• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAKROUSEK: Asi Googlu. Jen, jestli mám hledat nějaký konkrétní technologický parametr, typ tiskárny, způsob tisku apod. Ať zase neotravuju všechny.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JAKOUBEK: Koho by ses chtel ptat?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Lama dotaz... když hledám co možná nejlepší kvalitu tisku, na co se mám ptát? Co se týká 3D tisku, jsem pole neorané. :/
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JAKOUBEK: Tady si kup modry transparentni filament a nekdo s 3D tiskarnou ti to vytiskne
    Filament 1,75 mm Devil Design PETG Blue Transparent (1 kg) | Užitečnosti.cz
    https://www.uzitecnosti.cz/...d267.htm?gclid=EAIaIQobChMIjufT7O6O7QIVRePmCh1yig5YEAQYASABEgLuifD_BwE
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    3D tisku zdar. Nevědeli byste prosím poradit, zda a případně kde by se dalo vytisknout modré transprentní nebo transluscentní "plexi"? Potřeboval bych 200 ks "tunelu" (90x35 mm) do jednoho modelu a zpracovatelé plexi, které jsme původně oslovil, s tím mají brutální problém. Tak jsem si říkal, zda by už to dnes nešlo vytisknout. Za případnou pomoc předem tisíceré díky.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    EATHAT: ...pouzivam Anycubic mono X a kalibrujem pred kazdym tiskom... Vysledky su pokazde super ;oD
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    anycubic tst print - Album on Imgur
    https://imgur.com/a/kPrIukf
    prvni SLA tisk v zivote...sem dost prekvapen s tim kam se ta technologie posunula (vcetne ceny printeru)
    Skoro premyslim ze dokoupim jeste FDM tisk, i kdyz sem si pred peti lety slibil ze mi to uz nikdy nesmi do baraku...Kazdopadne letos do Vanoc uz budu asi jen tisknout zbrush figurky :D

    Nicmene fakt se divim ze to vyslo...dokonce sem stupen mimo vodovahu jednim smerem a jen se to tak jako slilo trochu na tom podstavci...priste zkusim lip...a chtel bych se zeptat je lepsi kalibrovat pred kazdym tiskem? nebo jen kdyz treba premistim tiskarnu?...nebo vubec a cekat az se pokazi tisk? jaka je praxe?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    njn, tak to teda nasadim asi zluty nebo modry dkorace
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    *holku = tiskarnu
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    BANANABOY: hele ja jsem praha, jinak mame ted celkem plno tak jsem poslal ramec. v patek odjizdim, v nedeli prijizdim, v pondeli ti muzu dodat kdyz si to dnes potvrdime. no a protoze resim jeste neco na chalupe, mam box tam a zpravidla mi to jede pres tyden velky tisky. jinak mam druhou holku i v praze, ale..
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    THEODORT: dik, ale radsi ta Praha, čekám časový press a vo*ery :))
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jinak mam bezprasnej vyhrivanej box, nicmene ABS pro cizi musi jit pres testovaci tisky a trva podstatne dele. jinak par veci pro nataceni jsme uz tiskli, tak se nebojim ze by se to z PLA nevyvedlo :))
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    BANANABOY: jak to specha? natacime, ale mohl bych jedno plato nasadit v patek a v pondeli by to bylo v Praze. kdyztak do posty potrebuju ty modely a kyzene barvy, tusim ze jsem dojel vetsinu PLA, i kdyz bilou/cernou bych asi jeste mel
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    HONCKA: neni to model na tvralou instalaci nebo výstavu, je to model spíš pracovní, který bude sloužit pro různé varianty řešení daných situací etc...

    každopádně si myslím, že pokud se s někym rozumně domluvime, tak to pro něho může být slušný přivýdělek.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BANANABOY: z jak velké vzdálenosti se na to lidi budou koukat? Jestli tem nebude moc vadit to, že budou vidět vrstvy a nebudou tam moc vidět detaily, jestli by to vadilo, tak by to bylo lepší vytisknout na sla tiskárně, ale tu má mnohem míň lidi a tisk je mnohem dražší.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Ahoj
    měl bych tu nabídku spolupráce na nadcházejících pár dní. Jde o 3D tisk tramvají, aut, soch a různýho mobiliáře. Většina je vymodelovaná ve Sketchupu, případně můžeme přehodit na jiný soft etc...
    Jen základní barva, neco bílý nebo černý. Vše je v měřítku 1:200, takže docela titěrný.
    Kdyžtak PM, nejlépe Praha.
    díky
    CASTER
    CASTER --- ---
    MAKROUSEK: vždycky ne, u mě to bylo "je potřeba umejt a IPA na to nestačí", takže pořádně odmašťovačem a vodou. U texturované PEI dokonce hned po vybalení, hladká byla OK.
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    jinak jsem ze zvedavosti zkusil tohle: [ QWWERTY @ 3D tiskárny ]
    prvni pokus se mi stalo co tam dost lidi popisuje v komentech, uz nekde na zacatku mi uletel kousek zakladu jedny ojnice. napodruhy jsem poradne ocistil podlozku a zkusil nastavit vetsi retraction a vyslo to celkem hezky, nicmene rozhybat se mi povedlo jeden pist, u dalsich mi praskla ojnice jednou nahore a jednou dole. to co tam ukazuje na 5:18 jak to roztoci a tim vylame bylo u myho vytvoru naprosto nerealny, musel jsem tem pistum dost pomahat..
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VIXLE: Blahoprejeme. Az budes mit chut se tady zeptat, proc mas jakykoli problem s prvni vrstvou, odpoved vzdy zni: "Live Adjust Z".
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    VIXLE: tak ji mam doma, sestaveni 2 vecery (bezdetny verim ze to stihnou za jeden). jedinej vetsi zasek byl s tim tistenym dilkem na predni vetracek (drzi na jednom sroubku a kdyz jsem do nej zapasoval vetracek byla tam dost vule, takze jsem to nekolikrat rozebiral, steloval, povoloval, utahoval aby nic neprasklo) jinak podle navodu bez vetsich problemu. pak jsem se teda lek kdyz mi nesedel check na delku X, ale po chvili mi doslo, ze se zbytky stahovacich spon opiraj o ram, trosku jsem je otocil a problem solved. kalibrace taky dost vychytana, za pul hodky krasny vrstvicky. takze jdu blbnout :)
    GRAGAGROGOG
    GRAGAGROGOG --- ---
    Nové plastové pelety stojí tak 1-2$ za kilo, nevím komu stojí za to používat recyklované...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam