• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    EATHAT: díky za info!
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    ANDY_WARHOL: uvital bych link kdybys mel cas to pohledat na pc...
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    MIKULAS: Vcera mi to nedalo a pustil jsem tam benchmark na to tvoje tema...Mno trivalec mam sice peknej ale nehejbe se pac se to zalilo tam kde nemelo...myslim ze bych to zvlad kdybych tu vec udelal 2x vetsi a experimentoval s casem osvitu atd...ale na to sem moc linej...a 3d tisk pouzivam spis k "vytvarnejm vecem" nicmene muj preset na sosky na tohle ocividne nefunguje :) viz https://imgur.com/RaYUcS0 Takze good luck :D
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    RICHMOND42: na vzhled ve sliceru to mít vliv nemusí (rozhodně ne typ prusi), ale kalibrace tiskárny (konkrétní kus) rozhoduje o tom, že to v určitých situacích haluzí
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PECA: ve Zlatnické jsem koupil 300g sypkého pigmentu za 99kc. Mají tam různé barvy, ale žádné speciální. Myšleno je to do omítky a barev, ale pan tvrdil, že to do epoxidu a polymerů funguje stejně.

    Změna vlastností? No určitě to prodlouži dobu expozice, ale zbytek poreferuju, až to tam naleju :)
    RICHMOND42
    RICHMOND42 --- ---
    FARIN: myslím že to jsem měl správně.
    FARIN
    FARIN --- ---
    RICHMOND42: a gcode mas urcite exportovany pro mk3?
    PECA
    PECA --- ---
    MIKULAS: Aha, já uvažoval ty fotopolymery, výtvarka mě nenapadlo. Docela si myslím, že barvivo má dost by mohlo mít zásadní vliv na vlastnosti fotopolymeru a neriskoval bych to. Odlévacích epoxydů bych se naopak nebál. Ale taky se můžu plést zásadní vliv to mít nemusí.
    Já bohužel musím všechno objednávat, takže pokud drahá doprava, je skoro jedno, jestli je to z Prahy, Brna, nebo odjinud v rámci EU :)

    Ale i tak děkuji za tip, to se může hodit.
    RICHMOND42
    RICHMOND42 --- ---
    MIKULAS: mám mk3 , to mini jsem tam jen zapomněl odskrtnout. A normálně to tisknu na 0,2 ale tohle nastavení nemá na vzhled ve sliceru vliv. Pořád tam nic podobného není vidět.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    RICHMOND42: Zkus udělat v tom rohu trochu zatáčku (fillet), prostě nemít tam pravý úhel, pokud to není pro funkci nezbytné - na fotce je vidět, že tu zatáčku tam tiskárna stejně udělá.

    Pak máš nastavený ultradetail, což je (imho) na hraně schopnosti tiskárny (koukám, že máš Mini, která je ve srovnání s klasickou tiskárnou méně přesná, kvůli tuhosti rámu). Možná by pomohl jen hrubší výtisk.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    RICHMOND42: Nemas nejaky podivny nastaveni pressure advance a tam v okoli? Tim se vypina tlaceni filamentu pred koncem tisku a ono to ma dojet zbytkovym tlakem v hlave. Muze to byt i ve FW tiskarny.
    A taky to muze byt neco uplne jinyho, jak uz to byva.
    RICHMOND42
    RICHMOND42 --- ---
    Zdravím, nemohli byste mi prosím vysvětlit proč se mi při tisku objevují ta malá okna ve vnější vrstvě, když je v prusasliceru nevidím?


    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PECA: to záleží, když chceš třeba fotoluminiscenční, tak tady 20g/60Kč

    největší výběr jsem našel ve výtvarných potřebách, tady a nebo tady, kde mají jak práškové, tak pasty, ale ceny jsou vyšší

    sennelier-pigmenty nevim jestli jsou do uv pryskyrice vhodne, ale proc ne? 140g/200Kc uz je unosne

    a nejlevnejsi jsem nasel tady nebo tady, cca 100g/150Kč

    Výtvarka je zavřená, nehty taky a nechce se mi čekat, až Bureš zase vymění ministra zdravotnictví, aby se mohlo rozvolnit... :)

    A teď babo raď :) Jdu se podívat do Zlatnické, kde by mohli mít něco v technické drogerii...
    PECA
    PECA --- ---
    MIKULAS: Tak kamenný obchod nevím. Ale zaujala mě zmínka o cenách. Máš nějaký tipy, kde koupit totéž levněji? Pochopitelně s odesíláním z EU. Nehodlám platit poště za služby celního deklaranta a dost zboží o 14 dní později. :)
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PECA: tohle ne, Jake3D má všechno cenově napalene, tam bych nic nekupoval. Budou to jen rebrandovana balení.

    Já bych raději kamennou prodejnu, kde se můžu na pigment podívat. Klidně nějaký shop pro kosmetičky, ty pigmenty jsou stejné jako na nehty... Ale v tom oboru se nějak nepohybuju ;)
    PECA
    PECA --- ---
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    EATHAT: ok, no budu s tím experimentovat, nějaké info jsem našel pod print-in-place

    Ještě mám dotaz, kde v Praze (nebo jinde, levněji, ale zas ne v Číně) sehnat pigmenty? Je únosná cena okolo 1kc/ml?

    50ml (řádově) udělá z 1000ml resinu solid color.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    EATHAT: nedávno sem koukal, že už se daj sehnat takový resiny u u nás, ale je to drahy, klidně trojku i vic za 250ml, ale to už je špička. Sou i o něco levnější, ale sem na mobilu a nemám u sebe odkaz
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    MIKULAS: pokad by to bylo tak male tak bych pulil plast a lepil k sobe...a vnitrek do toho jakoze uzavrel...
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    MIKULAS: tohle jsem jeste nezkousel...nicmene bych to mohl zkusit:) ale rikam rovnou ten material...jakoze resin neni vubec dobrej na funkcni dily atd...delal jsem naky veci do interieru auta pro kamose Saabistu...a tim standartnim resinem to moc nevydrzi...jako je to presne na 2 setiny milimetru bez problemu..klidne vic...je to pevne..ale je to krehke dost..
    Resi se to specialnima resinama kterym se rika ABS like nebo Tough atd...ale zadnej sem zatim netisk a ani jsem ho poradne nesehnal...(venoval jsem tomu ale malo pozornosti) rekl jsem kamosovi at si to sezene sam a ja mu to vyjedu atd...dost na tom ze jsem mu dil modeloval ve 3d...

    nicmene myslim ze ty dve soucastky v sobe by nebyli byt problem...pokad to neni tak male aby ses ppak dovnitr nedostal s klestickama a odstip light guides...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam