• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    FERNIE: hm, zkusim to tedy i s tim celokovovym.. jeste me napada vymenit tu trubicku co vede z hotendu nahoru k extruderu, tak uz taky projevuje znamky opotrebeni a uprimne me nenapadlo ze by to mohlo bejt ono.. Blbý je že zrovna tuhle věc fakt nemám. = D
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    HEINZZ: tohle mi zni jako zdeformovanej teflon v heatbreaku
    ACID
    ACID --- ---
    HEINZZ: Tak to asi bude cajk
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    ACID: jak to zjistim? nejakej tip? zkousel sem delat cold-pull na vycisteni trysky, mel sem celej hotend venku a nejak sem to sice nezkoumal (a nemel to nahraty dlouho), ale horni cast chladice nebyla znat ze by vubec byla zahrata...
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    HEINZZ: Jo, to je ta spravna. Tak to uz nevim.
    ACID
    ACID --- ---
    HEINZZ: jen napad, stiha ti chladit vetrak na endu?
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    XBAHNO: Diky za rady. Heatbreak i trysky mam nakoupeny odsud - https://www.levne3dtiskarny.cz/cs/hotendy/453-heatbreak-v6-s-teflonem-m7-m6-hb76t.html , mam jak teflon tak celokov a pokud vim tak sem zkousel oboje, ale muzu to prubnout jeste i s tim celokovem. Teplovodivou pastu pouzivam.

    Jinak teda mam tedka opravdu velkou radost, protoze to samy se mi zacalo projevovat u PLA. ='(
    Pravda je ze od te doby co mi to PLA tisklo OK sem menil dily hotendu behem experimentovani s tim PET-G, mimo jine prave i ty heatbreaky a trysky... chjo.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    HEINZZ: Mel jsem podobnej problem pri prechodu z MK8 na titana, nakonec jsem zjistil 2 problemy. Blbej teflon, kterej imho nebyl moc teflonovej a blba tryska - ty spravny trysky pro j-head maji o malinko delsi zavit nez ty treba pro MK8, coz pak dela problemy. Heatbreak jsem zmenil na celokov(kamarad neda dopustit na teflonovej, ale ja mam normalni ocel. Zivotne dulezity je napatlat pred sesroubovanim stribnou teplovodivou pastou, bez ni to neuchladis a ohne se to v heatbreaku), nakoupil spravny trysky a tisknu bez problemu.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    SPM: ja na tvuj popis púroblemu koukal, ale naprosto sem nemel co k tomu dodat nez "magic"... a jsem rad ze se muj odhad potvrdil. = D
    at slouzi!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SPM: ja spis myslel ze nebudu muset rozdelat pul tiskarny a mordovat se s tim...
    SPM
    SPM --- ---
    RAINBOF: tak já včera dokončil čištění a sborku tý mojí hračky a funguje to v pohodě. Až na to, že nefungoval naprosto nelogicky home Zka, ale potom co jsem prohlásil, že se na to můžu vykašlat, vypnul jsem to z napájení a přišel k tomu v noci, tak to začalo fungovat :-)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Koukám že v karanténě všichni tisknou jak o život! = )

    Taky sem jdu s dotazem... Snažím se už dlouho zprovoznit tisk PET-G a pořád bez úspěchu.
    Můj setup: Kopie Průši, direct drive extruder, hotend J-Head V6, heatbreak s teflonovou vložkou, teplota tisku 235, teplota bedu 85, filament od DevilDesign.

    Když dám komplet nový hotend tak tisk začne "vpohodě", prvních cca 30 vrstev vypadá cajk (to už se mi povedlo nějak vyladit), ale postupně se začne kurvit extruze, tisk začne masivně vynechávat až prakticky přestane tisknout úplně. Když stopnu tisk a dám jenom extrude třeba 30-40mm tak leze jakoby nepravidelně, občas se na milisekundu zadrhne a pak vyleze s bublinkou, prostě jako by se ucpávala tryska nabo něco jiného na cestě. Myslel sem si nějdřív že se neucpává ale problém je jinde, zkoušel sem laborovat s teplotou, rychlostí, z-offsetem a pokaždé sem se se dostal k o něco lepšímu výsledku, ale dříve nebo později se stane naprosto to samý a jediné co mi splehlivě pomohlo bylo dát tam novej a čistej hotend, teda dokud se to zas nezamrdalo při dalšim pokusu.

    Někdo nějaké tipy co dělám špatně?

    PLA mi jde tisknout krásně, tak myslím (doufám) že problém není v HW... = /

    předem díky!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Udelejte mi radost a reknete mi ze vycisteni ucpanyho extruderu rebela bude vpohode...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Medical company threatens to sue volunteers that 3D-printed valves for life-saving coronavirus treatments - The Verge
    https://www.theverge.com/...nts?fbclid=IwAR360fiJ8aPUpEBKKJkeiMPP-RjzdUdmyTgl5Jy4Z7nqBxbX35mTxMv51W8

    dobry kurvy
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LIBANON: toto je davkovac leku nap utisujicich.
    ESELVIRA: ano jde to, ale rychle oddelas trysku. heat break to zastavi v tom uzkem miste takze tam pak nemas 320° na nylonove vlozce.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    BEREGOND: Pokud se nebojis hrat si s tim a muset se fakt neco o tisku naucit, pak doporucim neco levneho, ender 3 je momentalne asi nejlepsi pomer cena/vykon, kdybys chtel deltu, neboj se Anycubicu Kossel nebo Linear plus, Lukas Pomykal na ne ma docela dost how to, lpomykal.cz. Prusa funguje, nic moc od tebe chtit nebude, ale taky se na tom pak prd naucis.

    ESELVIRA: Jak rikam, zkus, automaticky bych doporucil koupit celokov, pokud tim chces tisknout vic.
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    FERNIE: THEODORT: Díky. Ptám se, protože PTFE by měl začít nad 240° uvolňovat jadovaté výpary a degradovat, tak jestli je potřeba dokupovat celokov hot end. Zkusíme
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BEREGOND: Richard Mrázek pěkne tiskne s Enderama tuším
    Richard Mrázek - YouTube
    https://www.youtube.com/user/richardmrazek
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Uz dlouho bych si chtel vyzkouset 3d tisk, a ted to vypada ze na to asi budu mit i cas :-) Asi bych chtel zacit pripravemymi modely a naucil se pracovat se Slicerem a az pak presel na nejake dalsi navrhy. Poradili byste mi prosim jak zacit, co si treba precist, nastudovat apod.?
    A jakou tiskarnu vybrat? Vyplati se ty od Prusy za tu cenu a nebo staci pro zacatek zacit s necim levnejsim (Creality apod.)
    SPM
    SPM --- ---
    Pomooc, moje kostka se mě snaží zničit... po anabázi s vadným čerpadlem chlazení hotendu, kdy se plast nacpal úplně všude, jsem to dneska konečně zase složil dohromady. Hotend vyčištěný, všechno složení, vodní čerpadlo nové, nahřeju to, zavedu filament, všechno úplně v pohodě. Po celou tu dobu, co jsem to měl rozhozené, tak elektroniky jsem se ani nedotkl, ani jsem od ní neměl sundaný kryt. Tiskárna předtím tiskla.

    Nicméně, když jsem to teď složil, zapnul, tak nejsem schopnej provést home Z osy. Prostě se při tom homu rozjede na druhou stranu, než by měla. Jasně, všude raděj tu volbu na invert z home direction, ale ta tiskárna předtím tiskla a na firmware jsem nešahal. Samotný pohyb je OK, když vypnu softwarové endstopy a hýbám Zkem, tak se pohybuje správně. Když si vypíšu stavy fyzických endstopů, tak Zko není triggnuté a ukazuje ho to jako z_min, což je taky správně. Co se s tím krámem tedy sakra mohlo stát, že to při homu jede kam nemá? X a Y fungujou v pohodě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam