• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LEXXA: nemeli nahodou kamenou prodejnu ?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    prosimvas. ma nekdo zkusenosti s 3djake? uz tyden mi sviti ze objednavka je zaplacena ale zadna poznamka jestli to odeslali nebo tak neco neni.
    jen odhadovany cas doruceni. blizi se svatky ja potrebuji hracky abych se zabavil :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZVIRATKO: Asi vedle?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ZVIRATKO: aha, diky, to je docela dobre vedet :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MRAKY: ne, lidi tam doladujou aby to nestringovalo, neblobovalo, neco resi upravy ve sliceru, neco mechanicky drzacky a stetecky na trysky. Btw "sestavena" varianta je stejne v realu rozlozena a na nekolik hodin skladani, jen ne tolik jako kit... :)
    Ja nerikam ze to nebude jednou dobra tiskarna (jen asi 2x-3x drazsi nez konkurence :-D)), ale zadani bylo plug&play, a to proste Prusa ve srovnani s ostatnima neni ani nahodou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MK4 mi jede bez problémů, jediné tisky co mi selhaly byly ty, co jsem tiskl příliš "do vzduchu" bez řádných podpěr, případně odlepené velké tisky když jsem pro ně nepředchystal podložku
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ZVIRATKO: "Průša XL je stále dodělej si sám" a je to tim ze je relativne nova tiskarna? Ja mel dojem z presentaci, ze pokud je sestavena, tak se kalibrace uz provadi sama.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MRAKY: já jsem pořídil Creality Ender V3 a nemůžu si stěžovat. Za pár korun a tiskne to slušně
    BOAR
    BOAR --- ---
    takl objednan sovol Sovol SV06 Plus

Nejake tipy, co rovnou dozacatku poridit abybtch mohl tisknout?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    oki, diky za tipy...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MRAKY: Bambu Lab P1S nebo X1C Combo.
    Průša XL je stále dodělej si sám
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MRAKY: Bambule? Ale můj šálek kávy by to nebyl. Prusu Mini kterého jsem si dost prekopal byla tiskárna "zapni a tiskni " pres skoro dva roky. přes rok mi takhle funguje Voron V0 a přibude Trident.
    V podstatě jsem to jednou sestavil, seridil a jen tisknu 🤷
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    dotaz - co by jste doporucili za 3d tiskarnu pro 2023?

nevyssi priorita -
    absolutni minimum nutnosti jakekoliv rucni kalibrace.
    spolehlivost. je to nadoma, takze sla pravdepodobne asi ne ( sla jsem nikdy nemel, ale co ctu, tak to smrdi poradne)
    staci mi nejaka pidi tiskarna - 150x 150x naprosto dostacujici

ja mam ted prusu multimaterial a byt uznavam, ze to je asi rukama, travim nad kalibraci a opecovavanim vice casu, nez bych chtel. Chci neco co bude blbuvzdorne. mam objednaneho prusu xl, ale podle poradniku budu cekat asi do poloviny pristiho roku :/
    cena neni zas tak rozhodujici - ale ne statisice czk
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    PECA: já mám ten pipercub, komponenty jsem bral na bighobby.cz, můžu ti pak vecer poslat ktery přesně. Jen je nutný to pořádně slepit, mně se posledně asi tak 30 metrů nad zemí rozpadlo křídlo na dva kusy :)
    BOAR
    BOAR --- ---
    RAINBOF: a co je podle tebe v podobny ccenovy relaci lepsi/rychlejkjsi tiskarna ? Co ti pristane pod stromecek ?
    PECA
    PECA --- ---
    BOAR: Dík, taky mě mohlo napadnout podívat se po modelářském auditku na Nyxu. :)
    BOAR
    BOAR --- ---
    PECA: https://www.peckamodel.cz/ tady maj spoustu veci, co bys potreboval. nebude to nejlevnejsi, ale je to takovej profgflaklej obchod. imho ti tam i poradej.
    Pripadne tady [RC modely - rádiem řízené modely letadel, vrtulníků, aut, lodí, koček atd...] to bude i klidne na "zasypat odkazy na motory a regulátory" a nekdo ti tam poradi.
    PECA
    PECA --- ---
    Mimochodem, tiskne si tu někdo letadla? Nebo obecně modelaří RC éra? Plánuji tisknout od 3DLabPrint buď:
    https://3dlabprint.com/shop/piperj3cub/
    nebo:
    https://3dlabprint.com/shop/bungee-prop/
    a potřebuji poradit ohledně nákupu komponent.

Oni v PDF s návodem mají odkazy na Hobbyking. Potřeboval bych vhodnou náhradu dostupnou skladem někde u nás v e-shopech s doručením ASAP (v nouzi mezi svátky). Reálně tedy nepočítám, že bych to stíhal tisknout, ale bylo by to fajn. Jenže se vůbec nevyznám v parametrech regulátorů a motorů. Ještě tak chápu počet článků LiPol 2S/3S , proud a rozměry pochopitelně. Chtěl bych to pochopitelně levně, ale zase nevadí jestli utratím o stovku či 2 navíc, protože prodej v tuzemsku, nebo možná lepší varianta než minimální potřebná.
    Akorát to tu nechci zasypat odkazy na motory a regulátory, tak asi v poště. Leda by se tu přidal nějaký další člen s tímtéž problémem.
    Děkuji za případnou ochotu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BOAR: bylo by dobry kdyby to tak bylo. Ono nejde jen o to kolik to da mm/s ale i o to jak jsou na tom ruzny akcelerace/setrvacnosti pri zmene smeru. Ale 250mm/s za tu cenu je fajnovejch. Ja treba u ty svy nemam tuseni kolik budu mit muzem pak po vanocich pomerit :)
    BOAR
    BOAR --- ---
    RAINBOF: Pre-installed Klipper firmware makes SV06 Plus print at 250mm/s, 2 times as before. Print quality can be kept while speeding up. 5 inch IPS capatitive touch screen with a resolution of 480x800 provides high definition and rich colors.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam