• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    HANZILLA: dle mych zkusenosti je treba vetsinou prenastavit live-z, pokud s tiskarnou trochu klepes, napriklad v aute na ceskych silnicich :)
    HANZILLA: koupil jsem stavebnici, nemel jsem zadny zkusenosti s 3d tiskem a za dva vecery jsem to mel funkcni, celkem bez problemu. Akorat jsem ji poskladal trosku krive tak jsem musel opravovat. Ale mam starou verzi, u nove by ten problem nastavat nemel, ma lepsi ram.
    ACID
    ACID --- ---
    RAPIDJO: treti moznost naslicovat jeden a ten samy model se 2 nastavenima infillu a perimetru (musi byt ale stejne nastavene vrstvy) a pak vzit x prvnich radku z jednoho kodu a vymenit je za stejnych x radku toho druheho kodu
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    Nevíte o nějakém workshopu 3D tisku v příštím měsíci a půl? Paralelní Polis něco kdysi měla, ale teď to není otevřené. Díky.
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    prosím o radu. Tisknu vázu a k netěsnosti dochází mezi perimetrem a výplní v prvních vrstvách. Existuje možnost v prvních cca 4 vrstvách nastavit jen např. 2 perimetry a ve vrstvách kde už jsou jen stěny perimetry 4? Tak aby horní perimetry překryly místo styku výplně a perimetru. Nebo mě napadá 2 spodní vrstvy (dno) udělat concentric infill a další klasickým infilem. jen nevím jak to udělat. Pak ještě poslední možnost namodelovat část dna jako druhý párt a ten naslicovat jako jinou sekvenci.
    díky za rady :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HANZILLA: obecně je dobrý údržbu a základní servis umět a to složení tomu dost pomůže
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: já už mám, to byla rychlost. Štěstí že sem dneska zaspal, když sem šel před chvílí do práce, tak mi volal typek, že má pro mě zásilku, přišly dva vzorky 180tky, posláno včera :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    pokud to slozis presne podle navodu, tak to fungovat bude
    HANZILLA
    HANZILLA --- ---
    ANDY_WARHOL: asi jsem se zeptal hloupe :D, smonotovat umim kde co, ale odhalit pak pricinu nefunkcnosti je pro me horsi cast
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HANZILLA: ten navod je dost blbuvzdornej, ale nejaky zkusenosti typu ze si mel merkura jako malej a umis tak zasroubovat sroubek a utahnout maticku preci jenom potreba jsou
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    HANZILLA: Ja toho svyho prusu stavel sam a byla to operace na den a pul. Ale nemel jsem zadny skills. A parkrat jsem tam neco dojebal, takze jsem to musel rozsroubovat a zas sesroubovat. Jestli mas ale s bastlenim naky zkusenosti, asi se to da stihnout rychleji..
    HANZILLA
    HANZILLA --- ---
    Borci, mnohokrat vam dekuji.

    posledni otazka. ted vaham tezce nad SLozenou/neslozenou verzi, protoze video vypada hrozne jednoduse (slozeni), ale bojim se ze tam neco dodrbu a budu tyden resit co jsem udelal spatne.

    je tohle pripad Prusy, nebo to je prirovnatelny k legu, co nejde poskladat spatne?
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    HANZILLA: prenasel jsem nekolikrat (20x?). Full kalibraci jsem delal jen po vymene toho termistoru. nebo jak pise PECA
    PECA
    PECA --- ---
    HANZILLA: položit na tuhou desku a přenášet to i sní. Třeba stolek IKEA Lacker (viz google) :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HANZILLA: Průša má automatickou kalibraci, takže když ti to neupadne, tak by tomu to extra vadit nemělo
    HANZILLA
    HANZILLA --- ---
    MAWRHIS: jak to zvlada prenosy? kdyz to jeden den bude tisknout v jedn emistnosti, vemu to do teplejch a dam to jinam, rozladi se? nebo tohle 3d tiskarny vubec neovlivni?
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: netiskl, ale zkusim se tam poptat na tipy, pokud u toho bude stat nekdo kdo k tomu bude umet neco rict
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    HANZILLA: Btw budu svoji MK3 s upgradem na Sko prodavat. Tak dyztak napis do posty, kdybys mel zajem.. Musim jeste sesroubovat hotend s novou tryskou a zkalibrovat. Jinak jsem na tom normalne tisknul, takze mam i naky fillamenty, IPA, klesticky. Proste takovej all-inclusive-starter-pack..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: tak mi nakonec pošlou tu i180, že musí shranovat vzorky pro msv. Ale prý je taky samomazaci. Tak sem zvědavý, jak s tím zavalcim.
    Ty si tento materiál někdy tisknu? Profil pro prusu bys náhodou neměl? Lidi s tím dost válci a já nechci laborovat s par metrovym kouskem.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    MAWRHIS: jinak obecne musim rict, ze tiskarna od prusi je muj zatim asi nejlepsi customer experience co jsem kdy mel - ze vsech veci co jsem si kdy koupil. Az me to prekvapilo jak to vsechno dobre funguje, jak je to vsechno skvele zdokumentovany a jak dobre funguje ta podpora.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    HANZILLA: mam MK3.
    ad1) na silent rezim bezne tisknu pres noc v kuchyni, vedle v loznici spime a slyset neni (panelak)
    ad2)mel jsem stavebnici, postavil podle navodu, dal print a vytisklo to bezchybne hned prvni tisk. pocitam, ze kdyz nekoupis kit ale hotovou, bude to fungovat stejne.
    ad3) momentalne mam asi 80 dni nepretrziteho tisku, celkove vlastnim tiskarnu neco pres rok, mel jsem jeden problem - odesel termistor vyhrivane desky. napsal jsem jim, poslali obratem novy, po dvou dnech jsem znova tiskl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam