• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LEXXA: Jo to znám. Pak začne člověk jako opatření dělat to že ma doma každou 3.14 😄
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SKAUT: Tvl, zrovna vcera jsem znehodnotil termistor protoze doma kazdou 3.14inu nemam a kabel jsem potreboval :))
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: A pak sou takový divný lidi co maji doma kazdou 3.14ovinu 🙈

LEXXA
    LEXXA --- ---
    Mimochodem
    Po upgradu mi tu zbyl skr mini e3 v3
    Kdyby nekdo chtel nez to dam do bazaru tak se muzem nejak dohodnout
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    JVCNC: Hele, dám ti za pravdu. Ale není kabel jako kabel a byla poptávka po něčem co se dá sehnat snadno a rychle, což tohle tomu odpovídá a každý to bude mít doma (velmi pravděpodobně). Ale dál bych to nerozpitvával, tohle už je fakt mimo mísu :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ORBIT: Ne, musí to být extra jemně laněné a konstrukce kabelu tomu také musí být značně pčispůsobena a to UTP kabel fakt nením oni se umí prošoupat o sebe i žíly uvnitř takže zvenku není nic vidět. Náhodný, byť laněný kabel se přeláme za chviku. Toho jak jsou flex kabely laněné jinak a i konstrukčně jsou jinak než běžné kabely si všimne každý hned jak ho odizoluje. Mimo jiné obsahují ještě i dummy žílu po které ty ostatní kloužou případně jsou sypané klouzkem. Protože jak se ohýbá tak se žíly uvnitř o sebe dřou.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    JVCNC: Proto jsem psal ze to musi byt lane kabliky, ne drat.
    To co pises je problem dratu, ktere se ohybaji a zlomi.
    Tady uz vstupujes do domeny nekoho jineho ;)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ORBIT: UTP fakt není vhodný jako pohyblivý přívod, přelámané kabely jsem dneska zrovna zase řešil v práci
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: S křížkem po funuse ale TME ma taky slušný sortiment ( ne pro mě 🙈). Případně GME ( Kamena nekde v Praze - pokud ještě existuje )

BTW nevedel by nekdo kde sehnat na metraz triax kabel ( prumerem odpovídající koaxu rg58 )
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Jestli to je na nejaky mnozstvi od stovky kusu, tak mimo CR muzu doporucit svedskej Frinab. Skvela domluva, vzdycky dodavaj na cas, udelaj vselijaky konektory, predpajeni, harnesy, co si navymyslis. Spoustu veci co oficialne neprodavaj sou schopny sehnat a udelat. Nebo i jen poslou kabely na civce a ty si delej cokoliv, taky v pohode.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JVCNC: díky, to vypadá přesně jako to co potrebuju.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Utp kabel, ale nutno pouzit spletane dratky, nikoliv drat.
    To je nejdostupnejsi a mas 8 zil v jednom
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    na nema17 krokáče bude stačit 0.14 max 0.3 mm taky bohatě
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ANDY_WARHOL: třeba tady když potřebujem něco rychle a méně než kilometr. na senzory stačí 0.14 mm^2 tam teče obvykle jen pár mA a hlavně chceš flex kabely jestli nechceš každou chvilku řešit přelámání. https://www.cncshop.cz/kabely/kat19.html
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: je to průřez .35-0.5 mm2
    A přesně tohle dělat nechci, chci si normálně objednat metráž a ne shánět nějaký zbytky 😁
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: ty AWG nevím, ale zkusil bych firmu co se zabývá montáží snímačů do průmyslu, budou mít zbytky, s vysokou pravděpodobností ti je dají zdarma..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Nemáte někdo tip na kabely, 3 a 4 žíly, 24 až 26awg, prostě vhodné k senzorům a krokovým motorům. Nějaký web shop v ČR nebo Kamena prodejna. A za rozumnpu cenu samozřejmě Konektory si nakrimpuju sám, ale většina kabeláže co se běžně prodává je vhodná spíš pro elektrikáře.
    Diky
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JVCNC: No abychom neodbočovali od tématu.
    GIOMIKY: Kdyžtak reaguj tady...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    GIOMIKY: Ze dřeva ten prach co se všude vznáší je i při obrábění z toho jak se třísky lámou podobně jako z PU, u kovů ne, až na šedou litinu kde může také vznikat
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JVCNC: Promiň, mám zkreslené představy z pilování a broušení dřeva.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SKAUT: oni sami to jako inovaci neprezentují ale ostatní je tak vidí jako že to je něco, co tu ještě nebylo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam