• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    zacal jsem bejt absolutne zavislej na svy anycubic SLA tiskarne:D Miluju tu vuni paliciho se resinu a alkoholovou lazen...dela mi tak dobre kdyz odstipuju supporty co tak akorat drzej model:D tuhle technologii sem mel mit tak pred 5ti lety uz :D
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    ZIGI: tak uz se zadarilo i bez limce, teplotu jsem dal 205 prvni 200 ostatni (filament Sunlu) a min. cas na vrstvu na 150 myslim. prvni pokus mi 10 minut pred koncem zacala pochodovat po bedu ze strany na stranu, tak jsem dal na hlavu a zadek support enforcer a uz jdou krasne.

    zasadni chyba teda nejspis byla, ze ten uplne prvni pokus jsem ji ve sliceru polozil podel osy X, a jelikoz vetrak je kolmo, proste to neuchladilo spravne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Tiskl jste někdo z LW PLA? Nějaké zkušenosti?
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    VLADDRACUL: Mam to podobne, ale radsi zacit s vetsi retrakci a pak snizovat nez tam dat malo. Vic spis zpomaluje tisk, ale na kvalitu to zasadni negativni vliv nema. A to nemluvime o flexu, ale ten proste cinta at se clovek snazi sebevic.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    XBAHNO: 3mm na direct je hrozne moc. Na 0.4 trysce mam 0,7, na. 6trysce nekde kolem 1
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Aha
    How to Continue a Failed 3D Print Using Repetier-Host
    https://www.youtube.com/watch?v=QDSOAwJ0DKs
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Chjo, dalsi problem...po cca 8 hodinach tisku to vypada, ze nejak spadl Repetier. Jde nejak zacit znova tisknout od presne urcene vrstvy? Nebo mam zahodit 8 hodin prace kvuli posledni hodince a dat to cely tisknout znova?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    XBAHNO:
    Tvl to mi vubec nedoslo, sorry. Rano mi hlava nefunguje :-)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ROMANICAK: To ale nema vliv, kdyz retrakci mas zakazanou jako celek - minimalne prvni radka musi mit nejakou hodnotu. Zkus tam dak treba 3mm, to je takovy rozumny pro primej extruder. Muze fungovat i min a cim min, tim rychleji, ale 3mm by mohli pomoct. Pro bowdenovej by to mohlo byt i 10mm.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    XBAHNO:
    Pro zacatek jsem zkusil zatim jenom

    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ROMANICAK: Retrakce 1-3mm, lift 0.5-1mm, Speed co tiskarna da, zacal bych na 40mm/s. Hodnoty nejsou uplne kriticky. To by obecne melo pomoct s kvalitou tisku, u PLA min, u PETG treba hodne.
    Tyhle "bedary" ale vypadaji dost velky, nemuze ti cintat tryska nebo i okolo trysky?

    Mozna bych nekde v nastaveni jeste nasel volbu svu na aligned a udelal nejaky zkusebni tisk maleho valecku, kdyz to bude vsechno na jednom miste, mozna toho bude vic.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Dalsi problem, kterej se driv neobjevoval (kua jak to?) - dela to bedary.

    Nasel jsem nekde na https://www.levne3dtiskarny.cz/cs/content/7-chyby-pri-3d-tisku ze mam nastavit retrakci, jen jeste nevim na jaky hodnoty. Nemam tuseni jestli to dela na zacatku trasy nebo na konci a nechce se mi moc cekat x hodin (na zacatku to nedela, az pozdeji). Lze to nejak poznat z tohodle?







    HULIK
    HULIK --- ---
    ROMANICAK: Já tisknu PLA na 210/50 bez problemu.
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    ROMANICAK: pokud se nedari odladit prvni vrstva, jeste bych zkusil pouzit maly trik do Thomase Sanladerera (verim, ze neni jen jeho, ale ja to zachyt u nej) - tedy dat prvni vrstvu vyssi (0,3 mm) a pridat sirku extruze (1,2 - 1,5 mm) - ono to pak pekne tu prvni housenku rozmackne pri zachovani rozmeru modelu apod. (viz. obr).
    Ostatní vrstvy uz pak OK? Jestli treba neni problem v extruderu/hotendu.

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    QWWERTY:
    No jako bylo to ve vysledku dost hrozny:

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Dekuji vsem za rady, reseni bylo opet slozitejsi nez se zprvu zdalo. A jeste to porad neni 100%, ale uz nemam silu.

    zkousel jsem ruzny teploty, Z offset, Live Z offset behem tisku, rekalibrace Z a ja nevim co vsechno. Az nakonec jsem musel:
    - odebrat plech z bedu a utahnout sroubky ktery drzi vyhrivani
    - projit komplet celou kalibraci jako kdyz to bylo cerstve postaveny
    - misto 3x3 kontrolni kalibrace nastavit 7x7
    - umyt plech nejen IPA, sle jeste vodou s jarem
    - snizit teplotu na 215/65 pro prvni a pak 215/60 dalsi vrstvy
    - zrusit Z offset ve sliceru
    - behem tisku prvni vrstvy rucne ladit Live Z offset, protoze na jedne pulce bylo -0,95 a pak to bylo moc a stahoval jsem lehce k -0,92

    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    ROMANICAK: Pokud ti tohle dělá nová tiskárna od Pruší, tak je někde něco špatně a kontaktoval bych jejich podporu. To rozhodně není normální, ať už maš nějakou jejich poslední verzi nebo ne. Jestli otevřeš PrusaSlicer, nastavíš si tam svoji tiskárnu, PLA a vypadne ti tohle, tak to není "pruser po tech letech vyvoje", ale s tou tiskárnou je něco blbě nebo si neprovedl nějaký základní kalibrační kroky.
    ACID
    ACID --- ---
    ROMANICAK: na PLA jsou strasne vysoko teploty bedu, na cinaPEI jsem tiskl bez vyhrivani bedu, na zrcadlo 50-55. Pri 80 uz mi PLA vytisk polozeny na bed mekne.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    QWWERTY: ta posledni moje reakce byla na to, ze tyhle problemy u tisku nejsou veci tisku jako takoveho ale levne tiskarny a ze tisk se bez techto problemu obejde, coz jsem si sam overil na svych zkusenostech s tiskem.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    QWWERTY: moji reakci na to bylo uz pred casem ze jsou tiskarny jako stratasys apod. kdyz id Romanicak se ptal na tiskarnu u ktere nebude muset vsechny tyhle bezne veci u levnych tiskaren resit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam