom zadna. Obcas se stane, ze co se tyce presnosti, tak to tiskne i lip nez SLA stroje za 1M+.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NEPHIRUS: Ok. Ale z věcí pod milión je to asi pořád nejpřesnější záležitost.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    AXTHEB: Nevim, jestli jsem neco nepropasl, ale treba Form2 setinu mm neda ani omylem.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ja bych si dovolil o te presnosti 0.01mm pochybovat, je to +-0.01mm? pak je to 0.02mm, nebo to je +-0.005mm a tedy 0.01mm? rozliseni neni presnost a nema s ni mnoho spolecneho, mozna by bylo dobre to specifikovat trochu podrobneji.
    KOTOUC
    KOTOUC --- ---
    zdarec nevím jestly to tu už nebylo ale nevíte o nějaká tiskárně která dokáže tisknout aspon s přesností na 0,01 těd mám Tronxy X5S která není špatná ale s přesností to není nic super cca 0,1 mm a ještě něco co je dle vás nejlepší nástroj na vyčištění trysky jak ze vnitř tak z venku
    ACID
    ACID --- ---
    Mohl by mi prosím někdo vlastnící Průšu Mk3 (případně Mk3s) změřit pružinku na přítlaku podávacích koleček? Vnější průměr, délku, a buď průměr drátu, nebo vnitřní průměr.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Ale na pla je tohle stejně naprd, teplo z toho jej spolehlivě roztavi.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: hmm, dental sadu mám, ale jehelec ne :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Jinak co jsem obevil GME je to muj druhej nejoblibenejsi obchod :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    QWWERTY: presny, diky za tip. Ja pouzivam klasicky manualni modelarsky pomucky, kombinace Citradely, manikůry a Proskitu pro elektroniky :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    mam tu lidlackou a neni poradne ani na jemnou ani na hrubsi prace. na jemnou prilis hazi nastroj a uvnitr celkove osizene jak to jen jde, ve predu jedno lozisko v plastu, kolem jen tenke steny a navic dost daleko od nastroje a vzadu jedno lozisko v gume. Na hrubsi praci zase nema vykon. Kdyz jsem ji rozebral tak na komutatoru byli znatelne rychy uz po hodine chodu. Za ty prachy jsem to cekal jako nouzovka obcas to pouzit jde. Spis bych sel do proxxonu, nejlepe nejakeho s kovovou hlavou
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HONCKA: https://www.prumyslovydum.cz/FERM/FERM-FCT-160F-prima-bruska-ohebna-hridel-a-brusivo_g4051.html
    Polovicni cena Proxonu. Mam ji doma uz pres 10 let (resp. variantu co se prodavala tehdy) a bez problemu.
    Souhlas, ze ta mala je jiny level nez ferm/lidl/proxxon.
    Osobne bych bez flexu nebral, protoze kdykoliv jsem delal drobny prace (opracovani 3D tisku, DPS, ...), tak mi prislo pohodlnejsi drzet jenom to maly pero nez celou vrtacku.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    QWWERTY: pokud clovek na to ma, sel bych do proxxonu, tu od gme jsme meli pred tim na servisu a je to nebe a dudy. Ten lidl mi prijde spis jak levna alternativa k dremelu tj spis na hrubsi prace. Jinak flex jsem zatim nepotreboval. Delam s tim prevazne modelarsky prace.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: Co se tyce tehle nastroju, tak se mi osvedcily zubarsky - napr. prvni vysledek z eBaye by mohl pro zacatek stacit.
    Zeptej se u svyho zubare, jestli ti nevenuje nejaky naradi, ktery vyhazuje. Ja si takhle od sve zubarky odnesl jehelec a jsou to nejlepsi kleste na drobnou praci co jsem kdy mel :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam